Tündüs futás

2011.05.04 Szerda, 15:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:52:08

Távolság

8.28 km

Tempó

06:18 p/km (9.53 km/h)

Pulzus

Átlag
0
Minimum
139
Maximum
171

Edzésleírás

Ezt a 4x5-ös gyorsító edzést itt találtam a honlapon. 10 perc bemelegítés után 4x5 perc tempós futás az 5-10 kilis versenytempóban (mivel tempót nem mér az órám a pulzusra figyeltem, hogy 165-170 között legyen a tempós részen. A tempós részek közt pedig nem 2,5  hanem 3 perc laza kocogást csináltam  a könnyebb számolás miatt. Egy picit még képlékeny a terv, talán 15 percet fogok legközelebb futni az elején, mert így  a végére sok maradt a házig, talán így az elosztása jobb lenne.

Részidők, résztávok nincsenek mert nincs olyan műszerem amivel mérni tudnám, ne kérjétek számon.

Nehéz edzés volt.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:52:08 8.28 06:18 9.53 0 139 171 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

15 hozzászólás

zenoka képe

zenoka 4748 napja

igen utolag mar rajottem:D mar kezdtem orulni hogy van spori akivel egy helyen szelem a kilometereket es edzesonline-os. de ezzek szerint megsem:))

Tündüs képe

Tündüs 4748 napja

Briel, ha olyanra gondolsz mint az ápr. 25-i edzésem akkor igen. (azon  a héten, mikor mindketten délelőttösök vagyunk, tehát jövő hét!!!)

Móni azért a 165-170 mert azzal a pulzussal futom itthon a 5:30 körülit. És versenyen sem akarom, hogy 170 fölé menjen tartósan mert  nem fogom tudni tartani. Magasabb ne legyen mert belehalni semmi értelme, kevesebb se mert akkor meg lazsálok. Igen a vivin is 170-180 között mentem.

 

Zenóka: nem ez a győri állatkert (bár a körömnek egy pici szegletébe belefér DDD)

zenoka képe

zenoka 4748 napja

hajra hajra! allatkert? a fovarosi allatkert kor?

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4749 napja

én a futoterkep.hu-t szoktam használni

gratulálok, hihetetletlen jókat futsz

monique képe

monique 4749 napja

na Briel megelőzött;)

monique képe

monique 4749 napja

szép volt!:) sztem bőven gyorsabb mint 5:30 :P

 

miért pont 165-170-et lőtted be pulzusnak az 5-10km versenytempóhoz? mármint, volt valami alapja pl. korábbi megfigyelés?

 

én a gmap-pedometer.com-ot ajánlom és ott csakis a manuális módot, az auto mód pár százalékkal hosszabbat mér;)

 

ha nagyon izgat h mi volt a tempó akkor azt lehet megcsinálni h megsaccolod kb. milyen távot tennél meg az 5p alatt tempózva, és aztán egy ehhez hasonló távot kimérsz a térképen és utána távra futod a résztávokat. aztán meg ha pár mp-cel rövidebb vagy hosszabb volt a résztáv ideje, az nem baj.

 

sőt én ezt csinálom pályaedzésen is. edző nekem időre és tempóra adja meg pl. fussam a résztávokat 6p-ig. én ebből kiszámolom a távot és távra futom :D nekem könnyebb, mint időre futni mert nem kell az órát bámulni.

Briel képe

Briel 4749 napja

Tündi, én ezt eddig úgy csináltam, hogy olyan helyen kezdtem el és fejeztem be a gyors szakaszokat, amit utólag meg tudtam nézni a térképen. (én a Runkeeper.com-ot használtam). Igaz, így az idők néha ici-picit hosszabbak, vagy rövidebbek voltak, mint az előírt, viszont engem nagyon érdekelt a tempó, és így ki tudtam számolni.

Egyébként meg az összesített időből úgyis fogod majd látni pár alkalom után, hogy mennyire gyorsulsz. Hillezni is fogsz?

Tündüs képe

Tündüs 4749 napja

Ó igen ez így pofon egyszerűnek tűnik. De vajon hol is kezdtem egész pontosan a z első 5 percest? És vajon a negyediket? Meddig is tartott? 5 percig!! De hogy az méterre hol volt?

Ezt  pedig már pontosan belőni egy térképre számomra lehetetlenség. Ha meg nem tudom pontosan akkor mi értelme van? Ezért választottam ezt a tervet, mert időt adott meg, nekem így a legegyszerúbb.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4749 napja

Ha megvan a távolság akkor a mobilodon elvileg van stopper, és azon tudod mérni az időt, én mindig azon mérem, vagy ha a karórádon van másodpercmutató...

Onnan már csak egy számolás az egész!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4749 napja

Dehogynem!

www.utvonalterv.hu

Ott kikeresed Győrt, és rá lehet keresni az utcákra is ahol futol, ( bal oldal nagyítás) majd az utca kezdetére egy kattintás, majd másik egér gomb, és start helye, az utca másik vége ugyanez, csak cél, ki fogja rakni a zöld, és a piros zászlót, majd automatikusan beírja bal oldalra, és számolásra kattintol...méterre pontosan kiszámolja neked!

Vagy ha van egy várostérképed azon le tudod mérni!

Én az útvonalamat várostérképen mérten ki, mint kiderült utolag 1% -os pontossággal...

forgi képe

forgi 4749 napja

Lehet, hogy átlagban ugyanolyat mentünk, de ezt sokkal komolyabb teljesítménynek értékelem, mint az én maimat. És nem csak azért, mert hosszabb távot mentél. Gratulálok!

lassukapitany képe

lassukapitany 4749 napja

Ezek tényleg nagyon szép részidők lehettek! Gratu & Egészségedre! :)

Briel képe

Briel 4749 napja

Nagyon szép részidőket mehettél, ha lazákkal meg bemelegítéssel együtt is ilyen átlagtempót mentél. Gratulálok!

faxau képe

faxau 4749 napja

Ha jól esett, akkor az a lényeg.

pátyalso képe

pátyalso 4749 napja

Lehetett ez 5:30 -as tempó is,gratulálok:)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!