janosib futás

2013.10.13 Vasárnap, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:22:14

Távolság

42.2 km

Tempó

06:13 p/km (9.66 km/h)

Edzésleírás

Spar Budapest maraton


Hát rá kellett jönnöm (ismét), hogy hiába vagyok stabil 1:45-ös félmaraton futó, a maraton más... Már 12-nél éreztem, hogy nem lesz ez sétagalopp, és az érzés jó ideig nem akart elmulni. Nem éreztem magamban erőt, mondjuk más problémám nem volt. Már 16-nál megvolt az első 6 perc feletti km és 17 és félnél bedaráltak a 4 órás iramfutók, nem bírtam felvenni a tempójukat. Érdekes módon nem álltam le sétálni, csak a frissítőállomásokon gyalogoltam bele némileg, de a 16 és 36 közötti km-eken sok 7 perc fölötti km volt (túl sok) és a szigetről kijőve egy 8 feletti :-( Persze igyekeztem tolni a Decathlonos gélt, a szőlőcukrot és a banánt, ráadásul 36-nál bekattant valami, és bár 32 percem volt a hátralévő 6,2 km-re, gondoltam rápróbálok. Ebben segített (inkább hajcsár módjára hajtott) Ani, így ezek már 6 perc alatt voltak, sőt az utolsó 2km 5:30 és 5:15


Szóval volt már jobb is rosszabb is, lesz is, újabb strigula már csak 2 a jubileumi 10.-ig :-)

PS: A váltó nagyon szépen teljesített, gratulálok a csapattagoknak és az összes futó csapattársnak :-)

GPS szerint 41,87 (bár a Parlamentnél egy időre elment a jel)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:22:14 42 06:15 9.61 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Tibor72 képe

Tibor72 3860 napja

Gratulálok!

Nagyon szép eredmény. Főképpen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy nem futóedzésekkel, hanem úszóedzésekkel készültél erre a maratonra.
:)

janosib képe

janosib 3860 napja

Á a feladás nem volt alternatíva, ilyenkor elveszem a figyelmemet azzal, hogy azt szoktam számolgatni, hogy ezzel a tempóval még mennyi ideig kéne szenvedni, és ez kicsit erősebb tempóra sarkall (ha bírom). Egyébként nem véletlenül terveztem 4:19:30-at, mert sejtettem, hogy lesz problémám, csak nem számítottam rá ilyen korán. Bár ahogy néztem, tavaly rosszabb lett a félmaratoni időm, szóval ott sem sokkal később jöhettek el a nehéz pillanatok. Viszont nem gondoltam, hogy az utolsó hatot így végig bírom futni, emiatt nagyon örülök.

 

Ami pedig késik nem múlik, meglesz az a maraton nem is olyan soká... ;-)

foxmulder képe

foxmulder 3860 napja

Ha egy maraton nem úgy sikerül, ahogy tervezi az ember, akkor időközben változtathat célokat. Például 6:15-ön belüli ezrek, sérülésmentes célbaérés, szintidőn belüli teljesítés. És ha minden kötél szakad, akkor még mindig lehet mondani, hogy a részvétel a fontos.

 

És te részt vettél, elindultál, célbaértél. Ez sem semmi, én például még ezt sem mondhatom el magamról. Gratula!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!