Zolo futás

2012.06.10 Vasárnap, 12:06:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:28:53

Távolság

7 km

Tempó

04:08 p/km (14.54 km/h)

Edzésleírás

Hát ez az. Erre készültem az elmúlt hetekben. Itt kéne a 7kilin egy 28 percen belüli időt repeszteni. :)

Bevallom, a múltkori 5 kili után még bizakodtam, azonban az utolsó szerdai NIKE edzés után ezt írva már kissé megingott az önmagamba vetett hitem.

Tudom, hogy mostanában ismételten mellé szoktak lőni a meteorológusaink, de azért megnéztem az időképet, ahol ezt írják:

"Vasárnap napközben több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, a hőmérséklet kissé visszaesik. Hétfőn kevesebb helyen, majd kedden egy hidegfrontnak köszönhetően, újra többfelé várható csapadék."

És állítólag 27 fok lesz délután. :)


Fáradt voltam, de azért bizakodva vágtam neki. Nuszkóval lementünk megnézni Levit, az első futónkat a partra, de végül nem láttuk. Joci jött másodiknak. Nem tudtam, hogy milyen tempót futnak a fiúk, de inkább 30 alattit tippeltem, szóval már 11:45-kor ott topogtam a rajtzónában, ami - mint az kiderült - hiba volt. Meg kellett volna beszélni ezt pontosabban, mert így eléggé lemerevedtem a rajt előtti 20 perc alatt, hiába nyújtottam rendesen. Mozogni ugyanis nem nagyon tudtam, a tömeg miatt. Végül megjött Joci, és elrajtoltam. Most nagyon figyeltem, hogy az óra folyamatosan készenlétben legyen, de néha így is újra kellett indítani a GPS-ek bemérését. Az elsőnél még azért volt para, mert elkezdett kúszni a kijelzőn a bitkolbász, és ha akkor jön be Joci, akkor úgy futok, hogy no GPS. :)

Sebaj, simán jó volt. Viszont volt egy kis gond a kilométerek kimérésével, ugyanis az első kili csak 820 méter volt. Direkt próbáltam lassabban futni, mint a tervezett 4 perces tempó, mivel még tényleg fárat voltam a tegnapi futás után. Az 1. km jelnél lenyomott óra 3:35-t mutatott. De szerencsére a GPS ereje lenyomja a BSI-s kimérők collstockját. :D

Volt egy srác, akivel pont együtt kezdtünk el futni harmadikként, én kb 10 mp előnnyel indultam el, de ő eléggé bekezdett, szóval a Margit híd alatt már előttem volt kb 3-4 méterrel. Nem akartam elfutni, mert ha gyors a srác, akkor tutira elbaszom, ha rátapadok, viszont ha belassul, akkor is megszívom, mert utána nem fog húzni.  Hát így okoskodtam, és végül úgy döntöttem, hogy hagyom menni, annak ellenére, hogy egy versenyen vagyok. Aztán mit látok? Kb. 300 métert tettünk meg, és közben nem nőtt a hátrányom. No, akkor felvette a tempóját, és az nekem egész jó volt. Gyorsan felfutottam rá, pár erősebb lépéssel, és a sarkába szegődtem. A fordító felé közeledve megint lassult, így elléptem tőle egy picit, de ekkor ő tapadt rám. Borzasztóan zihált, ami hasonló szinten idegesített, de annyira a verseny elején voltunk még, hogy nem akartam robbantani...inkább elviselem az elviselhetetlen lihegést. Na valahol a 4 km-es jelnél viszont már úgy éreztem, hogy eljött az én időm, így tempót váltottam, és pár gyors méter után leszakadt a fiú. Ekkor azonban utolértem egy elég jól haladó, 3 fős harmadikos csapatot, akik mellett úgy kellett elmennem, hogy eszükbe ne jusson rámtapadni. Ki is mentem balra, hogy ne láthassák, hogy harmadik futó vagyok, és megint jött egy keményebb 50-100 méter, szerencsére egyikük sem gondolta úgy, hogy akkor jönne velem, ha már úgyis ott vagyok, mint gyorsabb futó. Közben engem lekörözött az eleje. Nagyon durván mentek hozzám képest. 

Nuszkót vártam a parlamenti visszafordítójánál, de nem láttam, így inkább nem is nézelődtem, csak mentem tovább. Később taliztunk egy kicsivel, az északi lejárónál, és végül jobban belegondolva jobb volt így, mert itt észre tudtam venni. Kevesebben voltak itt. Oda egy kis víz a szivacsból, vissza egy kis kék vitalade. Az emelkedőket megnyomtam, ahol megint nagyon sok embert tudtam lehagyni. Szeretem az emelkedőket!  A Kossuth térre beérve elment mellettem egy futó, akiről nem tudtam, hogy gyorsabb volt-e, vagy épp lehagytam-e, aztán egy másik srác is, akit épp lehagytunk. Még gondolkodtam rajta, hogy hagyjam-e őket, és csak fussam a saját tempómat, de aztán beugrott, hogy itt már csak 200 méter van, azt meghúztam, és elnyomtam őket, mint a csikket. A végsebességem már nem a régi, de azért ide még bőven sok is volt. :)

Utánam jött Ötvi, átadtam a botot, és fáradtan lerogytam az aszfaltra.

Úgy éreztem, hogy nem adtam ki mindent, de nem is bánom. Az időeredmény 7km-en elég jó, még akkor se rossz, ha kicsit rövidebb volt a táv. Az egyik szuperfutó szerint viszont hosszabb, és ezért lett mindenkinek szarabb az ideje, mint a korábbi években. :) Akkor meg pláne jó az időm.

Nagyon élveztem a versenyt, szinte az elejétől a végéig. A hullámos fáradtság csak az elején jött, kb 3-400 méternél. Ez nagyon furcsa volt, utána viszont rendben ment, úgyhogy nem zavart.

Elévülhetetlen érdemeket szerzett mind a felkészülés, mind a verseny során a legtöbb támogást adó Nuszkó, és az ébresztőgép Pötyinyúl.

A Nike-s csapatból köszönöm Vajda Zsuzsinak az edzéstervet, Dávidnak, és Ernőnek pedig az edzéseket.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:28:00 7 04:00 15.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

lajhára képe

lajhára 4380 napja

borzasztó jól mentél, gratulálok, Kny!

további hasonló támogatásokat tudok ígérni :)

mjoci képe

mjoci 4385 napja

Jó gyorsan kapkodtad a lábaidat, gratulálok.

 

zozo.m képe

zozo.m 4385 napja

Gratulálok! Nagon jó a tempód. Hosszabb távokban is gondolkodhatnál.
Ha valaki egyszer elkezd versenyre járni, az úgyis neki megy legalább egyszer a Maratonnak. Jó önismereti futás. EGÉSZSÉGEDRE!

AAni képe

AAni 4385 napja

Gratulálok!

Ötvi képe

Ötvi 4386 napja

Nagyot mentél. Klassz a beszámoló is. Gratulálok!

Zolo képe

Zolo 4389 napja

Módosítás:

az időkép.hu-n péntek délutáni állás szerint 31 fok lesz vasárnap...

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!