marky futás

2011.12.31 Szombat, 21:47:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:08:00

Távolság

10.3 km

Tempó

06:36 p/km (9.09 km/h)

Edzésleírás

hát baszki most mit írjak???? :)))

Azt hogy az év legparásabb futása volt...

Azt hogy csak a rémálmomban jött hogy Gala elhúz ma...

Sûrû nap volt, délelőtt város, dél étterem, du. Szekszárdra be keresztgyerekezni. Futás beiktatása mission impossible. Sexárdon bevertem 2 Jagert, gondoltam itt már nem lesz feszülés versenyileg. Gala igazodik az edzéstervhez, és lesz kb, 2171-2175 kilije, nekem meg elég a tegnap elért 2160. Nyugodt voltam, a 25 km-es tûréshatárt még az elején letisztáztuk. (történelmi lábjegyzet: Még október körül szóltam Galának, hogy versenyezzünk dec.31 éjfélig hogy ki tud többet futni. Egyből bennevolt. Az ötlet onnan jött hogy észrevettem, hogy tök azonos az idei kmszámunk.)

Visszaértünk este 19-kor szüleimhez és FB-on már próbáltam kihúzni Galából, hogy mennyivel zárt. Ô meg az én számomat vàrta, nem hitte, hogy nem futok ma. Este 20h után kirajzolódott, hogy félmaratont futott attól tartva, hogy egy maratonnal még megtréfálom. Mp tört része alatt szembesültem a ténnyel, hogy csak 3 szaros km-en múlik gyôzelme. Kb. 4 hete írtam Galának, mivel ilyen szoros a versenyünk és ebből szilveszteri futás lesz, méghozzá úgy, hogy futóruhában nézzük a netet. Gala ekkor ezt replikázta: "bebaszna!"
És bebaszott!!!!!

Még 3óra 30 perc volt èjfélig, elkezdôdött a fészbúkos pszicho hadviselés. Anyám és Nelly is egyemberként fakadtak ki: "Fuss!" És futottam... :)))) Megálmodtam éjjel, hogy 2180 körüli Galapara lesz, ès most dream come true lett. Besápadtam, agyaltam, de már azon hogy mennyit toljak rá. Közben ezerrel ment a taktikázás, hiszen Gala vérszemet kapott sôt befenyített, hogy ne fussak, mert megszivat...sok volt még éjfélig...egyre parásabb lettem:)))

Az agyamba összállt a taktika, telefonomon kiiktattam a futóGPS Facebookra való bejelentkezését. Eddig mindig úgy futottam, hogy a startolásnál a telóm NikeGPSe beregiz a faszbùkra:) hogy megindultam. Ez egy hálàs funkció mivel sok futóhaver likeolja a bejegyzést, ami a telefonomon minden likenál üdvrivalgó, drukkoló hangorkánt nyom. Ha ezt nem kapcsolom ki Gala rögtön szembesül vele hogy megindultam. Ebbôl is látszik nem mindig jó ez a kis izé:) Neki a nyomonkövetésben jó volt eddig,hogy kalibrálni tudta hogy mikor futok, sôt a futások végén külön reportol a kütyüm a távról. Nekem ellenben fingom nem volt az Ô akcióiról, csak az edzesonlineról és a saját edzések utáni FB bejegyzéseirôl találgathattam, de jó volt ez így, ezt nem problémaként jegyzem meg. Az én előnyöm ezen a téren hogy Gala Oli féle kötött edzésterv alapján tolja az etapokat(heti 60km kb.) De most minden borulni látszott...

Megindultam fel a régi gimim rekortán körpályájára és ott több mint 7 km-ert nyomtam a 200 méteres  karikán és közben kôkeményen ment a faszbùkon egymás altatása. Szerintem Gala már visszahúzta a futócuccait ès tolta az èszt: "na mi van el vagy tünve?" én meg kábítottam langyos dumákkal hogy sejtèse se legyen hogy futok. Persze nem hülye...tudta hogy mit mûvelhetek. Totál begőzölt hogy nyerhet ès megindult(de ez csak éjfél után derült ki számomra). Gondoltam letolok egy tizest hiszen akkor már 13 km a difi, közben próbáltam az Ő logikáját is bemèrni. Futott 21-et késô du. nyílván nem akar mégegyet, bár képes rá. Úgy logikáztam, hogy lezavar mèg pàr kilit és hátradôl hogy nyert.

A gimi sötét rekortánján toltam közben rendületlenül, nem is esett nehezemre, örültem, hogy leveretem a mai kaját magamról, bár mégiscsak morbiditás szilveszter éjjel rohangálni...vagy mégsem?...a shaolin kungfu edzôm(2003-2006 között jártam) jutott eszembe, aki egy edzés után példabeszédkènt említette, hogy Ő bizony úgy szilveszterezik, hogy elmegy buliba, majd este 10-kor elköszön, hazamegy ès lezavarja a szokásos edzését aztán visszamegy. Totál hitetlenkedtem, bolondnak nèztem aztán nesze most mit művelek???!!!

Löktem a köröket, f11 körül Gala eltünt a beírásaival, gondoltam elvan ès azt hiszi, hogy megnyugodtam, hogy 3 kili difi, döntetlen, vége. 7 kili után kifutottam a gimiból és iszkiri Majos felé. Na itt videófelvételeken elemeztem a szitut, gondoltam ez fontos, nehogy ràm süsse vki hogy csaltam, bàr a Nike+ oldal és a teló GPSe se csal, de fő a tisztaság. Majoson fordulás, majd vissza az Agip kútig, eddig terveztem. Ide kirendeltem Nellit egy üveg pezsgővel, mert itt benyókutas egyik uncsitesóm, aki nagyon megörült nekem, gyorsan bevertünk egy kör boroskólàt. Közben megjött Nelli, fotózás, újabb kör boroskóla. Ekkor eljött az idő (kb. 20-25 perccel éjfél előtt) , hogy feltöltsem az edzést a faszbúkra:)) Gala komment egyből:"annyira tudtam!

Megnyugodtam, már csak 10 perc volt éjfélig, búcsú+uccsó kör boroskóla:)))) Nah, igazi fasza futás végfrissítés volt:)) Nellivel kocsival haza, éjfél...itt kicsit eltekintenék a részletektől, mert 2 órás vita alakult ki, melynek "nyugodtabb" periódusaiban ránéztem a fészre. F1-kor láttam, hogy Gala felvitte az új edzését, 11 km. Baszki, leblokkoltam, szétestem. Próbáltam számolni, helyzetelemzés végezni, de az agyam kattogott a vitától és a kurvasok boroskólától:)))) Magam alatt voltam, hogy sok hűhó semmiért akciót adtam elő.

Aztán valahogy marha nehezen bevillant a tudat, hogy nem nyert, 2 kili maradt köztünk. Ha f12-kor uploadolom az edzésemet Gala ráhúzott volna még, mondjuk én is, ha tudom az övét:))) Egy szó, mint száz APOKALIPTIKUS futás/verenybefejezés volt.

2000 méteren múlott Gala győzelme, megadurva!!!!!! Ha nem futok ki az Agip kútra nem nyerek. Tényleg egy paraszthajszálon múlott :) 

frissítés :)

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:08:00 10.3 06:36 9.09 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

-Mariann- képe

-Mariann- 4136 napja

Én is fetrengek rajta, ha újra olvasom, meg eszembe jut! :D :D

zozo.m képe

zozo.m 4500 napja

Azért nem semmi, hogy mennyit futottál. Csak nehogy leállj! Egs!

eftomi képe

eftomi 4501 napja

Látom, király volt a buli! Így kell ezt csinálni. Nem a computer mellett ülni Szilveszterkor. Ja, BÚÉK!

-Mariann- képe

-Mariann- 4501 napja

Ez tetszett! : "nyám és Nelly is egyemberként fakadtak ki: "Fuss!" És futottam... :)))) " Ahogy Süni írta FB-on, Nelly lájkolva és Anyu is! ;-)

-Mariann- képe

-Mariann- 4501 napja

Ja és a beszámolóval hoztad a formád, fetrengve olvastam. :))))

-Mariann- képe

-Mariann- 4501 napja

Hehe, egyébként én is kikapcsoltam Endomondo-n az automatikus feltöltést és egyebeket, bár tudtam, hogy Te ott nem vagy regisztrálva, de azt is, hogy Magas Köcsög láthatja és súghat Neked, hogy elmentem futni, meg hol tartok. :)))

 

Nem csak azért indultam neki, mert nyerhetek - vhol sejtettem, hogy nem hagyod. :) Úgy voltam vele, ha nem is nyerem meg, mert Te is elindultál futni (én is számolgattam ám magamban, mennyi fér még bele Neked és hogy állhatunk utána), akkor sem hagyom, hogy lefaragj a különbségből. :D Így mégis csak szebb (nekem :P). :))) ...s tényleg szívás, hogy kimentél futni, mégsem lett kevesebb a különbség. Megérte?! :)))

-Mariann- képe

-Mariann- 4501 napja

Nem Márky, Gala ha nem ijedezik az egyre sűrűbb durrantgatásoktól és nem akar feliszkolni 23:40-kor, akkor még 3 kili belefért volna. :D

De igazából, ahogy Levi azt mondta Ő örül a döntetlennek, így én is! Végig fej-fej mellett haladtunk, hol Te, hol én húztam el kicsit.

S most így tudunk ennyire jót nevetni mindketten az egészen, egymáson és magunkon. :)

Levicopter képe

Levicopter 4501 napja

Szilveszterkor beléptél a legendák csarnokába !!!!!!!!!!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!