PecsiPeter futás

2012.12.16 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:56:16

Távolság

32 km

Tempó

05:31 p/km (10.89 km/h)

Pulzus

Átlag
153
Minimum
0
Maximum
164

Edzésleírás

Adventi Majdnem Maraton, Békéscsaba

Legelőször is a makacs tények röviden:
Nem futottam végig a versenytávot(41km), kiszálltam 32-nél...

Bővebben:
A pénteki futás után full lebetegedtem, nátha, gyengeség, láz, ilyesmik.Ma reggelre némileg jobban lettem, így elhatároztam, hogy elindulok a versenyen, lesz ami lesz alapon(edzőm szerint persze nem jó ötlet).Alig pár éve futok, kevés a tapasztalat, na most megnézem, hogyan muzsikál a gép megfázva.Mi lesz több napos szupermaratonokon, ha beüt a gixer középső napon, most lehet tesztelni lázzal hogyan megy.
Rajt, megindulás, nyomom neki, minden ok, könnyen megy az ötperces, jeszoké :).
10-ig...(50:14)
Onnantól lassú leépülés, lassulás, behalás, fullra felakadt freki.
6-ik körben forralt borral és szénhidráttal próbálom összeszedni magam, de nem megy...Erősen fokozódó diszkomfort, hidegtől lemerevedés, szar az egész.Mellkasomra egyre jobban nyomódik a képzeletbeli üllő...Innentől már nem sport ez, hanem self sucking...
7-ik körben újra a depóba fordulok, Évike már a célban, Ő csak 32-őt futott(természetesen nyerte).Gyors helyzetjelentés, kiértékelés, majd pillanatokon belül megvan a közös döntés, ez ennyi volt...A 9 körből csak 7-et futottam le...
1994(Velencei-tó kör) után, most másodszor is feladtam versenyt...3-ik helyről...Szar volt nagyon.Még életemben nem voltam dobogós...Ma sem lettem...
A terv végül sikerült, tapasztalatot szereztem, lebetegedve, megfázva nekem sem megy a napzúzás....Kurva nehéz tud lenni 32 killa is...Éves célversenyemen nyilván nem szállok ki, de egy ilyen "csak" edzőversenyen ez most szükséges volt.
Mától egy új korszakomba léptem, innentől különbséget teszek keménység és hülyeség közt.
Ezennel ünnepélyesen bejelentem :) azt is, hogy kihagyom a 2013-as UltraBalatont.Legalábbis egyéni indulóként.
Várok vele 1-2 évet, hogy ne járjak úgy, mint a dupla IM-en, hogy ne kivégzés legyen és harc a szintidővel, hanem pár év múlva, jobban megerősödve, jobb esélyekkel támadok majd.A leckét megtanultam Orfűn...
Be kell tartani a lépcsőket, így diktálja az ész és az egészség...
100 körül már futottam, jövőre jöhetnek a 150-es távok, ha azok is jól mennek, akkor utána lehet rámenni a 200-as távokra.

A versenyre visszatérve: a szervezésről csak jót tudok elmondani, nagyon tetszett a téma, igényes volt, pedig első rendezés!50-70 fős létszám kb. az összes távon együtt.

Rajtszámom:



Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:56:16 32 05:31 10.89 0 0 164 153
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

17 hozzászólás

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4147 napja

Köszi, már majdnem minden rendben :)

robgod képe

robgod 4148 napja

mielőbbi gyógyulást, hacsak azóta nem történt volna meg! :))

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4152 napja

Köszönöm Hölgyek, Urak! :)

thedina képe

thedina 4155 napja

Gratulálok Peti. Nekem idén Almádiban a 12 órás OB-n, amikor 8 óra és 80 kili után, vezető pozícióból kellett kiszállnom egy durva húzódás miatt, azt mondtál 'a nagyok', ettől a döntéstől váltam igazán ultrafutóvá. PErsze, akkor csak a fájdalom és a düh volt bennem, de később rájöttem, miért is mondták ezt. Most ismét meg akar állítani az a novemberi aszfaltnyalásom, aminek során szétment a térdem. Azóta, minden egyes edzésen, minden egyes lépés fáj. (Ma kiderült, durva porckopásom van, amire az esés még durvábban rátett, de a helyzet kúrálásán rajta vagyunk) Az elmúlt hetekben nem volt nap, hogy ne jelentettem volna ki; soha többet nem futok, mert belefáradtam abba, hogy ez már csak a fájdalomról szól. Aztán másnap mégis újra és újra nekiindulok. Ha tudnád, gondolatban hányszor mondtam le a jövő évi egyéni UB-ről... De minden egyes reggelen ismét úgy kelek fel, hogy meglesz. A határaimat egész biztosan meg fogom találni június 1-én. De én ezért megyek. PErsze, teljesíteni akarom. De a legfontosabb, hogy tágítsam azokat a fránya határaimat. Amíg csak bírják cérnával. :) Akárhogyan is döntesz, jó lesz az a döntés!!! ;)

Daniloo képe

Daniloo 4155 napja

Jobbulást!
Indulj váltóban az UB-n, igazán jó buli úgy is! 

mata képe

mata 4155 napja

Ez igaz. Mindig elfelejtem, hogy még szemtelenül fiatal vagy:)

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4155 napja

Nehéz ügy az UB...Tudom és érzem is, hogy le tudnám futni már jövőre is.
Valahogy...De hasonló lenne Orfűhöz.
Az új cél inkább egy egészségesebb és biztonságosabb rákészülés.Még csak 38 vagyok :), van időm.

mata képe

mata 4155 napja

Betegen nem kellett volna itt elindulni szerintem.

Viszont az UB-n ennyi km-rel elindulnék.

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4155 napja

Nagyon rendesek vagytok, köszönöm szépen Mindenkinek!

Az UB elhalasztást már egy ideje érlelem magamban, nem csak most, hogy megborultam.A versenyen egyértelmű, hogy el sem kellett volna indulnom, akkor nem lett volna feladásos kudarc élmény.Évike megmondta előre, de hát nekem fontos az egyéni tapasztalat, hisz annyi minden nálam máshogyan működik, meg akartam próbálni.
Hát igen, kurva szar volt kiszállni, főleg jó pozícióból, de nagyon kezdett bedarálni a betegség, nagyon elkezdett nyírni a kór.Amikor már a légzésem is nehéz és zihálós lett, onnan már nem mertem tovább kockáztatni, mert tüdőgyulladás is könnyen lehet ilyen faszságból.

Most, másnap nem vagyok nagyon elkeseredve, tegnap keményen csöcsre szaladtam, de nincs gond, tanultam belőle, ennyi :)
Normál állapotomban bármikor elszaladgálok 50 killer körül, most ez, hogy tegnap csak 32 ment, ezen túllépek hamar.Meggyógyulva folytatom tovább.Pár nap alatt kikúrálom magam remélhetőleg.Regenerációs gyorsaságom az egyik erősségem.Most kelleni is fog :).
Éjjel amúgy nem sokat aludtam :), "kicsit" szarul voltam...

De hát nem azért nevelt Anyám herkulest, hogy egy kis nátha megfogjon :).

laciii79 képe

laciii79 4155 napja

Baromi nehéz lehetett kiszállni, még akkor is, ha sz*rul voltál... És talán még ennél is keményebb feladat lehetett az UB döntést meghozni...

De biztos vagyok benne, hogy leszel Te még dobogós nem is egyszer combosabb távokon is! ;-)

necromedve képe

necromedve 4155 napja

Gratula a feladáshoz, gondolom, nem kis erőfeszítésbe telt meghozni a döntést. Mondjuk hallgatni kellett volna az edzőre és el sem indulni, az meg a másik. :P Az meg a harmadik, hogy betegen az úszkálást jó lenne hanyagolni. Nem csak a magad, mások érdekében is, hátha fertőző. Amíg a meleg vízben ülsz, nyilván jó érzés, de ha kiszállsz, egyből sokkal rosszabb lesz. Ilyenkor feküdni kell, és kész.

UB-re meg majd csak kerítesz magadnak egy párt :), ha egyedül nem akarsz menni.

Dex képe

Dex 4155 napja

Ezek mindig nehéz döntések, azért arra kíváncsi leszek, hogy ha beindul az üzem, akkor is így látod-e.. Gyenge állapotban a célok könnyen visszaállnak álom kategóriába, abból is a távoliakba. A dupla IM pedig lehet kivégzés volt, de lehet csak mert előtte ott is beteg voltál! Az is egy út, ha az első egyéni UB nem teljes.. persze ha ez előre fejben letisztázott.. és persze csak szerintem. 

De egyelőre azt se tudom, hogy az ultra mi fán terem, szóval azokra hallgass inkább akik tudják miről beszélnek :D

toncso képe

toncso 4155 napja

 

  Igen  komoly munka  van  mögötted ebben  az  évben,  úgy  mennyiségi mint  minőségi.   Ebből  az  UB-t igenis  meg tudod csinálni !

  Krisztiánnak  igaza van,  tanulj most  ebből,hogy  betegen ne  próbáljad  a "  veretést "  / ahogy  Te szoktad jópofán  mondani /

  Most meggyógyúlni,  aztán  örülni  a Jézuskának, egymásnak......  aztán  nyomatni  tovább. A  szívedre már  hallgattál az  idén, jövőre

  Kicsi  eszére  és  tapasztalatára is hallgass.........  Bocs,hogy  ilyen  sokat  locsogtam.      VIGYÁZZ   MAGADRA !!!

 

Kovács Krisztián képe

Kovács Krisztián 4156 napja

Tanulásnak kiváló volt! Most már viszont regenerálódni hagyd a szervezeted a betegségből. Tetszik az alázat is amit olvatam. Sok százplusszos versennyel meg szerintem még jobb íze lesz az UB-nak. Hajrá Petyka!

Tepó képe

Tepó 4156 napja

Aztakurva... Tőled ilyet még nem sokszor hallottam. Bár Orfűn mondtál azért sok mindent (volt rá idő :-)) ), de ez most le is van írva. Ez más.

Kiváncsi vagyok mi lesz az idei fő versenyed!?

jobbulást!

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4156 napja

Köszönöm, fullra igazad van, nekem kicsit több idő kellett, hogy ehhez megérjek...
Most, jó pár órával a verseny után, szarul vagyok, nem kicsit.Visszaestem a betegségbe durván, hiába termáloztunk a kiszállás után közvetlenül.

kkoos képe

kkoos 4156 napja

Gyógyulj meg teljesen Peti! Nagyon egyet tudok érteni, hogy be kell tartani a léptcsőket, a versenyek megvárnak, a lényeg hogy építsen és ne romboljon.

Felszerelések

Salomon XA Pro 3D Ultra