marky futás

2012.03.02 Péntek, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:24:00

Távolság

22.1 km

Tempó

06:31 p/km (9.21 km/h)

Edzésleírás

nagyon brutál hetem volt, az egyik eddigi legnagyobb szopacs hét. 3 komplett kiadványt kellett leadnom csüt. péntek, borult az egész hét. Sportolásról csak álmodoztam, a seggemet kockásra ültem a monitor előtt minden nap hajnali 2-ig, reggel 7-kor meg fel. Valami hatalmas kő esett le rólam péntek estére, hogy minden kiperdült, igaz még este 19.45-kor is két hirdetésvariáció miatt nem tudtam megindulni a hetek óta lebegtetett - de most az jobb időjárás miatt lefixált 1. Cemetery Runra, azaz az 1. Budapesti Temetőfutásra.

Vágó Bogi felpendítette már febr. elején a faszbúk terepfuti topicon, hogy egy ilyen különleges atmoszférájú “hágásra“ gondolt. Természetesen rögtön felment az adrenalinom, búvópataként tört fel belőlem a gyökereimben rejtőző ősi rockervér(1987-2000 között életem egyik legfontosabb korszaka volt mégiscsak...hosszúhaj, koncertek, szervezés, managelés, újság, stb.).  Igaz nem a black-metál vonulat dominált metálos éveimben, de a csontok, koponyák mindig nagy hatással voltak rám :)))) A kamaszkori szobám tele volt rózsaszínre, és narancssárgára fújt szarvaskoponyákkal, csontokkal, a ruhafogasom egy csontváz volt(még most is megvan).

Csütörtök éjjel a határidős munka bűvköréből kiszakadva felmentem az SZTK topicra, ahol Dilisüni nagyon kellemes perceket okozott az aggódó kommentjeivel, igazából visítottam már olyanokat írt. A lényeg, hogy Bogi faszbúk profilja az átlagostól eléggé extrém és Dili aggódva írt, hogy most mi lesz, és ismeri e vki a VámPirit(Bogit) meg különben is mi lesz ha be akar mászni egy temetőbe?!  Hogy kicsit rácsapjak még az fenntartásaira gyorsan fellinkeltem neki a Bogi két vámpíros képét(egy futófarsangon volt beöltözve nagyon extrémen). Lelki szemeim előtt láttam Dilit hogy egyre jobban sápad :)))) Na, ez roppant feldobott, hogy jön Zoli is. Egyébként sokan nem jelentkeztek rá az eseményre a kb 150 meghívottból 7-en. Sokan prűdek, vagy nem bírják az újításokat :)

Péntek este már full kivoltam agyilag, testileg, és az egész heti stressz kicsattant belőlem, hogy nem tudtam időben megindulni. Kocsival kellett megindulnom, hogy leérjek a Fiumei úti temető főbejáratához a starthoz. 20 perc alatt ledöngettem, kurvára kellett nyomjam, már du. jeleztem hogy várjanak 20.10-ig. Kocsiból ki, gyors pacsi, bemelegítés nélkül start (OssóZoli, VajdaAnita, VámPiri, Dili, BaranyiJohn és Jómagam) Már napok óta köhögtem, nem voltam toppon, a Blahán már vert a víz, idegesített, de boldog voltam hogy végre futhattam. Rengetegen voltak a Rákóczi úton, kerülgettük az embereket, telibekaptuk a sok piros lámpát, majd a Szabadság hídon futottunk át. Itt már mély csevelyt folytattam Anitával, marha sokat pofáztunk a futás végéig. Amellett hogy ultratávozik és penge futó Ő Lubics Szilvi jobbkeze, frissítőtársa a hosszabb versenyein. Azt már csak zárójelbe jegyzem meg hogy a Bogi meg a Szilvi húga :) Látszik is, hogy közös a vérvonal, mert pazarul fut a csaj. 


Budán elsőként a Fehérvári/Bartók környékén lévő Szt. Gellért  Urnatemetőnél álltunk meg fotózkodni. Nyomtunk kretén képeket, aztán továbbindultunk a Farkasréti felé. Útközben ismét fotózás az Országos Vérellátó Központnál :))) A Bach csomiponton megálltunk egy benyakútnál, ahol legnagyobb meglepetésemre Anita cipőcserét javasolt, úgyanis annyit dícsértem a lépőjét. Egy vadiúj Hoka Bondiról volt szó, ritka pofás egy szerzemény. Nem ez a bumfordi, kifelé türemkedő légpárnás hajó feelingű Hoka, hanem egy szép, tetszetős BMWX5-ösre hasonlító kreálmány :) Megcseréltük a cipőket, szerencsére majdnem hasonló a cipőméretünk. Belebújva majd összevizeltem magam a gyönyörtől, futni benne meg... olyan mintha hanyattvágott szilikoncsöcsű nőkön ugrándoznék. Az egész lábfogása, zárása brutál a cipőnek. Gyorsulni biztos nem ebben kell, de kompenzál és többet ad mint egy sima futócipő.  Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy kipróbálhattam, sőt csak a Farkasréti Északi részén cseréltük vissza, így jó 3 kilit csapattam benne. Ebben a 20 percben folymatosan hallgattam Anita szidalmait a cipőmre :))) Fapad, mezítláb futok, stb. A sárga/zöld Sauconym volt aznap velem. Szóval penge a cipő, lehet kéne nekem is? :))) 

A Bachtól hamar a Kongresszusi Központoz értünk, ahonnan todultak ki a népek, így megint keringőznünk kellett felfelé Németvölgybe. Egy ilyen kiöltözött, kultúrától átihletődött csapatot kerültünk meg, amikor az egyik vagigyerek hogy nagyot durrantson a csajtársasága előtt, felrikkant: “Ilyenkor futnak....nagy az Isten állatkertje.“ A világtalan csávó, ha tudta volna hogy temetők között futkosunk.... :)))))

A Farkasrétit körbefutni egy komplett Szigetkör, a Ny-i kapujánál megálltunk frissíteni, ahol sikerült a legextrémebb fotókat elsütni. Dilisüni már zavarbajött néhány póztól :) A legsúlyosabb az volt amikor Bogi lefeküdt a vaskapu elé, arcát egy fehér zsepivel letakarta, én meg a vámpírfogammal(nagyobbik fiamé,hehe) marásra készen álltam. De a fotókon nagyon démoni mindenkinek a feje, itt a csajok olyan fejeket vágtak, hogy a legdilinyósabb filmben nem tudott ilyen arcot vágni Jim Carrey sem. Még most is felröhögök ha megnézem a fotókat. Itt eléggé eltököltünk, de mivel marhára nem volt meleg indulni kellett.

1. Cemetery Run

Lepörrentünk megint a Bachra, onnan fel Gellér felé, majd le az Erzsébetre. A Blahán értük el a félmaratont, este 23h-kor is óriási tumultus volt. Innen pillanantok alatt visszaértünk a Fiumeire. Ismét fotók :) Búcsú, mindenki ment a dóóógára, de gyorsan megbeszéltük hogy lesz 2. Temetőfuti is. Summa summárum remek futi volt, főleg ha topon lettem volna. Egyébként marha tempós hágás(én eddig a közösülést értettem e szó alatt, de Boglárka szótárába ez a futást jelenti,így e különös szó új értelmet kapott számomra is) volt, a bruttó időnk kb. 2 óra lehetett. VámPiri és Ossó Zoli kőkeményen csapták az iramot. Ha jobban belegondolok én voltam a leggyengébb láncszem a gépezetben, hiszen heti 100-150km-et futó emberkékkel futottam :) 
Jó dzsemböri volt, megismertem pár világbajnok jó arcot, kiváló sportembert és elvesztettem jó 1500 kcalt :)  

1. Temetőfutás csapat

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:24:00 22.1 06:31 9.21 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

Levicopter képe

Levicopter 4442 napja

Miről maradtam le a K---- életbe . A black támákat is bírom, sajnálom,hogy nem mentem Dilisünit ilyesztgetni. Hokát meg veszünk a spórolt pénzünkből. Jó a leírás nagyon !!!!!!!!!!!!!!!!!

szaboaron86 képe

szaboaron86 4443 napja

Penge írás mint mindig! hanyatt baszott csajok szilikon csöcsein ugrálnék... hát ezen beszartam :)

Iljusin képe

Iljusin 4444 napja

Hjjjaaaa.....ez fini volt! Köszi a közös hágást, remélem a 2. közös ülésen is ott tudok lenni!

Boszi72 képe

Boszi72 4444 napja

Hijnye, szép kis menet volt, gratulálok. És hát Te sem vagy nagyon normális, de hát ez nem újság.:-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!