Szab Úszás

2011.10.05 Szerda, 06:10:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:30:00

Távolság

3.5 km

Tempó

25:43 p/km (2.33 km/h)

Edzésleírás

400m bem, (300m egykaros gyors kivárással, 200m gyors, 500m teki) x 2, 10x50m gyors, elején lábtampó a vízalatt ameddig csak lehet (kb 10 méter :) ), 500m gyors bójával, 100m lev. Időket csak a 200 gyorsaknál nézte, 3:16 és 3:19.

Természetesen megint utolsó voltam minden feladatnál, kivéve a végén a bóját - ugyanolyan "gyors" vagyok bójával mint anélkül :)   Ennek amúgy nem kell örülni mert ebből következően kb NULLA a lábtampóm :)

Ja, és a második 500 méternél eéfogyott a teki, így ökölbe szorított kézzel kellett úsznom. Iszonyat kemény, 300 környékén majdnem feladtam!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:30:00 3.5 25:43 2.33 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

Kriszta7 képe

Kriszta7 4618 napja

Nagyon szép, nagyon durva, nagyon király! :)

A láb-témához saját tapasztalat, hogy néha én is külön felocsúdok, hogy "hello-hello, dolgozz a lábbal".. de azért alapvetően, hosszú távon csak rögzül a lábtempó is, pláne ha az ember egyre gyakrabban "ébred fel". :)

Szab képe

Szab 4619 napja

Necro: hát igen, én sem tanultam úszni, egyedül tanultam meg a gyorsat is  (nyilván sz*r technikával)

Igazából a jó az egészben, hogy nem is várok megváltást az úszástól, tudom hogy ahhoz gyerekkorban el kellett volna kezdeni. Így legalább nem helyezek felesleges terhet a vállamra :)  Kicsit jó lenne azért gyorsulni, az elsődleges cél persze nem is ez, hanem az lenne hogy minél kevesebb energia-befektetéssel tudjam hozni az 1:10-1:12 körüli 3800-at majd Atádon. Meglátjuk ezekkel az edzésekkel mire lesz elég.

A lábtempót meg tényleg az általad említett miatt nem erőltetem annyira, nyilván sokat segítene a tempón, de mindent meg nem lehet egyszerre :)

necromedve képe

necromedve 4619 napja

Velem ugyanez van. Fiatal koromban abszolút nem sportoltam semmit, ezeknek az alapoknak a hiánya pedig meglátszik: mintha egy mocsárra szeretnék építkezni. Egyszerűen nem bírják el a hajszálereim a nagy terhelést (sprint, kar- és hatos lábtempó egyszerre), nem jutok hozzá annyi oxigénhez, hogy tudjak elég erőt vinni mindkettőbe. Én emiatt produkálok ugyanilyen tüneteket. Aztán lehet, hogy nálad más az oka.

Megoldás viszont van rá: hosszú/ultra távokat kell úszni, oda csak egyensúlyozásnyi lábtempó kell.;)

Gandi képe

Gandi 4619 napja

ja igen, én csak lábbal eleinte szinte semmit sem haladtam. Vicces volt, ahogy ellőktem magam a medence szélétől, majd a siklás végeztével hirtelen megálltam, miközben a víz meg mégis habzott a lehetetlen lábtempómtól :-) jajjj, keserves reggeli uszis emlékek :-)

 

Szab képe

Szab 4619 napja

Köszi!

Lábtempó: hát igen, úgy tűnik! :) Csak lábtempóval haladok vmennyire, igaz hogy lassan, de mikor a kar is bejön, szinte megáll a lábam. Értem én ezt? NEM! :)

Gandi képe

Gandi 4619 napja

És ha én gyorsabb vagyok bójával, mint anélkül, akkor az azt jelenti, hogy a lábtempóm csak hátráltat? :-)

(egyébként tényleg :-))

Grat az edzéshez! Az öklös úszás kemény

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!