Tündüs futás

2011.11.26 Szombat, 10:50:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:33:08

Távolság

14.85 km

Tempó

06:16 p/km (9.57 km/h)

Edzésleírás

Pulzusmérő nélkül, mától itthon hagyom, ezen nem görcsölünk. Inkább arra figyeltem, hogy úgy jöjjön a kellemes sebesség, hogy a rövidujjú póló fölé felvett vékony polár ne kerüljön le rólam (melegem nem lehet, a zippzárt lehúzhatom-csak nyaknál van DD)

Az első 2 kilin valami iszonyatos iram kerekedik a kütyü szerint, pedig itt a városi részen mindig kevesebb km-t mér, mert lecsapja  a sarkokat. Megállok 15 mp-ig számolom a pulzust, szorzok : 156, ehhez nem jöhet 5:05-s iram!!!

 

A töltésen volt egy pici szél, kisütött pár percre a napocska, innét lekanyarodtam  a bácsai bányatavakhoz, jó hely, eleje füves, de jól futható, a tó körül pedig klassz, kitaposott, sima ösvény. Máskor is jövök erre.

 

Féltávnál pulzusszámolás, ugyanúgy 156.

Előveszem a mandala teámat, tiszta hab a rázkódástól, mintha friss sört öntöttem volna bele. Két korty , tele van levegővel, csak büfizek, mint  a kisbabák, nem iszom meg, csúnyán néz ki...

Itthon kiderül  a kütyü turpissága.....az első kilin egy térugrást csinált, nem is futottam azokban az utcákban, pár száz méter pluszt kaptam.

 

Ezek után kételkedve fogadom a számokat amit ide beírok, de végül is nem oszt nem szoroz, a másfél órát laza futással töltöttem.Majd a versenyek megmondják a tutit.

Lassan ráhangolódok a yours truli 25-re.

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:33:08 14.85 06:16 9.57 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

16 hozzászólás

monique képe

monique 4541 napja

mikor van a yours truly? lehet nekem is meg kéne próbálnom végre.. :) (a 25-ös egyelőre nekem is jó lesz...)

a pulzusmérő nézegetése vs pofára esés: én ezt úgy csinálom, hogy először megnézem magam előtt az utat (sötétben megvárom amíg egy kivilágítottabb helyre érek), és ha minden ok, akkor olvasom le az órát. esetleg ez működhetne nálad is.

Bozót képe

Bozót 4542 napja

Egs!   Én tegnap elvittem a pulzusmérőt, aztán jól lefütyültem mit mutat :) Nem vagyok én ehhez elég fegyelmezett :P

Az a klassz, mikor az ember elvisz egy tatyó vizet és befagy a szopóka :)

pátyalso képe

pátyalso 4542 napja

Egs! Mandala sör nincs véletlenül?:-)

lassukapitany képe

lassukapitany 4542 napja

Megnéztem, jó kis kütyünek tűnik. Köszi a választ!

picikata képe

picikata 4543 napja

Jól teszed Tündüs, ne görcsölj azon a kütyün....csak az érzés számit... :)

Egészségedre!

Briel képe

Briel 4543 napja

Ja, hogy melegen teszed el a teát, és menet közben még jó a hőfoka... Így értem. :)))

Tündüs képe

Tündüs 4543 napja

Kapitány egy geaonaut 300 (deca márka) gps, épp tűrhetően pontos, vagyis néhány 10-20 m-re csal, de a magamfajta futót nem zavarja, a mai bakiját először lőtte. Mutat sebességet, sajnos nem iramot, nekem az több tájékoztatás lenne. Eddig sosem néztem hol vannnak a km-ek csak most épp rápillantottam. Futótérképen szoktam még kimérni a távot, de itt a terepen-töltésen képtelenség. Mivel pulzust nem mér, azt külön vinném, de ebből is  a legocsóbb decás van, párszor már leírtam, nincs memóriája, itthon már nem tudom visszanézni. Bizonyos időnként pillantok és megjegyzem. (költeni nem akarok másra..majd ha tönkremegy) A pulzusmérést nem dobom sutba, hiszen nekem remekül bejött, csak most, hogy lazákat futok, próbálom a szürkületben mással helyettesíteni.

 

Snecike YT-t pont erre a mai útvonalra tervezem, de nem itthonról, hanem rögtön a töltésről indulok, Csabi bicajos kíséretével, (csodás lesz, ha 20 centi hó lesz)

Briel, mi hideg?? Pont azért főztem teát, de nem jött be, legközelebb csak forró vizet viszek, az kihül...

mandita70 képe

mandita70 4543 napja

Jó kis hosszú futi volt.  Egs!

Duska73 képe

Duska73 4543 napja

Nagyon szép futás! Egészségedre! Amióta a pulzusmérőt sutba vágtam én sokkal fesztelenebbül futom a saját kis köreimet. Persze idővel visszaveszem majd.......

lassukapitany képe

lassukapitany 4543 napja

Szép futás! Milyen kütyüd van? Ha jól értem, GPS-es lehet, ha mutatja a tempót is...de lehet, csak tudtad, hogy meddig tartott az első két kili.

 

Egs!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4543 napja

Csatlakozom Faxauhoz!!!

Nagyon szép hosszút futottál!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4543 napja

Én pulzusmérő-függő lettem (meg az időt is mérni kell valahogy). Bár futás közben a sötétben nem látom  az értékeket (csak ha viszem a fejlámpát), de a pittyegés figyelmeztet, úgyhogy hasznosnak érzem. Plusz itthon jó megkuksolni az adatokat.

Szép hosszú futottál, egészségedre.

A YT-t hol tervezed? Szervezett futáson?

 

Briel képe

Briel 4543 napja

Nagyon ügyes vagy, egészségedre! A magammal vitt italon én is tűnődtem, de nem túl hideg?

faxau képe

faxau 4543 napja

Egészség!! Le a kütyükkel!:))

Tündüs képe

Tündüs 4543 napja

Én is megszoktam, de a szürkületben és később zavaró, hogy zöld világítás van rajta, és elvonja  a figyelmemet, hogy kilessem mit mutat, legközelebb meg emiatt fogok pofára esni. Az uccsó mondatoddal teljes mértékben egyetértek!

winning képe

winning 4543 napja

A pulzusmérő elhagyásáról már én is gondolkodtam de anyira megszoktam , hogy nem birom lerakni . Szép hosszú futás kellemes helyen , kellemes tempóban . Ílyenkor az ember jobban kikapcsolja magát elmélkedik és bájológ , csak fut és fut   .Egészségedre

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!