Hauanita futás

2012.01.07 Szombat, 10:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:58:15

Távolság

20 km

Tempó

05:55 p/km (10.15 km/h)

Edzésleírás

Miután sorban lebeszéltük magunkat a HTMV-ről, az a koncepció alakult ki, hogy 9-től szép lassan megjelenünk a Ligetben, és ott futjuk a hosszút. Mondjuk én úgy terveztem, hogy csak a végére érek ki, de végül úgy alakult, hogy 10-kor el tudtam indulni. Kiérek a Ligetbe, sehol senki ismerős. Sebaj, legalább futom a magam jóleső saját tempóját, ami a 6 perceshez közel szóródott.
***
Az első pár körben az kötött le, hogy kinn volt egy csapatnyi gyerek futó, egy fiatal sráccal, aki gyorsakat futtatott a láthatóan kezdetleges állóképességgel sem rendelkező gyerekekkel, konkrétan, amit végigkövethettem, az egy 2000-es volt. Úgy fél perccel korábban haladtam el ott, ahol ők indultak, kilőttek vagy 4 perces tempóban, majd 6 perces környékén döcögtek szegények, nem túl lelkesen. A második körben már egyértelműen az én környékemen voltak, tehát hiába kezdtek gyorsabban, mint az én 6-osaim, amiben a 20-ast futottam, kicsit sem bírtak gyorsabban haladni. Legszívesebben megkérdeztem volna a magasan képzett tanárbácsit, hogyha ennyire nincsenek alapjaik ezeknek a gyerekeknek, akkor miért nem áll be közéjük és tanítja meg őket egyenletesen futni, ha meg labdajátékhoz kéne a futás, miért nem játékos sorversenyekkel fejleszti a gyorsaságot??? Fantasztikusan jó neveltetésem ;) hatására azonban viszafogtam magam :-D
***
Futottam továbbra is kényelmesen, nyugodtan, egyenletesen. Jól esett. Aztán féltávnál jártam épp, amikor megjelent Nóri, vele mindig olyan jó beszélgetőset lehet futni, úgyhogy nagyon megörültünk egymásnak.
Ezt követően Márti suhant el mellettünk bringával, majd vissza is forult hozzánk, és velünk jött egy 500 m-en a két vizsgája között :-) Neki is nagyon megörültünk :)))
Hamarosan Bi és Zoli is megjelent a pályán, ők felpörgettek 3 kört olyan 4:30-on belül, de ez minket nem zökkentett ki a stabil, picit 6-on belüli tempóból. Aztán Bi lelépett, Zoli pedig beállt közénk lazázni. Így hármasban futottuk az utolsó km-eket, engem Nóri és Zoli még elkísért hazáig, majd ők még tovább kocogtak, én meg elégedetten veregettem meg a vállamat, hogy még csak ebédidő van, de én már túl egy 20-ason.
***
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem merült fel bennem, hogy megbántam, kihagytam a HTMV-t ebben a gyönyörű napsütésben, viszont az kárpótol, hogy így jött össze a 20-as második fele. Nem beszélve arról, hogy ha úgy beállt volna a sípcsontom féltávnál, ahogy pl. csütörtökön (ami mára elmúlt, de nem voltam benne biztos, hogy nem kell kiszállnom idő előtt), akkor az nem lett volna mókás.
Szóval ez így van jól :-) 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:58:15 20 05:55 10.15 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

aviczian képe

aviczian 4511 napja

Szép volt, a tempót is irígylem!

Bense Kriszti képe

Bense Kriszti 4513 napja

Egészségetekre, köszönöm a rámgondolást!

cseha képe

cseha 4515 napja

Jó lehetett, gratulálok!:)))

szelidlendulet képe

szelidlendulet 4515 napja

Gratulálok! Nagyok vagytok! Jó volt összefutva biciklizni Veletek! No tanulok is tovább, mert mindjárt 15:00!!! 

 

Egészségetekre! 

Felszerelések

Nike Air Skyraider