yoyo futás

2013.06.01 Szombat, 07:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

11:39:00

Távolság

60.5 km Szint: 3500 m

Tempó

11:33 p/km (5.19 km/h)

Edzésleírás

Mátra 88 ra neveztem ,de másképp alakult amit egyáltalán  nem bánok,,csak a kő ugye amé mentem az nincs :)

Röviden tömeren úgy volt a terv,hogy Mariannal  Gyöngyöstarjánba megyünk ott  talika szeszével 5:45  kor  .egy kocsi otthagy másikkal meg sipirc a ratba. eleve 6 után értünk oda Gytarjánba ráadául a célt sem találtuk meg elsőre,pedig ott álltunk előtte ,csak akkor még nem tudtuk,hogy az . gyorsan átpakoltunk szesze kocsijába , nem mondom meg mennyivel mentünk Kisnánáig,de én rendesen remegtem mikor 6:55 kor kiszálltunk , 5 perc vót rajtszám felvételre depó leadásra ,de megcsináltuk .  utolsóként kocogtunk  a mezőny után ,Mariann elindult előzgetni ,én a nyomába lihegve ,csúszkálva a rettenet dagonyába .  felhőszakadás jégeső volt pénteken .  Volt,hogy nem is láttam Mariannt annyira beleolvadt az ember áradatba ,szépen haladt előre, minden eszembe jutott,hogy egy fiatal csikó kéne mellé a Mátrai dupla élményre . mer egy vesszőfutás lesz az a 12 óra  , és már most izgulok,pedig csak szeptemberben lesz :)  

A gyors gyalogosok vissza előznek ,ha nem futunk ide oda megy az előzgetés .   Aztán utól értem azt hittem cipőt köt ,később  mondta hogy megbicsaklott a térde ,na innentől már nem volt szökés, jött  mint a kisangyal  velem  ,végre gyalogolhatok :))  persze tempósan  nyomtuk felfele .  Hátul az izomhúzódásom nagyon érzem állandóan fogdosom a fenekemet ,én sem vagyok százas ,néha nyomom is az izmot ,hátha attól jobb. elviselem,hogy feszít ,úgyis hozzászokok a több óra alatt.

kékesre 3 óra lett ,döbbenet mi kaja volt fent , el kell menni megnézni aki még nem látta :) letoltam egy téli szalámis kenyeret paradicsommal sajtal , izó a flkakonba uzsgyi lefele .Hát a sárgát most is utáltuk agyonra ki volt csúszkálva fától fáig haladtunk ,utána  a trutyis rész jött Parádsasvárig  újra belaktunk mondjával persze ,inkább csak szárazat ettem ,fentem a fogam a levesre majd felfele Galyára a Kis és Nagy-lipóton át .Szerencsére a pár évvel ezelőtti tarvágás után már szépen nőnek a fák,a lipótok környékén és 2-3 éven belül már talán árnyékot is adnak ,és akkor könnyebb lesz :)Bár most jót mentünk felfelé nem volt perzselő  nap .

Galyán 2 leves Mariann 1 leves sajt paradicsom ,futás a bónusz  körre lefele Mátraalmásra ,sár sár  és sár,csúszkálás .Almáson ismét kaja alig jöttünk pár kilit ,és megint eszünk feltankoltunk a Galyavár megmászásához kicsi sajt ,paradicsom oliva bogyó ,sajtos  pogácsa. Galyavárat bevettük,újra Galyatetőn vagyunk ,téliszalámis kenyér ,cseresznye eper a menű ,desszert  barack befőt .Mentünk tovább Mariann jól jött ,nem látszott,hogy bármi lenne tartotta magát pedig már elhagytuk a 38.kilit is .

Szép selyemfenyők közt futottunk lefele ,már nem volt olyan gyors a lefelé futás sem . Mátraházára Mariann erőre kapott és kielőzött felfelé ,pedig jókora kaptató van a Hatökör -ura után . Mátraházán 47kilinél   pici szalámis kenyér sajt ,paradicsom. Mentünk lefele a S3 mon ahol Mariannt majdnem elhagytam ,vissza keleltt forduljak,mer egy túrázó is azt mondta nem látta . De jött,csak itt már tényleg látszott,hogy a csipője fáj, a térde miatt máshogy terhelt,és egy idő után beáll a combtő is . truytimutyi lefele itt is ,ááá milyen koripálya volt  jókorát estem a vállamra ,de lent a patakba megmosakodtam .annyira folyt a víz Lajosforrásnál,hogy átbukott a kőhídon a víz,és nem is tudtuk kikerülni sajna bele kelett lépni .  Szesze hívott,hogy most van Mátraházán , hol vagyunk ? lehet feladja, mer innen könnyebben  vissza jut a célba  ,mondtam fél órája jöttünk el onnan , finoman  rábeszéltem,hogy jöjjön csak itt vagyunk előtte fél órára . De bőven több volt mint 30 perc ..de legalább iparkodott :) A pontra érve a dinnye látványa kiverte a biztosítékot,meg a camember sajt ,de ebből nem mertem enni  :) A pontot elhagyva felfelé menet gombázó idősekkel találkoztunk, miután köszöntünk szinte midenki megkérdezte hová megyünk ?  látszott rajtuk,hogy nem igazán fogják fel a távot, monnyuk nem a miénket , hanem a 124 et,megkérdezte egy bácsi ,hogy aludni  hol fogunk ?mondom sehol megyünk éjszak is , na és milyen gombát tetszettek találni  kérdem   ,,vargányát ,hűűű az jó féle .. de hát nem lehet aludni ?  kérdi megint az öreg  mondom de lehet ,csak nem érdemes ,mer drága a szintidő is :) és lámpánk van ? van ! és esőkabátunk   ? van  van ..  deee és fedett helyen sem  lehet aludni ? mondom  vannak ellenörző pontok 5-10km ként ,és ott LEHET  aludni   szzzzzzzzz :)  megnyugodott  és szedte tovább a gombát.

Na gyerünk vissza a valóságba ,monnyuk a vaddisznós kerthez ,egy akkor disznó volt kerítésen belül,hogy sejj hajj recece ,jött is támadni a kerítéshez,na most kerítés nélkül biztos végem van..később kiderült volt aki megsimogatta :)  Ezen a hosszú dózeron ami szerintem a téli M útvonala ,  Mariannt itt fel akarta venni egy dzsipp :) persze én nem láttam mert akkor épp előrébb voltam ,így egyedül volt ..de nem szállt be.
itt már valami nagyon nem volt jó szegénykémnél néha leültem egy tuskóra bevártam ,mondtam toljon gélt,de persze egy jó láb kellett volna inkább  . ez a piros + amúgy is hosszú szakasz ,nem csak engem Mariannt is felőrölte ,egyre rosszabb lett a lába ,  én is csak kocogtam, de volt,hogy úgy elhagytam,hogy vissza kanyarodtam érte .  Mátraházán aztán kimonta ,hogy nem jön tovább, ,mondtam sétálunk ,persze én is tudtam,hogy így nem érdemes,de mégis  ..örlődtem a ponton,menjél yoyoka tovább, de nem hagylak itt én csaltalak el ,együtt fejezzük be . még percekig ültem nem tudtam mi legyen, húzott a szivem a szaros kőért ,de egyedül meg nem megyek ,a gyors gyalogosok akik melett még bele bele kocoghatok elmentek már ,a lassúbb gyalogosok még jöttek ,lett is volna kivel menni ,de fizikálisan többre voltam képes mint lassú gyaloglásra  . Kizárt,hogy egyedül bóklásszak , főleg a sötétbe  a  Tót-hegyes előtt, keresve a jelet ,(most is sokan elkavartak Olcsák Józsi majdnem 2 órát a sötétbe  ) Mondtam kiszállok én is ,várjuk meg szeszét biztos ő is kiszáll,és akkor majd jól bemegyünk a célba .úgy is lett ,jött szesze és nem is kellett rimánkodni neki :)  


utána kicsit kalandosan ,de sikerült találni egy fuvart lefele Gyöngyöstarjánba ,,ahogy beültünk a kocsiba leszakadt az ég ,de a M115 felé nem ment úgy láttuk. Lezuhanyoztunk utána még ott maradtunk enni ,meg szurkolni ,bár sokan nem jöttek be ,de láttuk az élmezőnyből sperót befutni ,,micsoda futása volt nem semmi ,azt mondta alig evett a pontokon ,utána  bejött Olcsák Józsi is ..Szegény totál ki volt a nagy kavarástól ,na ettől féltem én is .. még elmentünk Kisnánára a kocsiért 03 kor itthon is voltam.   nem bánom,hogy így döntöttem tényleg  jobb is így 3 héttel a Zugspitze előtt ,nem biztos,hogy közel 100km kellett volna  nekem. Csak a KŐ  na az hiányzik nekem ,de igéretet kaptam egy privát 60as kőre Marianntól :)

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
11:39:00 60.5 11:33 5.19 3500 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

G.Ildi képe

G.Ildi 3997 napja

Gratulálok!! :)

Valaki tavalyi beszámolójában olvastam, hogy ezt a túrát nehezebb feladni mint teljesíteni..lehet benne valami...

Esőből a lassú gyalogosoknak jutott bőven.. :S

Hajrá a Zugspitzére!

Boszi72 képe

Boszi72 4002 napja

Ha tudnád Yoyoka, hányszor elmélkedtünk Jucussal, vajon merre járhattok! A célban is aggódtam értetek, de valaki azt mondta, amíg aludtam 1 órácskát biztos beértetek. Sajnálom, hogy így alakult, de oda se neki, mindennek oka van, majd a nagy dobás jól sikerül, meglásd! Tót-hegyestől nem kell félni, én is csak a Hkúti pont felett a parkolónál zavarodtam meg kicsit, de utána egyáltalán nem volt gond, simán odataláltam, pedig egyedül mentem. Így is szép teljesítmény és nagyon becsülöm, hogy így összetartotok a bajban is!

 

ganki képe

ganki 4002 napja

Yoyokám, a beszámolód most is színes. Ne bánd a követ, majd a Zugspitzen megpakoljuk a hátizsákodat! Ügyes voltál!

plekoklári képe

plekoklári 4002 napja

Gratulálok!

Szép beszámoló!

 

potika képe

potika 4002 napja

Ügyik vagytok! :-)

-Mariann- képe

-Mariann- 4002 napja

Yoyokám, jól megírtad Te is! :) (Majd én is bemásolom ide is, amit fórumra írtam.)
Csak nem Mátraházán, hanem Mátraszentimrén szálltunk ki. :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!