Miska85 futás

2013.03.31 Vasárnap, 12:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:00:01

Távolság

21.4 km

Tempó

05:36 p/km (10.70 km/h)

Pulzus

Átlag
154
Minimum
0
Maximum
179

Edzésleírás

Két óra volt a cél és két óra is lett. Ez adhat elgéedettségre okot, de semmi más. A pulzusszám teljesen rossz volt, de persze az is, ahogy beosztottam a dolgokat. Az eslő két körben folyamatosan hátrányba kerültem, az harmadik körben stagnálam és az utolsó körben egy őrült vágtában a szakadó esőben behoztam. Persze, hogy bőven a kívánt pulzusszám fölött. A marathonon nagyon másként kell, ott az elejétől szigorúan tartani kell a tempót. És ezek alaapján ez egyáltalán nem lesz egyszerű vállalható pulzuson.

Persze rengeteg dolgot lehet remélni, hogy jobban fog működni azon a napon: jobban fogok étkezni, kipihentebb leszek, sokkal koncentráltabb, jobb lesz az idő és persze még addig edzhetek három hetet. Reméljük a legjobbakat. Mindenesetre ezt a tesztet nem így képzeltem. Arról persze megbizonyosodhattam, hogy az akaraterőm még mindig visz előre, amikor kell.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:00:00 21.4 05:36 10.70 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Miska85 képe

Miska85 4056 napja

Őszintén szólva a versenyen nem is akarom mérni a pulzust. Úgy érzem, hogy edzéseken elég infót kaptam arról, hogy mire számíthatok pulzus ügyileg. Az elejétől való tolásra meg nem gondolom, hogy a négy órához szükséges tempón felül (5:40-es km-ek), de azt hozni kéne. Mert ha féltávnál lesz mondjuk 10 perc hátrányom, akkor azt soha nem fogom tudni behozni. Igaz, 10 perc előnyért meg meg kell fizetni utána.

A másik opció, hogy végig kényelmesen futok, de akkor lemondok a négy órás célról alapból... szóval ez nem opció :)

mzsugyel képe

mzsugyel 4057 napja

Miska! Most nagyon fontosat szeretnék ide írni: a maratonon tényleg minden más lesz! Nagyon figyelj rá, hogy az elején ne nyomjad neki, mert amit félmaraton esetén be lehet hozni a végén, azt a maratonon nem fogod tudni behozni, mert nem lesz opció. Én rettentő könnyűnek éreztem az első mondjuk 15 km-t, toltam az 5 perces körüli tempót, fáradtság sehol, csodálkoztam, hogy a többiek miért futnak olyan lassan, hiszen mindjárt beérek. Ráadásul ez a tempó megfelelt annak, amit legbelül, senkinek sem kimondva éreztem, hogy sikerülhet, így nem is tiltakoztam ellene, mentem, ahogy tudtam. Aztán 20 km-ig bírtam, és a maradék 22 csak szenvedés volt, és emiatt nem tudtok a 4:35-ös időnek tiszta szívből örülni...


Azt akartam csak mondani, hogy türelemmel szabad csak nekiesni, és nem a tempót kell az elejétől tartani, hanem a pulzust, hogy a végén (30-35 km után) még legyen választásod arra, hogy gyorsabb tempóra válts.

abrokanita képe

abrokanita 4059 napja

Kajálás. tudom ajánlani a túrós palacsintát!!! ;) TOLJAD :D

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!