Hófutó futás

2013.02.09 Szombat, 09:07:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:11:00

Távolság

43.4 km

Tempó

05:47 p/km (10.37 km/h)

Edzésleírás

Téli Margita Terepmaraton 44.4km 802m szintemelkedés 4ó11p

Gödöllő - Máriabesnyő, templom - Gudra-hegy - Pap Miska-kút - Istállóskastély - Romtemplom - Margita - Psáv - Ssáv - S+ - Feketepuszta -Mária út - Zöld Ház - Erzsébet-pihenô - Kőkereszt - Juharos - Máriabesnyô v.m. - Egyetemi erdő - Gödöllő

 

Megvolt a 8. Téli Margita teljesítésem is. Ebből a 6. Téli Margita Terepmaraton. Amikor először volt futóverseny akkor még nem neveztem csak a túrára. 

 Korán, 3 órakor keltem 4 óra alvás után. Természetesen megint a nulláról kellett elkészülnöm egy óra alatt ami sikerült is úgy, hogy még egy hajmosás is belefért.
 04:35-kor indult a vonatom. Zuglórol átbuszoztam a Keletibe ahol kiderült, hogy Gödöllő felé nem indulnak a vonatok. Gödöllő - Hatvan - Szonok, törölve. Mi a franc ez? - gondoltam. Repülő?
 Hirtelen felsejlett előttem egy lehetőség, hogy nem fogok odaérni a rajtra. A HÉV eszembe sem jutott. Csörgettem gyorsan Kimmel Péter sporttársat, hogy tanácsot kérjek tőle mint a budapesti tömegközlekedés nagymágusától. Így irány a metró és a gödöllői HÉV végállomása az Örs vezér téren. 
  Innen együtt utaztunk Gödöllőre egy harmadik sporttárssal. 
  Rajthelyen rajtcsomag átvétele, átöltözés. Mire ezt megejtettem bevágódott Szentirmai Enikő sporttársnő is Tatabányáról. Vele illetve velük kerestük meg a rajthelyet amit bár először jelzett rajtkapu mégis sikerült a szervezőknek jól elrejteni. Csúszott is kicsit a rajt de végül azért útra kelhettünk. 
 Nem volt az a nehézkesség ami szokott lenni induláskor. A pálya 5-6km aszfaltos szakasszal indul amin egyedül valószínűleg lassabban futottam volna mint Enikő társaságában. Aggódtam is kicsit, hogy gyors lehet a tempó. 
 A Pap Miska-kút előtti emelkedőn megléptem és "egyedül" folytattam utamat. 2-3 futó volt csak a látómezőmben akikkel a tempóm megegyező volt. Senki nem előzött és én sem előztem futót egészen a Margita előttig ahol is egy 5-6 fős csoport került elém. A Margitára felfelé végig tudtam futni ami jó jel volt mert ilyen még nem volt viszont aggodalomra is adott okot. Vagyis kétségekre. Jött a tavaly betett kiegészítő szakasz ami egy markáns emelkedővel tér vissza a régi útvonalba. Ezt is sikerült kocogólépésben leküzdeni. Innen már nincs messze a nagy frissítőpont ami 25km körül van. Ekkor is aggódtam még kicsit de éreztem, hogy lassan az esemény(ek) olyan magasságába érünk ahol már tempóromlás mellett sem jöhetek ki rosszul. A frissítőponton ittam gyorsan két bögre teát és haladtam tovább. A rövid főút melletti szakasz után jön a másik mumus amit még szintén nem sikerült sosem futva átvinni.  Most ez is összejött és az ezután következő hosszú szakaszra is maradt energiám egy nem rossz tempóhoz. Annál is inkább mert hallottam, hogy valakik beálltak mögém és nem akartam béna mozdony lenni. Mivel hátra sem néztem így csak a következő ellenőrzőponton derült ki, hogy az a valakik csak egy fő volt. :) 
  Innen ketten haladtunk tovább Máriabesenyő felé ami már szinte Gödöllő. Itt van még egy-két combos aszfaltos emelkedő amit még mindig futva küzdöttem le így lassan elkönyvelhettem, hogy meg lesz  az első Margitám amibe nem gyalogoltam bele. Megérkeztünk az Egyetemi erdő ellenőrzőponthoz és innen csont nélkül a célig. A végén kicsit éhes lettem de már nem vesződtem a csokival. Kis teát ittam a batyuból a gyomorégést elkerülendő. A végén a vagon sajnos megelőzte és kicsit el is hagyta a mozdonyt de annyira nem zavart már. :) Tavaly kerek 5 óra volt az időm, most 04:11. Ez még nem hivatalos, lehet kis eltérés de mindenképpen elégedett vagyok. A tavalyi távemelés után nem volt reális cél a négy óra de így már jövőre újra lehet. :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:11:00 44.4 05:39 10.61 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

stirma képe

stirma 4104 napja

Legközelebb én is végig akarom futni!

Hófutó képe

Hófutó 4104 napja

Jó lenne! :) Köszönöm szépen! :)

stirma képe

stirma 4104 napja

Lesz ez még ennél is jobb! Gratulálok!

Felszerelések