marky futás

2012.05.12 Szombat, 08:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

06:39:00

Távolság

52 km Szint: 1750 m

Tempó

07:40 p/km (7.82 km/h)

Edzésleírás

T50

T-50

Célverseny, készülgettem rá :)
Az idei év valahogy érdekesen alakult. Minden hónapban volt vmi unikumszámba menő veretés.

Jan. - hídultra(56), téli pilisi brutálszintes havastrail a spartathlonosokkal(30)
febr. - terheléses hétvége (42+25),
márc - terepultra(57),
ápr. - dupla Balboa T-50 előtti hétvégén.

No, és persze a sok SZESZ, idén 16-on voltam, tavaly összesen 30-on. Voltunk 2 special SZESZen is, mindkettő a T50/T100 útvonalán. A legfaszább volt este f10-kor megmászni a Vadállót.

Felkészületlenség nem jöhetett szóba, nagyon vártam a race-t.
Reggel SZESZE vitt ki a rajtba+Droidát és Joet.
7-kor már a dumáltam Milánnal a Klébiben, aztán felgyorsult minden.
Cuccok leadása, közös Óbuda Hardcore fotók, sőt Szasza külön rólam is csinált pár "art" képet :) 
Persze dumáltam még Hiverrel, aki már nagyon fel volt ajzva, pár szó Jucussal és Boszival(beállítottam a rajtszámtartó pántját=sztem ezért nyert,hehe). Aztán megláttam Ulrikot, vele is váltottam pár szót mert csak maileztünk eddig.
A rajt előtt Droidával futottunk egy kört a környező utcákban, aztán piszok hamar eljött a 8 óra. 
Szinte mindenki tekintetében ott lobogott a harci tűz. Urbán Zsolti is mellénkkeveredett. A leglazább arc, nem bonyolítja túl a dolgokat. fejpánt, egy izo és kész (hopsz 2. hely 100-on). Még Samsungon mesélte, hogy egy héten 3x elfut a munkahelyére és haza. Napi 50 km :O nagyondurva!
Palit is hátbaveregettem, meg Yoyot is, Joe előrement, mi hátrébb nyugodtan elvoltunk.
A Klébi udvarán tobzódó 200 futó Csanya kolompjára megindult. Hiver nemhogy ki a kapun, hanem az udvar szélén álló Rayhez rohant vmi cuccokat adni csak úgy rohant ki a kapun...laza :)
Én Levivel tök nyugisan megindultam, teljesen egészséges izgalommal. Kb. 1,5 km múlva ért az összefüggő mezőny az erdőbe Remetszőllősnél. Itt már volt is egy dugókapont. Párszáz méter múlva brutál hegy...Ismertük a jártást, mert Gerecse35-ön itt jöttünk le, ahol most fel. Máris gyaloglásba csapott át mindenki. Innen a Zsíros hegyig viszont nagyon komolyan meg lehett lódulni. Szakadt is a mezőny, rólam meg a víz. Komolyan mondom hogy a 2. km-től végig ömlött a veríték rólam, a sapkám siltjéről folyamatosan csöpögött az izzadtság.


Zsíros előtt beértem Joe-t, kicsit dumáltunk, mondtam neki hova rohan? :) Ő 100-on indult. Aztán sebességet váltottam és beértem Jucust. Dumálgattunk, amíg egy hülye fasz nem kezdett dudálni és mutogatni hogy álljunk már félre hogy el tudjon haladni. Nem tudom miért, de ezúttal úriemberként viselkedtem és tisztelettudóan félreálltam, máskor benyúltam volna a kocsiba és olyat nyakast lekúrtam volna a faszinak hogy torokra kapta volna a sebváltóját.

Zsíros-hegy első frissítőstation. Pont az egyik dugókás CsereKriszta volt, de nem nála "dugtam", de mondta, hogy bepótoljuk Dömösnél :))) 
Itt Ulrik által felszeletlet banánt nyomkodtam magamba meg sajtot, de piszok gyorsan továbbtéptem mert egyre többen beelőztek.
Nagyon szép részeken ment az út, Jucus és Glöckner mögött repültem sokáig, dumázgattunk kicsit.

Piliscsabára beérve egy nagy szakadt falu képe fogadott, majd hamar jött a frissítőpont(Ervin, Gala, stb.). Ray is itt volt Legoval és közölte, hogy Réka 5 percet vert eddig a 2. -ra. Ez örömmel töltött el. Itt bevártam Levit, addig ittam, dumáltam, persze nem sokat talán 3 percet és már mentünk is tovább együtt. A falu másik fele nagyságrendekkel komolyabban néz ki. 
Elpofáztunk Levivel a 26. km-ig Kalstromig a köv. frissítőpontig. Itt nagyon profi stáb volt  (KopiZoliék). Ide küldtem előre egy izot és 2 Balcsi szeletet. Max. 5 perc lehetett és mentünk tovább. Itt egy darabig futásról nem beszélhetünk, mert Dobikő felé haladtunk komoly emelkedéssel.
Itt már hébe-hóba láttam csak futókat, de senki nem futott. Dobikő alatt együtt mozogtunk egy CCC-s sráccal, egészen a tetőig vele mentünk. Közben Ironka lefotózott minket egy hasadékban, ez a fotó is az Ő érdemes.

Dobikői frissítőponton kicsit eltököltünk. Itt pofáztam Yoyo férjével is:)
Sőt beért minket Dilisüni is, elég nyúzott arccal. Mint kiderült már 2 pirula is volt benne a csonthártyacucca miatt.
Dobiről csak lefelé ment az út, nagyon lehetett küldeni neki, mentünk is... A 36. km körül olyan bokaficamom volt, hogy összecsuklottam és üvöltöttem. Egy percig káromkodtam, majd ráfutottam, aztán megjavult :)

Dömösi frissítőpont. Szesze hozott egy kanna vízet, Kriszta és Ulrik jól nyakon és fejenlöcsöltak, ez jólesett. Szesze mondta, hogy Hiver 10-12 perccel előrébb van mindenkitől :) Itt se időztünk sokat, tovább be Dömösre, ahol elértük a maratoni távot. Agyban jó voltam, tudtam hogy már csak 10 km és vége, sőt mondta Levi hogy 5 óránál vagyunk, jó lesz. Igenám de most jön a legnagyobb szopi, fel a Prédikálószélre :)))))
Elértük a Szentfa-kápolnát, csomó turista, megindultunk felfelé, persze futásról nem lehet beszélni olyan meredek. Éjjel rövidebbnek tűnt. Láttam itt Lukács Bélát egy fatönkön elmélkedni :) majd beértük Joe-t, kicsit pihizett. Fel-fel-fel, egyszercsak elértük a Vadálló köveket, totális belassulás, óriási erőfeszítésekkel mentünk fel. 
A nagy köveket elérve a pulzusom az egeben volt, a vizem lefogyott, a tököm kivolt. Piszok hosszú csapatás volt a Prédikálószékig. Ott ült egy fantönkön Baranyi Jani, mondta, hogy már 6x megborult, igaz nem látszott rajta semmi:) Prédin csak dugókás volt, frissítés nem. Ne attől kikészültem, mert telefonom lemerült, vizem elfogyott és még 7 km a cél. 


Geci Levi :)))))) megindult mint egy ánuszlőtt varánusz, egy idő után már a hátát se láttam, az energetikám kezdett szétesni, rámtört a fáradtság, a nyűg. De láttam másokon is hogy a faxuk kivan, belegondolni se mertem, hogy mit érezhet az aki 100-on megy.
Beértem egy portugál gyereket, a Hugo Manuel Pintot, vele dumáltam, hogy mennyi van még vissza. Végre jött egy dugókapont, mondták még 2 kili. Ej, egyből feléledtem és elkedztem előzgetni az előttem futással próbálkozó futókat :) 

Csak az volt bennem hogy az eredménylistán Levi után kell következzek, senki nem állhat közénk :)))) Kicsit idiótának is néztek páran, hogy amiért teljes energiabefektetéssel szakadtam le a Rigó felé.
Marha jó érzés volt + nyugtatólag hatott hogy mive SZESZen futottunk is tudtam hogy mennyi van vissza.
Kértem a parkolóba....juhéééj......be a Rigóba, dugókázás, panaszkodás.... leves... duma...
Hiver megnyerte :) 
Joe beért, pihizett kicsit mielőtt folytatta a hosszú utat, hamarosan megjött Carlos de már Visegrádról, majd elviharzott, őrület nagy trailman.
És megjött 20 percre rá Urbán Zsolti is, hihetetlen a srác.

Droida 4.!!!! lett T50-en, ember!!!! őrület! fél éve még aszonta soha többé terepverseny :)) ma reggel meg "fáj a lábam!", "csak utolsó ne legyek" :))))

Joe este 23.30-kor beért a Klébibe, finisher!

Dilisüni nem sokkal Joe után beért, finisher  a konok mindenit! :)





Summa summárum:

remek szervezésű, kiváló verseny volt. Majdnem hibátlan.
7 órát terveztem, bőven megvolt kis nyügivel a végén.
Jobban kell figyelni a só, Mg bevitelre és több folydék.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
07:00:00 51.8 08:06 7.40 1750 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

14 hozzászólás

marky képe

marky 4371 napja

:) Nemtom Boszikám, agyalok rajta, de még sokat kell küzednem hozzá, de a motivációt megadtátok :)

Boszi72 képe

Boszi72 4372 napja

Ejj, de szép kis küzdés volt! Gratula Marky, nagy vagy. És tehetséges beszámoló-író! És máskor is rendbe rakhatod a rajtszám tartó övem.:-) Akkor jövőre T100, ugye?:-))

Hiver képe

Hiver 4373 napja

Gratula, jól csapattátok, ÓBHC forevör :o))) És köszi, hogy ennyit gondoltatok rám is közben! :o)
(A rajtban az itinerért rohantam Rayhez, elfelejtettem magamhoz venni. Szükség végül nem volt rá, olyan jó volt a pályajelölés - csak az időtervre, az is rajta volt.)

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4374 napja

Gratulálok!Fasza a beszámoló is! ;)
pátyalso képe

pátyalso 4374 napja

Az élet szaga,és a futás illata érződik a leírásból.Gratulálok!

Levicopter képe

Levicopter 4374 napja

Nagyon jó a leírás !! Végig futottam fejben a segítségével a versenyt. Legközelebb a Balaton körül futunk egy hosszút !! Addig meg: futás,futás,futás.................

ui: az utolsó 7 km-en nagyon felpörögtem volt még energia bőven,ezért nekem jövőre: T 100 :)

Kritty képe

Kritty 4376 napja

Edzés....nem! VERSENY a javából!! Gratulálok!! 

Levicopter képe

Levicopter 4377 napja

tessék már beírni a versenyt.................

szaboaron86 képe

szaboaron86 4379 napja

Tedd oda magad SZESZ testvérem! :)

Levicopter képe

Levicopter 4380 napja

Mi az a té ötven ??

Macula képe

Macula 4380 napja

Hajráááá Márky!!! :-)

marky képe

marky 4381 napja

:DDDD

P. képe

P. 4381 napja

Ja igen és ráadásul 8-kor van a rajt.

P. képe

P. 4381 napja

ezért az időtervért odanyomok egy 1-est!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!