Haanchee futás

2013.02.24 Vasárnap, 07:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

03:53:44

Távolság

40.04 km

Tempó

05:50 p/km (10.28 km/h)

Edzésleírás

Köszönöm az égieknek, hogy ilyen remek időben futhattam, ezt most nagyon megérdemeltem: se hó, se eső, se szél, kellemes hőmérséklet. :)

 

A reggeli indulással mindig vannak macerák, 5:20-kor akartam kelni, de Milcsi 5-kor ébredt, magam mellé vettem, és 6:20-kor tértem legközelebb magamhoz. Így 7-re sikerült elkészülni. Teszteltem a tejpépet reggelire, gondoltam, vagy bent marad, vagy kijön, ki kell végre próbálni, jó-e a fiam kajája frissítőnek. :) Igen, jó! Zsákba mézes tea, egy pekándiós zabszelet, és indulás. Nehezen indultak el a lábaim, és elég fáradtnak is éreztem magam. A szigeti bejáróhoz érve hirtelen felindulásból továbbmentem, úgy éreztem, képtlen vagyok 8 kört menni. Inkább városnézésre indultam, olyat már úgyis rég csináltam.
Lefutottam a budai rakpartra, ott eldöcögtem egészen a Lágymányosi hídig, majd a hídon át Pestre. Így elmondhatom magamról, hogy már minden hídon átfutottam legalább egyszer. Szemügyre vettem a Müpát és a Nemzetit, majd a pesti oldalon visszafutottam a Lánchídig. Nem mindig éreztem jól magam, az járt a fejemben, hogy futok, futok, de nem gyűlnek olyan ütemben a megtett kilométerek, ahogyan azt gondoltam - kicsi ez a város, nem elég hosszúk a rakpartok. :) A Lánchídon átmentem ismét Budára, majd az Árpád híd felé vettem az irányt. Az Árpád hídon vissza Pestre, majd irány a Margit híd felé. Közben szitkozódtam, mert a csúszkálás ellen leszórt kis kövecskék 70 %-a már a cipőmben volt, úgyhogy a Szent István Parknál megálltam és kiszórtam őket, majd ettem pár falat zabszeletet (22,5-nél voltam). Gondolkodtam, hogy hazaugrom wc-re, de akkor nem biztos, hogy újra kijöttem volna, és szerencsére nem volt sürgős a kitérő, úgyhogy mentem tovább. A szigethez még nem volt kedvem, úgyhogy a Lánchídnál kötöttem ki, ott ismét át, Budán vissza, és csak eztán döcögtem be a szigetre, 12 km maradt hátra, gondoltam, 2 kört kibírok, és Dórinak azt mondtam, ott leszek. Hamar szembe is jött, úgyhogy együtt futottunk tovább, neki már csak 1,5 köre volt az adagból. Nem sokkal később Judit is csatlakozott, úgyhogy hárman toltuk, de most kevésbé csacsogósan, mint múltkor. Zoli pedig tisztes távolból követett minket, pár szót azért "hajlandó" volt váltani velünk. :) Dóri hamar végzett, ment haza, mi Judittal még lenyomtuk a maradék kört, ami nekem hátravolt, aztán én is elköszöntem. Köszönöm a társaságot! :) Még a rakparton kellett picit mennem, hogy a ház előtt legyen meg a 40, de meglett, juhééé! Gondolkodtam, hogy ráteszek még, hogy legyen maraton, de hagyok még kihívást magamnak későbbre is. :)

útvonal: http://www.gmap-pedometer.com/?r=5829615

Összességében jól ment a futás, persze nem mindig éreztem ezt, de a lábaim bírták, tudnék még tovább futni. A gyomrommal, beleimmel semmi probléma nem volt, és a wc-zést is kibírtam simán annak ellenére, hogy 7 deci tea simán lecsúszott. A frissítést az iváson kívül nem vittem túlzásba, úgy látom, hogy egész jól bírom a minimalista stílust. :)

Na, örülök ennek a futásnak, jöhet a 6 órás Fehérváron!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:53:44 40.04 05:50 10.28 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

DoraZs képe

DoraZs 4080 napja

Ja, és jut eszembe: jó, hogy nem futottál maratont...futottál volna egy 4 órán belülit, akkor versenyen mi lett volna a kihívás? :-)

DoraZs képe

DoraZs 4080 napja

Igazán mehettél volna még bóklászni, csak miattam nem kellett volna bejönnöd a szigetre. :-) De azért nagyon örültem, amikor megláttalak, már kezdtem aggódni, hogy esetleg valami baj van, vagy nem tudtál kijönni. Jó volt, és szerintem csacsogós volt, főleg az Árpád híd környékén, bár igaz, inkább Judit mesélt...ő volt a legfrissebb. :-)

Gandi képe

Gandi 4080 napja

Gratula Anyuka! Ezen a tejpépen, mint frissítőn én is agyaltam korábban, hogy jó lehet :-)

No, majd jövőre lehet, kipróbálom én is, majd erőt merítek a mostani edzéseidből :-)

dilisuni képe

dilisuni 4080 napja

Aztamindenit!!!! ezt nagyon odatetted!!!! gratulálok!!! (és igen, igazad van, "ultrafutó ne siránkozzon"... de hát miért is tennénk ilyet, mi választjuk ezt a szép, ám kissé rögös utat ;))

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!