Pepe88 bringázás

2013.06.18 Kedd, 13:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:21:07

Távolság

109.13 km Szint: 942 m

Tempó

02:24 p/km (25.08 km/h)

Pulzus

Átlag
124
Minimum
0
Maximum
161

Edzésleírás

Totál kikészültem ma! Kall, 2.bringás edzés

 

 

Múlt héten megtanultam, hogy egy erős úszás után ne ússzak másnap ismét keményet. Ma ugyanez volt a lecke, csak bringára :) Két hegyi szakaszt nem tudok egymás után teljesíteni...

 

Végre normális idő volt, így rövidbe mentem végig. Az elején már éreztem a bajt, 2-3km-nél tudtam, hogy ebből nagy szenvedés is lehet. Habár tegnap elég frissen szálltam le a bringáról, ma elég fáradtak voltak a lábaim. Ráadásul a bringánál a láncnak sem volt olyan "tiszta a hangja". Sajnos már úton voltam és nem akartam visszafordulni, de már ekkor úgy voltam vele, hogy jobb lett volna ma úszni és holnap és holnapután bringázni. Cserébe a kettő helyett csak egy kombóedzés lesz Kall-ból. Hát ígyis-úgy is annyi lesz (vagy annyi se!)

 

Frissités: teszteltem, milyen csodacuccok nélkül. Izóitalt és csokikat hanyagoltam. A tervem az volt eredetileg, hogy ma 2x2óra körül megyek (el Christopherekhéz Bonnba oda és vissza, 2x60km, közte hosszabb szünet, tésztaevés, pihenés, szóval nem lenne szükség igazából semmilyen cucra). Víz mellé sótablettát terveztem egyedül venni. Christopher sajnos nem ért rá, úgyhogy 3-4 óra környékén terveztem ma menni. Maradt a terv, de kiderült, hogy a sótablettákat otthon hagytam...Vittem ugyan magammal izó port, csokit, gélt, meg pénzt kólára. Kurva nehezen bírtam ki, hogy ne vegyek ezekből, de kíváncsi lettem volna, hogyan alakul a gyomrom, esetleg ezek okozzák-e a gondok. A végén már csak dac-ból sem éltem ezekkel a doppingokkal. 3óra környékén biztossá vált, amit addig sejtettem, hogy én itt utána futni nem fogok. De kíváncsi voltam, hogyan érek célba...Hát nem tudom, hajszálnyival jobban szálltam le a bringáról gyomorügyileg, mint kedden, de közel sem tökéletesen. Többször ezt nem hiszem, hogy eljátszom. Főleg nem ilyen kurva melegben. 1h-nál betoltam egy magnéziumot. 2h-nál egy banánt. 3h15percnél még egy magnéziumot. Amúgy pedig csak vízet ittam.

 

Hazaérkezés után viszont egyből magamba toltam mindent amit találtam. Verofit, izó ital, kóla. A kajálás még hátra volt, de a mérleg többet mutatott, mint tegnap. Érdekes...Pedig ha az ilyen edzéstől nem erősödök/fogyok, akkor semmitől.

 

Ma viszonylag jól eltaláltam az útvonalot. Viszonylag síkon mentem. 1,5 emelkedő volt, szemben a tegnapi 3-al, pedig ma hosszabb volt a táv. Az első Schmidt-nél. Erre másztam tegnap is, csak ma más irányból. Itt lehetőségem lett volna levágni a távot úgy 1-1,5órával, de makacs (hülye?) voltam és mentem tovább Monschau felé (ahelyett, hogy a tegnapi úton, Heimbach/Gemünd felé). Aztán még egy fél emelkedőt éreztem, ami nem is volt hosszú, nem is tűnt meredeknek, viszont nagyon sunyi **** volt. Totál kikészültem ott. Addigra már sokszor megálltam (1, zülpichi tó, megnézni lehet-e benne úszni (lehet, de holnap lehet inkább pihenek) 1óránál, 2 schmidt-re beérve benzinkútnál vízért és banánozni, 3, Imgenroich végén 1-2 percre fújni 4, itt az emelkedőn hosszabb időre fújni 5, 5-10km múlva szintén egy pihi). Szerencsére az utolsó pihi legelején elkapott egy bringás, pont mikor megálltam. Pár másodperc múlva utánairamodtam. Nem ment valami gyorsan, úgy 26-27 közé saccolom, de pokoli volt rá felérni. Aztán néha a mögötte maradással is gondjaim voltak :) De 3-4km-t segített. Utána egy rövid ideig egyedül, majd jött egy brutál lejtő Schleidentől 6km-ig. Imádkoztam, hogy minél tovább tartson és ne kelljen sokat felfelé menni. Biztos voltam benne, hogy lesz még egy hegymenet, de szerencsére jókora pluszban voltam szintekkel, úgyhogy ez a 6km végig lejtő volt. Volt is egy 32km/h-s átlagú 10km a legvégén :) Hazafelé megint úgy jöttem, mint tegnap, hogy opcionálisan bevállalható a Schleiden-i emelkedő. Ez nem igazán volt kérdéses...habár hosszabb az út Gemünd felé, de legalább síkabb.

 

Totál behaltam ma. Ráadásul 2óra után elkezdett kaparni a torkom. Futásról szó nem lehetett, hazaérkezés után 20percen át lihegtem/szenvedtem, kellett idő amig magamhoz térjek. Mondjuk 1órával a célbaéres után, a kádban ülve viszonylag jól voltam. Elgondolkoztam a futáson (mondjuk nem mentem volna el, de tudtam volna), viszont ezt megerősítve azonnal görcsbe rándult a combom, de még meg tudtam menteni. 

 

Okok a behalásra:

1, tegnap+ma egymás után sok volt (nemcsak a tegnap, elmúlt 8nap is kemény volt...szombati átmozgats sem átmozgatás volt, hanem sok szint..) (50% kb)

2, spéci frissítés hiánya (35-40%)

3, melegebb idő (10-15%), de igazából ez a legkevésbé. Bringázni szeretek melegben, de ez volt idén az első normális idő erre.

 

Holnap pihenő. Vagy úszás, vagy még az se.

Csütörtökön pedig nyomnék egy hosszú kombót. Ma szerettem volna simán futni utána 1órát, csütörtökre meg szintén 1órát, de az első fél órát iramra. Hát érdekes lesz, még meglátom mi lesz. Amúgy is korán kell kelnem, indulnom, mert délutánra hamar haza kell érnem, meglátom hogy leszek és mi fér bele.

 

Szerintem ugyanazt a hegyi kört fogom menni, mint hétfőn. Most már tudom, hogy mire számítsak. A végén viszont bele kéne venni végre a schleideni emelkedőt, így 4 hegyecskét másznék meg.

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:21:07 109.13 02:24 25.08 942 74 0 161 124
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!