jocccc bringázás

2014.04.06 Vasárnap, 12:23:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:26:32

Távolság

17.7 km

Tempó

01:30 p/km (40.03 km/h)

Edzésleírás

Tahi időfutam. a két héttel ezelőtti kórházi kaland után nagyon örültem, hogy legalább elindulhatok a versenyen, pláne mert élesben is fel akartam avatni a bringámat. a tavalyi cetrend óta először versenyeztem, így senki és semmi nem ronthatta el az örömömet, még ha a leadott 2,5 kiló izmot nem sikerült visszaszednem teljesen.

és akkor a versenyről: rajtnál Dani segített indulni, amit ezúton is köszönök. az első egyenesben még óvatosan kezdtem el, de itt cső hátszél volt, vagyis lehetett haladni. aztán fordulva a Kisoroszi útra a kigyorsítás után jó tempóban sikerült megtartani a bringát, bár a kezdeti 45ös tempó többször visszaesett 42ig, de jól haladtam. 53/13 volt a maxom, így nem is bántam, hogy nincs nagyobb szél (azt már sokkal inkább, hogy én sem vagyok erősebb :) ). többnyire 53/14-15 között váltogattam, próbáltam magasabban tartani a  fordulatszámot, mert a végére úgyis lassulni fog a lábam. a rajtidőm egész jó volt, mert szinte folyamatosan volt látótávolságban ember, mögöttem pedig nem indult közel erősebb ember, velük sem kellett foglalkoznom. aztán fordulónál láttam, hogy a perccel előttem rajtoló telekerekes srác már nincs sokkal előttem, innen pedig 4-5 km-en keresztül volt kit üldözni, mert lassan fogyott a táv. a visszafelében kiérve az erdőből kezdett erősödni a szél, és nekem is kezdett egyre rosszabbul esni. azért nagyon reméltem, hogy meglesz a 27 perc, mert visszafelé is többnyire kevéssel 40 alatt tudtam jönni, csak a rövid emelkedőn esett 37 alá, de innen még sikerült visszagyorsulni az uccsó 2 kilire. végül 26:20-25 körül jöttem saját mérés szerint, majd pontosítok, ha lesz lista. távra az órám 17.9-et mért, kb 1%-kal mér a cateye fölé ez a sigma, korábbi években 17.7et mértem, és a többiek is ennyit mondtak. de a lélektani 40es határt sikerült még így is átlépnem végre, de a legfontosabb, hogy újra versenyezhettem. a derekam mondjuk nem igazán díjazta, a vége már kellemetlen volt, de remélem nem lesz gond.

UPDATE: az eredménylistán 26:32 van, ezzel felnőtt 1-ben 11. vagyok, csak azt nem értem, hogy ha indulás előtt indítottam az órám, és beérkezés után volt 26:25 rajta, akkor ez hogy jön ki...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:26:25 17.7 01:30 40.20 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

jocccc képe

jocccc 3719 napja

a derekam nem igazán befolyásolta, a vesztett izomtömegem sokkal inkább. de én már annak is nagyon örültem, hogy itt lehettem és újra versenyezhettem, nincs bennem hiányérzet, legfeljebb az a 10 mp miatt, amivel sztem elmérték.

tuskenrider képe

tuskenrider 3719 napja

Gratulálok!

Sipi képe

Sipi 3719 napja

Gratulálok Józsi!

Szerintem nagyon jó tempót mentél, kérdés milyen időt mentél volna, ha jó a derekad?!

bucc képe

bucc 3719 napja

Gratulálok! én köszönöm, hogy megfoghattam a bringád nyergét :)

Felszerelések

Mavic Cosmic Carbon SL
Egyéb Gaerne G Thn