Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 863 091 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

NIKE Air Pegasus 26+ és NIKE Sportband

pete82    4938 napja

Termék: Nike - Air Pegasus 26+

Összefoglalás

Ez a modell leginkább az aszfaltot kedvelők kedvenc cipője lehet, bár könnyű erdei talajon sem jön zavarba. Kényelmes még a nehezebb testalkatúaknak is, mint én. Az első félmaratonhoz, maraton szerintem kiváló választás. Fontos megjegyezni, hogy a szélesebb lábfejű futóknak nagyon is ideális a cipő. Ami még vonzó benne, az az ár/érték aránya.

Részletes teszt

 

A cipőről, az edzésekről és rólam pár fontosabb adat:

Modell: Nike Air Pegasus 26+

Méret: 45-ös párnázott neutrális cipő.

A Nike+ összesítő adatok alapján 10szer futottam a cipőben összesen 96,08 km-t. 184 cm magas vagyok és az elején 87kg voltam, az utolsó edzéseket már 83kg-osan abszolváltam. Futóstílusom enyhén pronáló.

 

Az első benyomások nagyon fontosat szerintem. Tetszik a cipő! Rögtön rá is vetettem magam a Nike weboldalára, de nem találtam meg az adott modellt. Így egy internetes keresőt hívtam segítségül, megtaláltam rögtön a cipőt, a véleményekben mindenki dicsérte a cipőt. Vigyor

 

Aztán jött a várakozá időszaka... Kis méretkereséssel, próbával és többfajta típus (keskeny, normál és széles lábra) vizsgálatával. Itthon sajnos csak egy fajta típus kapható. Milyen jó lenne kipróbálni a cipőhöz a Nike+ edzéspántot is, gondoltam! Aztán, semmi hír a cipőről...

 

Egészen, míg augusztus elején már elkezdtem puffogni, hogy ennyi idő alatt gumicsapolás és cipővarrás után Kínából gyalog is ide lehet érni! És láss csodát 2 napra rá már meg is volt a cipő és a Nike+ edzéspánt is. Hát lássunk neki a cipőtesztelésnek!

 

 

 

Augusztus 5-e Már nem vagyok Nike szüz!

A cipőt már hazafele félúton az autóban felvettem. Nagyon puha és a méretet is sikerült eltalálni. Nagyon nagy hely van benne a lábfejnek. Hazaérve a Nike+ kiegésztő következett. Regisztrálás, beüzemelés könnyen megy interneten keresztül némi angol vagy német nyelvtudással. Sajnos magyar nyelvű fordítás nincs. Az óra szép kék színben pompázik és az USB porton kersztül 2 órán át töltődik elvileg. Nekem szerencsém van, 1 óra után már ki is írja, hogy feltöltve! Nike edzésnaplózó oldalát könnyű összekapcsolni a napjaink menő közösségi oldalaival is. A profilomat is összeállítottam, a Mini kiegésztő nagyon király, azt mindenkinek ki kell próbálnia. Bár a Mini figurát nem sikerült a közösségi oldalra kirakni. A töltési egy óra gyorsan eltelt az újdonságok nézegetésével, de máris lehet edzeni, a Mini figurám is ezért rimánkodik.

 

Irány futni! Akárhogy akarom érezni a Nike plusz kiegészítőt a bal cipőben, sehogy sem megy. Egyszerűen nem lehet érezni belőle semmit. A cipő még mindig puha és gyors futásra ingerel. Könnyű, gyorsan fogynak benne a kilométerek.

 

Mai adag 40 perc, óra szerint 6,51 km, 4,4 km aszfalttal, többi murvás erdei turaistaút némi sárral füszerezve. Esetleg egy kalibrálás nem ártana az órának, mert emlékeim szerint ez a szakasz 7,8km körül van.

 

 

 

Aug. 7-e Kalibrálás napja

Kölcsönkértem egy kontroll órát footpoddal, hogy viszonyítani tudjak valamihez. Sajnos a környéken nincs egyetlen 400 futópálya sem, a kontroll óra kalibrálatlan szintén. Hogy miért nincs? Ez a kérdés is megérne egy pár sort... De ezt most hagyjuk.

 

A kontroll óra gyaloglás és futás során 2szer is, tehát összesen 3szor ugyanannyit mért a szakaszon 0,85km-t. A Nike+ gyalogolva 0,82km, futva 0,75km mért. A leírásban szereplő 90% pontosságot teljesíti gond nélkül. Viszont a szoftver nem engedte csak a gyaloglás kalibrálását. Csak hosszabb futószakasz után lehet a futást is kalibrálni. A gyaloglás kalibrálása után újra lefutottam a mérőkört, most már 0,77km-et mutatott.

 

Ezután az első napi futószakasz következett ismét, ahol a 6,51km helyett 6,77km mért, viszont a kontroll óra 7,70km-et mutatott. Tehát mégse futok annyira lassan és a GPS-szel mért 7,8km-re is körülbelül jól emlékeztem. Ezzel a szakasszal már sikerült kalibrálni a futást.

 

Kicsit zavart, hogy a bal sarkamat dörzsölte a cipő, de másnap reggel észrevettem, hogy a zokni a ludas, teljesen ki van kopva.

 

 

 

 

Augusztus 8 – 10km+

Ma már rendes zoknit vettem fel és a cipő gond nélkül teljesített a vizes köveken és a szintén nedves erdei talajon is. Talajfogáskor stabilan tart, elrugaszkodáskor sem csúszik meg. A cipő nagyon puha, sőt kifejezetten kényelmes 10km-en felül is.

 

A Nike+ 14,87km-et mért a kontroll óra pedig 15,07-et. Ez alapján még javítottam a kalibrálás pontosságán. Véleményem szerint az ár/érték arány alapján a Nike+ kiegészítő maximálisan megfelel enélkül a plussz kalibrálás nélkül az elvárható pontosságnak. A kontroll óra ára többszöröse a Nike+-nak. Az edzéseket pillanatok alatt feltölti az online edzésnaplóba, és egyszerűen lehet megjegyzéseket is az adott napi futáshoz hozzáfűzni.

 

A cipő jól tartja a lábam, csillapítja a talajfogást aszfalton. Maximálisan meg vagyok vele elégedve. Nem is akarok másban futni.

 

 

Augusztus 14 – 42,195 km 2010-es XX. Ironman – Nagyatád

Nike+ 38,87 km-t mért, a kontroll óra 42,2 km-t. Szerintem ez teljesen megfelel az elvárható pontosságnak. Igazából a versenyen minden mással foglalkoztam, csak az órákkal nem. Azon kívül, hogy a helyük még mindig látszik a kezemen.

 

Első hosszabb közös időtöltésem a cipővel. Nem is lett volna semmi baj, ha egy kicsit körültekintőbb vagyok és a lemaradásomat a többi versenyzőhöz képest, nem az öltözésen akartam volna behozni. Vagyishogy nem is akartam, de a bal lábamon a zoknit sikerült begyűrve felvennem a sarkamnál. Ezt a 12 körös futópályán a második körben sikerült korrigálni, de sajnos akkor már mindegy volt, két vízhólyag volt az eredménye. A helyzet nem javult a maradék 10 körre sem, de nem ezzel foglalkoztam elsősorban, hanem a rettenetes meleggel, ami a futópályán 100 métert kivéve minden egyes körben végigkísért. De a helyzet nem is rosszabbodott, a maratoni távot teljesítettem a cipőben. Szándékosan nem írtam, hogy futás volt, mert inkább erőltetett menetre hasonlított bele-bele kocogással. Töredelmes szívvel le kell vonnom a versenytapasztalatokat: melegben kell futni edzés során, a tűző napon, hasonló időben, mint amilyen a versenyen várható, nem árnyékos hűvösben.

 

A jobb lábamnak semmi baja sem volt, úgyhogy a bal cipővel való küzdelmemet a sietségnek tudom be egyelőre. De szeretném még legalább egy hosszabb távon tesztelni a cipőt, hogy tényleg a rossz zokni pozíció volt-e a ludas.

 

A cipőről: maximálisan megállta a helyét hosszú távon, forró aszfalton. Néha kerti slagból vízpermetet is kapott, nem zavart egyáltalán, olyan meleg volt, hogy pillanatok alatt elpárolgott minden. A cipő jól szellőzik, kellemes a lábnak. A puhasága kifejezetten üdítő a lábfejnek, a talppárnáim még érzékenyek sem lettek a talajfogásnál, a végére sem. Igazából a cipőre semmilyen panaszom nem lehet, főleg, hogy a verseny előtt összesen 30km-en ismerkedtünk egymással. A döntést, hogy ezzel a cipővel teljesítem a távot nem bántam meg.

 

Ezúton is köszönet mindenkinek, aki részt vett a verseny szervezésében és versenyen, életem egyik legnagyobb élménye volt, és remélem lesz is még sokszor. A másik élményem pedig a rafting lesz, amit az eredményhirdetésen nyertem. Vigyor

 

Innentől sajnos egy nem tervezett 3 hetes pihenés következett szigorúan orvosi utasításra...

 

 

Szep. 5-e 25. Nike Félmaraton

Az idő nagyon szép volt, kellemesen sütött a nap és rengtegen gyülekeztek ezen a csodálatos szeptemberi napon a félmaraton rajtjához. Én is várakozásokkal tele érkeztem a rajthoz, próbálgatva a bal sarkamat a cipőben... Éppen szombaton este esett le a maradék hegg. Tehát tiszta lappal lehetett megint cipőt tesztelni... Minden adott volt egy nagyszerű futáshoz... Nem jött össze...

 

A cipőről: valóban a zoknival volt a gond, ugyanis semmilyen sérülés sem keletkezett a bal sarkamon most. Sőt még fikarcnyi rossz érzésem sem volt, hogy valami nem lenne megfelelő, úgyhogy öszintén ki tudom jelenteni, hogy Nagyatádon a rossz zoknifelvétel miatt lett hólyagos a sarkam és nem a cipő miatt. Mostmár biztosan sokkal nagyobb gonddal fogom felvenni a zoknikat. A cipő úgy teszi dolgát, fog talajt, csillaptja a talajfogást, hogy egyszerűen nem is kell rá odafigyelni. Nagyon nehéz volt futás közben a cipőre koncentrálni, mert egyszerűen minden más elvonat a figyelmemet. A város, a zene, a tömeg. Kifejezetten meg voltam elégedve a cipővel, sőt sok emberen láttam szintén a márka egyik-másik modelljét is.

 

A futás annyira nem sikerült fényesre, egyenletes lett, de 3 perccel rosszabb, mint tavaly és az átlagpulzusom 179 volt.

 

A táv, ugye 21095 méter, a Nike+ 22,22km mért. A kontroll óra pedig 20,77km. Itt nem tudom egyértelműen eldönteni melyik mérés állhat közelebb a valósághoz... A 3 hét kényszerpihenés alatt egyátalán nem töltöttem a Nike+ órát és a félmaraton után se ment le egyetlen egység sem az akkutöltöttségjelzőn, elég takarékos eszköznek tűnik.

 

 

Szeptember 9. Saras dagonya

Gondoltam, ha eddig sikerült szép tiszta állapotban megóvni a cipőt, akkor itt az ideje egy sarazásnak is. Azért olyan rettenetesen nagy sár nem volt az erdőben, de a 2 napi esőtől egy-két helyen jó mély sár lett. A cipő talpa rendesen fogta a talajt tócsakerülésnél, felfelé a sarasabb szakaszokon és lefele a csúszós részeken is. Ez a szivacsos belsőrész kifejezettten a lábamhoz és a szívemhez nőtt. Izomlázam bőven maradt még vasárnapról, de nagyon jól esett a mozgás.

 

A Nike+ 4,29km-t a kontroll óra 4,05km-t mért. Szintén valahol a kettő között van a tényleges futótáv.

 

a végén..

 

 

Következzék a cipő értékelése:

Csillapítás: ezzel maximálisan meg voltam elégedve a géles cipők után kifejezetten kellemes érzést nyújtott a légbetét által létrehozott puhaság. Minden félelem elmúlt a légbetéttel kapcsolatosan. Számomra nagyon megnyerő, nem beszélve a memóriahabos lábbetétről. Egyszerűen nagyszerű, nem is kérdés az 5 pont.

Rugalmasság: folyamatosan gyorsabb futásra ingerel, ahogy az ember rálép, a cipő talprésze tompít, majd ugyanazzal az erővel löki is el a lábfejet. A géles cipőhöz képest nekem sokkal jobb érzést nyújt. 5 pont

Stabilitás: aszfalton a cipő nagyon tudja a dolgát. Az erdei talajon sem jön zavarba egy kis köves gyökeres saras részen. Teljes mértékben meg voltam elégedve a lábfej és saroktartással, fogásával. Bár a bal sarokproblémáimra emlékezek még… 4 pont

Kényelem: sajnos csak ismételni tudom önmagam. Szerintem nem is kell ezt tovább ragozni, a memóriahabos lábbetét és jól szellőző felső rész kell minden cipőbe! 5 pont

Tartósság: nézegettem a talpát és a sarok belső részét igazából még semmilyen elváltozást sem lehet látni rajta, de őszintén nem tudnám ennyi futás alapján megjósolni mennyit fog bírni a cipő és a légtalp, sőt a varrások.

Design: ez egy elég szubjektív téma. Nekem, mint írtam is tetszik a cipő és sötétben nagyon jól világítanak rajta a fényvisszaverők. A narancssárga és szürke színnel sincs bajom. Úgyhogy egy 4-est megérdemel.

 

A tesztelt modell legjobb tulajdonsága: a csillaptása és a memóriahabos talpbetét. Mindkettő nagyon a szívemhez nőtt. Azt hiszem nekem ennél jobb nem is kell.

A tesztelt modell legrosszabb tulajdonsága: a sarokrész okozott egy pár kellemetlenebb percet, habár nem a cipő volt a ludas, hanem a rossz zoknifelvétel.

 

Kinek ajánlom?

A cipő inkább aszfaltot kedvelők kedvenc cipője lehet. Egy kis erdei talajon sem jön zavarba. Kényelmes még a nehezebb testalkatúaknak is, mint én. Az első félmaratonhoz, maraton szerintem kiváló választás ez a cipő. Fontos megjegyezni, hogy a szélesebb lábfejű futóknak nagyon is ideális a cipő. Ami még vonzóbbá teszi a cipőt, az az ár/érték aránya.

 

Vennék ilyen cipőt magamnak?

Ha nem tarthatnám meg a tesztmodellt, biztosan vennék magamnak egyet. Meg is tetszett és sok élmény is kötődik hozzá, megkedveltem ez a cipőt és azt hiszem sok-sok kilométert fogunk még futni együtt. Legalábbis nagy terveim vannak a jövőre nézve ezzel a cipővel.

Nike - Air Pegasus 26+ értékelése Megvennéd-e újra?
Szívesen megvenném következő alkalommal is
Rugalmasság
Nagyon rugalmas, szinte repülnek benne a lábaim
Design
Nagyon szép, legszívesebben egész nap nézegetném
Stabilitás
Stabil, szinte minden helyzetben jól támaszt
Tartósság
Elég tartós, de 1000 km körül már megérett a cserére
Kényelem
Az egyik legkényelmesebb cuccom, ami valaha volt
Csillapítás
Kiválóan csillapít, igazán puha benne a talajfogás
Összesítés
(4.29 / 7)
Teszt értékelése
5 / 5 értékelésből

7 hozzászólás

pen 4937 napja
pen kpe

"A cipőt már hazafele félúton az autóban felvettem." - Én is pont így vagyok az új futócipőkkel, sose érnek haza a dobozukban :o)

Da Martian 4937 napja
Da Martian kpe

Pegasus Rulez! : )

Hercegnő 4935 napja
Hercegnő kpe

Grat a cikkhez, jó lett :D

tamsa 4934 napja
tamsa kpe

A széles cipőket itthon és a kontinensünkön is szinte lehetetlen megtalálni, nekem is ez a gondom. Én újabb +1/2 szám vásárlásával (t)oldom meg.

A cikk szuper köszönjük!

pete82 4916 napja
pete82 kpe

Köszönöm mindenkinek a véleményeket!

Egy kis kiegészítés a teszthez... A cipő a teljes maratonon hibátlanul teljesített csurom vizesen. Úgyhogy ennyi km kellett ahhoz hogy összeszokjunk!

Mindenkinek jó felkészülést kívánok a SzuperBalatonra! :D

anikoeipl 4808 napja
anikoeipl kpe

nekem is ilyen van, mert ahol én élek, csak aszfalton lehet futni (tehát nem "kedvelés" kérdése), így kénytelen voltam lecserélni a Filámat. én a Nike oldalán választottam ki a programmal, és ezt dobta ki. úgy érzem, mintha ki lenne párnázva a talpa, nagyon kellemes benne futni. a hiperérzékeny térdem (csak térdvédővel megyek futni és túrázni) is jól bírja, ezért vettem a cipőt, mert aszfalton másképp nem lehetne bírni.

AbyRolling 4058 napja
AbyRolling kpe

Sziasztok!


Nem tudom, hogy esetleg tudna-e nekem valaki segíteni. Nagyon megtetszett ez cipő, mert amerre én tudok futni, az is nagyrészt aszfaltos út, illetve vannak kisebb, földes-kavicsos bekötő utak. Azt szeretném tudni, hogy lehet-e még kapni ezt a modellt, és ha igen, hol?

anikoeipl, Nike oldalának pontosan mi a címe?


Előre is köszönöm!

Aby