breky futás

2012.03.25 Vasárnap, 08:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:28:46

Távolság

42.2 km

Tempó

06:22 p/km (9.42 km/h)

Edzésleírás

Barcelona Marathon. Ez nem sikerült :(((

Sajnos kialakulóban lévő hörghuruttal érkeztem Barcelonába. Szombaton egész nap rázott a hideg, de más különösebb jel nem volt, ezért inkább csak az izgalomra fogtam. Vasárnap reggelre már "tüdőrákos" köhögéssel ébredtem. Nem akartam tudomást venni róla, gondoltam majd a verseny után ráérek meggyógyulni. A bemelegítésnél sem éreztem rosszul magam, elhittem, hogy menni fog.

A rajt is jól sikerült, már az első kilin sikerült felvenni a tervezett 4:30-as utazótempót. Az első 5 kilométeren (23:02) volt némi emelkedő, és bár már sütött a nap is de többnyire árnyékban futottunk. Amikor a Barca Stadion mellett futotttunk el, a futók között hangos csatakiálltások, rigmusok hangzottak el. Itt azért minden a fociról szól.

10 km (45:23) itt még egy kicsit gyorsultam, vitt a tömeg, szinte szippantott magával. A köhögés azonban nem múlt el, és ez a komoly tüdő és hasizom "gyakorlat" futás közben azért eléggé nyírja az embert. 12km-nél még mosolyogva üdvözlöm Anitát.

15km (1:08:11) ez is még rendben van. De belül valami nincs rendben. Innentől erőlködöm, a lábaim nehezednek és mégis csak 4:45-ös a következő két kilométer. Ez még nem lehet a nagy fal, hiszen még alig tettem meg a táv harmadát. Ilyet még soha nem éreztem, a rendszer leszabályozott, nem engedte a futóműveket dolgozni. Amikor 19-nél újra találkoztam Anitával, már mondtam neki, hogy itt a vég, ezt nem bírom. Féltávnál 1:38:23. Innen még olyan sok van hátra, hogy nem láttam értelmét folytatni. Anita nagyon bíztatott, hogy ne adjam fel, ezért képes volt 3 km-t gyalogolni mellettem, majd megint külön váltunk és próbáltam kocogni. 30-nál már a gyaloglás is nehezemre esett, ezért oldalt kifeküdtem egy padra és a metro térképet böngésztem. 20 perc fekvés után Anita szótlan és bánatos tekintetét látva mellettem a padon, letuszkoltam egy gélt a torkomon és összeszorított foggal nekiindultam az utolsó 12 km-nek. Az idő ekkor már teljesen lényegtelen volt, csak be akartam érni.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 42.2 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

galagyuri képe

galagyuri 4401 napja

Most látom...Hatalmas akaratod van, hogy végigcsináltad! Nyilván senki nem tanácsolta volna hogy befejezd, igy nem lett volna szégyen feladni! Gratulálok hozzá és valóban egészségedre!!

takipaolo képe

takipaolo 4406 napja

Sajnálom, hogy így sikerült, de azért nem adtad fel! Nagyon rossz érzés, hogy készülsz ezerrel és jön egy fránya betegség és annyi:-(((

Lehet, hogy ki kellett volna állnod már a felénél ... tudom könnyű azt mondani, de mint szokták mondani verseny az lesz később is!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!