janosib Úszás

2014.08.23 Szombat, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:49:48

Távolság

1.9 km

Tempó

26:13 p/km (2.29 km/h)

Edzésleírás

Ironman 70.3 Budapest úszás része

Az év egyik főversenyének tekintettem és mivel a másik nem túl jól sikerült (Nagyatád), itt akartam jól menni. A szezon hullámzó teljesítménye és a hosszú távú triatlonon a frissétésem nehézségei miatt az eddigi középtáv/féltáv eredményének a megdöntése volt az elvárt cél (6:29:12 Kisköre középtáv 2011). Persze volt egy titkos cél is, a 6 órán belüli teljesítés, ami úgy állt volna össze, hogy 50 perc úszás, 5-5 perc depó, 3 óra bringa a 90 km-en és 2 óra a félmaratonon (gyerekjáték...). Ambiciózus tervnek tűnt, de az időjárás előrejelzés alapján számomra kellemes idő volt kilátásban, és ilyenkor bármi lehet... Hét közben kicsit nátháskának éreztem magam, de az utolsó három napi algopyrin megtette hatását, és szombat reggel jól éreztem magam.

Reggel érdekes módon nem izgultam annyira, mint a triatlonversenyeken szoktam, de az az érzés sem kerített hatalmába, hogy milyen jól lenne már túlleni az egészen. Ehhez biztos hozzájárult a pesti helyszin, és hogy nem kellett sokat utazni (mondjuk így is 6 előtt keltem, mert a depóba csak az elsők indulásáig lehetett tartózkodni és az 1:05-el megelőzte az én indulásom). A téblábolás után kipróbáltam a vizet, kellemes volt úszásra (persze neoprénben) és nem a 2010-es VB-t juttatta eszembe. A rajt után volt egy kis afférom, nyeltem egy kis vizet de hamar visszanyertem a lassú, de legalább nem túl fárasztó ritmusom. Odafelé még simogattak egy páran (nem esett jól, mert biztos, hogy mind fiú volt), de semmi extra, visszafelé meg kinn mentem a szélén, így nem volt már senki arrafelé. Az utolsó kanyarnál melleztem egy kicsit és éreztem, hogy kezd görcsölni a jobb vádlim, de gyorsan átváltottam gyorsba és feszítgettem mindenfelé, így már nem volt gond azon a 150-200 méteren. A 23:15-ös féltáv után jobb időt vártam, de mikor a chipszőnyegen 50 percen belül voltam nem zavart a dolog.

Depó: 4:13 (szép nyugodtan semmi kapkodás)

Titkos cél első két pontja kipipálva (bár ebben még nem volt semmi kihívás) :-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:49:48 1.9 26:13 2.29 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

janosib képe

janosib 3537 napja

Hát kényelmes úszás volt, itt még nem kellett durrogtatni a rakétákat :-)

Tibor72 képe

Tibor72 3538 napja

Már alig bírtunk kivárni míg kikászálódsz a vízből :)) ,de valószínű én sem úsztam volna jobbat.

foxmulder képe

foxmulder 3538 napja

A siker titka a reális terv elkészítése. Az első pontra azt mondtam, hogy túl óvatos, de nyilván ez is kellett a jó befejezéshez.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!