zozo.m futás

2013.09.08 Vasárnap, 09:01:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:36:27

Távolság

21.26 km

Tempó

04:32 p/km (13.23 km/h)

Pulzus

Átlag
173
Minimum
0
Maximum
192

Edzésleírás

28. Niké félmaraton - 19. félmarcsim

Előzmények:
Mit fussak? 
- A terv - ezt egyből kilőttem. (PB futás) :)
- B terv - 4:40 körül
- C terv - futok hátulról egy fokozót. 
Aztán Katával beszélgettem a héten, Ő 1:45-n belül szeretne menni. Így felajánlottam futok vele. Ez lett a D terv. 

Így tegnap elmentem futni egyet, és még tekertem is hiszen kemény vagyok :DDD Egyébként úgy voltam vele az 5 perces tempó nem szabad, hogy kikészítsen. 


MA!
Reggel 8 kor már egyeztettünk Katával. Ezt követően vártam, majd elmentem kcsit bemelegíteni. De a pulzusom hamar 120 fölött volt. Próbáltam visszább lassulni. Bemelegítés közben kerestem egy szép bokrot megszenteltem, majd vissza a találkozó pontra, ahol továbbra is vártam egészen 8:54-ig. Beálltam a zónába Csokival és Zolival. 

Ezt követően megszületett az E terv. Futok egy 5ön kívüli ezrest, hátha meglátom Őt :) és futok tovább vele / vagy akkor átváltok 4:40-be és akkor fokozóra futom meg. 

Utóbbi lett végül 1 kili után befogott az 1:45-ös lufi, így mivel nem szerettem volna, hogy elmenjenek mellettem, ezért hirtelen váltásba kezdtem és onnantól kényelmesbe mentem. 

Az Andrássy úton Dóri szurkolt, majd az Oktogonnál Anita és Imó párosa buzdította a futókat. Ezt követően szépen nyugodtan, lazán (légzés, mozgás az volt - a pulzus így utólag picit magas). 

Aztán nagy magányomban egyszer a Lánchídnál szurkoltak Nekem. :O  Jocccc volt. Átmentünk Budára, ahol ittam egy kortyot és a maradék vízzel beállítottam a sérómat. :) Itt picivel gyorsabb tempót mentem a körülöttem levőkkel. 10-ig erőszakoltam magam, hogy ezt a tempót menjem. Pestre futva elkezdődött, amire már vártam. :) Elkezdtem befogni az Élményfutárokat. Először Bubut, akit nem nagyon vettem észre, ha nem szól rám. Majd Évit. Vele nehéz helyzetben voltam szép tempót ment, ekkor váltottam 4:30 körülire mellékesen. Egy darabig éreztem a sarkamban aztán futotta a saját távját. 

Lánchídhoz érve könyedén fordultam 4:20-ra rá, de visszafogtam magam, azt kicsit később. Érkeztünk a Margit hídhoz és az újabb célpont, Bazsi személyében. Váltottunk pár szót, majd otthagytam. 
Nem sokkal később Mariannék tomboltak. :) Szembe pedig megláttam VAdrit, majd Zsókát. Őket be kellene fogni... De majd egy kili előnyük van! Maradtunk, bár a forduló környékén már átválltottam 4:20 körüli tempóra. És Bár eddig nem volt semmi gond, de azért 15 kili környékén már éreztem hogy nem megy olyan könnyen a váltás és annyira nem is esik jól. Viszont egy újabb ismerős, Márky személyében. Dumcsiztam velük, majd egy kis szóbeli szúrkával távoztam :)))

Innentől számoltam visszafele, már csak egy emelkedő és a frissítő pont és jöhet, aminek jönnie kell, hiszen a lábak nem bírják ezt a tötymörgést és néha néha 3:5x-es tempót láttam. 

Megmásztuk a felüljárót, futottam az utolsó kanyarhoz, amikro Laci szóltott le, kérdezte mi újság, vele is traccsoltam egy picit. Viszont ezt követően elköszöntem és mondtam Neki, most már ideje futnom is. 

Frissítettem és elkezdtem futni. Azért az a Cheereleaderes kis kamion ott volt, de nagyon nem láttam semmit, mert innentől a futásé volt a főszerep. Éreztem, hogy a légzés felgyorsult, és hirtelen már tudtam, hogy annyira nem jó ez. De ott van Toncsi és menni kell, mert szurkol nekem. :) 

Az első villamos megállónál befogtam Zsókát és márcsak VAdri képe mozgott a szemem előtt. Szecsadyt a Dózsa Gy. utca előtt befogtam. A sarkon a Hölgy azt mondja a mellette álló gyerek(é)nek, amikor elfutok mellettük: "Nézd itt vannak gyors ... és még gyorsabb futók is!"

Az utolsó szakaszt így megfutni, igencsak EGO növelő. Senki nem bírta velem a tempót. (az is megfordult a fejembe, biztos arra gondolnak ez csak egy váltós). 

Hősök tere a szép mosolygásnak annyi, már nem annyira jó, de ez volt a terv, hogy a frissítő ponttól futunk,  nem olyan hosszú. és hála égnek van vége is. :DD
A térnél láttam meg Dé-t még egy Élményfutár, na majd szép csendben ellépek mellette. Ekkor jön Gyurka szurkol Davenek, majd annyit hallok csak keményen Zozó. Dé egyből meg is fordult. Egy pillanatra úgy tűnt, Dé tempót vált, de nem. Viszont amikor melléértem, mondta mostmár jön velem. Jó!

Utolsó egyenes, Ódejó! Lassan itt a vége, na próbáljunk meg még rápkolni. Még éreztem egy darabig Dé jelenlétét, de egy százas után már nem. Nem fordultam meg, mentem tovább. Láttam a kijelzőt, 1:36 körül mutatott. :) 

Az utolsó 50 métert előttem sokan megtolták, őket nem fogtam be, de másoknak sem sikerült a testemmel szembe. :)

Kicsit elfáradtam a végére. Egyelőre belegondolni sem merek, mit tudnék valójában futni egy félmarcsin... 
pulzusmérő volt rajtam, de nem néztem meg egy másodperce sem, hogy mizu. ez csak ilyen ellenőrzés, utólag...

Ez így ebben a formában remek verseny volt a célját elérte, van még mit rajta formálni, de JÓ LESZ! remélem minden úgy szeretné rajtam kívül is. 

Jövő héten még lesz egy teszt edzés, ami miatt is a mait csak ennyire futottam meg. 

Köszönöm mindenkinek a szurkolást a jelenlétét. (Áron és Helga + Rodri, és Detti is kimaradt a megemlítettek közül, de nekik is jár a hála)! Családomnak, akiket még a célegyenesben sem láttam. :) :P 

de legfőképp: Köszönöm az egészségemet, mely az életem ajándéka!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:05:21 1 05:21 11.21 0 0 169 155
00:37:46 7.98 04:44 12.68 0 0 177 171
00:22:30 4.99 04:31 13.31 0 0 180 174
00:17:47 3.99 04:27 13.46 0 0 180 175
00:13:03 3.3 03:57 15.17 0 0 192 186
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

18 hozzászólás

Macula képe

Macula 3933 napja

Szép volt Zozó! Jó kis edzés.. ;) és jó volt látni, hogy az egész család kijött szurkolni Neked :)

csétomi képe

csétomi 3933 napja

Szép kis fokozó, gratulálok! Edzésként egy ilyen félmarcsi elég bíztató :)

Julcs képe

Julcs 3933 napja

Ügyes! Gratula :)

NagyKata képe

NagyKata 3933 napja

Nagyon szép futás! Sajnálom,hogy agy alakult....:/ Az első 2 km-en majdnem kitörtem a nyakam annyit forgolódtam,hol vagy.:((

dizs007 képe

dizs007 3933 napja

Wow. Durva azert, hogy igy jatszadozva is ilyet futsz Szepen felfokoztad Fuss egy gyors felmaratont iden, nezzuk az mit jelent.

De a maratonon is nagyon fogok szurkolni az tuti

toncso képe

toncso 3933 napja

 

   Nagy  gratula,  szépen  mentél  ,  és  igen :   JÓ  LESZ  EZ  !!!

toncsofia képe

toncsofia 3933 napja

Gratulálok Zozó!!!

kiscsoki képe

kiscsoki 3933 napja

Veled ellentétben én még mosolyogtam is a lányoknak cserébe 2-en kicsit lehajoltak és szurkoltak is. :-) Dekoratív lányok voltak. :-D
Azok a 3:57-es ezrek rémisztően jók a végén! :-) Csak így tovább az úton!

necromedve képe

necromedve 3934 napja

Fel nem foghatom, hogy lehet holmi futásra figyelni, ha ott egy cheerleaderekkel tömött kamion is. :)

NoHa képe

NoHa 3934 napja

A leírás nagyon tetszett, szinte végigmentem én is a pályán! :) Ahogy kiéreztem, simán tolhattál volna PB-t, egész erősnek tűnsz!

Nagyon szépen fokoztad a tempót! Zsiványság!! :) ...és GRATULA!

galagyuri képe

galagyuri 3934 napja

Király! Jók az előjelek...nem is becslek semmit. Azért kiváncsi lennék félmaratont is tervezel-e keményen megfutni idén!?

retisonic képe

retisonic 3934 napja

Szép volt, Zozó, jól mentél! Ja, és szervezd a csapatot!:)

bejcsi képe

bejcsi 3934 napja

Jó formában vagy, szépen végigcsináltad! Gratula! :)

áki képe

áki 3934 napja

Gratulálok! Az ősz folyamán várom a PB-idet!

szecsady képe

szecsady 3934 napja

Nagyon szép munka Zozó! Úgy mentél el előttem, hogy mire észrevettem, hogy te vagy, addigra már nem is láttalak ! :) Grat!

Mike255 képe

Mike255 3934 napja

Szép volt Zozo! Ügyes vagy!

napsugárraforgó képe

napsugárraforgó 3934 napja

Minden versenyen öröm Neked szurkolni!Mosolygósan,könnyedén futsz.:)Csak így tovább!

Gratulálok!

jovovich87 képe

jovovich87 3934 napja

Nem értem milyen eredménytelenségre gondolsz Zozó!!??? :D ebben az évben eléggé odatettem magam és kijött minden!  de igen, beérni látszik a sok munka gyümölcse! de nem állok meg, lehet még ezt is fokozni, tudni kell hozzá stabilan 4 percesben futni! nekem ez egyelőre 10-12 km-en megy biztosan! a többire rágyúrok, a félmaraton az én távom! 

Miért nem futottad meg jobban ezt most, volt valami oka? Maratonra készülsz inkább? Tudnál te is 90 percen belül szerintem...

Mindenesetre gratu, szép fokozó lett! :)

Felszerelések

New Balance M770 v2 Mens