Sneci-ke Úszás

2011.03.14 Hétfő, 16:10:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:52:49

Távolság

2 km

Tempó

26:25 p/km (2.27 km/h)

Pulzus

Átlag
123
Minimum
0
Maximum
146

Edzésleírás

Az első 10 perc azzal telt el, hogy igazgattam a szemüveget, mert befolyt a víz (lehet, hogy megérett a cserére). Nem igazán voltam ma formában.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:52:49 2 26:25 2.27 0 146 123
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4816 napja

Végülis tegnap a párom szemüvegében úsztam, ami nagyon jól működött szigetelés és kényelem szempontjából is. Lehet, hogy legközelebbi cserénél olyat fogok venni magamnak. Kár, hogy úszószemüveget nem lehet csereszabatosan vásárolni, mivel csak éles helyzetben derül ki, hogy tényleg mennyire jó.

Klassz a fénykép, tényleg nem nyomta meg nagyon a bőröd a szemüveg. Plusz nem is lácccccik, hogy 12 óra úszás után vagy.

necromedve képe

necromedve 4816 napja

Én is kontaktlencsével úszom, nekem is fontos a szigetelés. Az szemüvegemet kipróbáltam, inkább úgy fogalmaznék, hogy minimális a tapadása. Összehasoníltottam egy olyannal, ami a fiókban porosodik egy ideje, pont mert vákuumot csinál, és másfél óra alatt megfájdította a szemem. A jelenlegi hipp-hopp lepottyan, a másik pár mp-n át ott marad a szemem körül. Amit most használok, azon picit jobban vissza van hajlítva a szilikon tömítés a többi szemüvegnél, illetve talán kicsit keményebb is a tömítés anyaga. A gumi tartja amúgy a tiédet is, nálam is azzal kell játszani, hogy ne follyon be a víz. Fejest ugrani nem lehet vele, illetve pont a vákuum hiánya miatt az erősebb fordulóknál, hátúszásba belenézéseknél szokott ereszteni, amúgy nem. Elég rég sikerült kifognom, amit most használok, de ragaszkodom is hozzá: az elszakadt orrpántját egy második, illetve az elszakadt gumiját egy harmadik szemüvegből pótoltam.:) Nekem ennyit számít, hogy ne szívja ki a szemem. 12 óra alatt csinált egy ekkora monoklit, ami szerintem bőven belefér. Érezni egyébként nem nagyon lehetett akkor sem.

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4817 napja

Ha alapból nem tapad, akkor hogy nem engedi be a vizet a szemüveged? Néha  a tapadásnál már szép kis monokli képződik, de kontaktlencsém van, ezért fontos, hogy jól zárjon.

necromedve képe

necromedve 4817 napja

Valószínű, ha eddig volt vákuum, most meg nincs. Bár nekem olyan szemüvegem van, ami alapból nem tapad. hosszú távokra szerintem jobb az ilyen, nem szívja szét az ember szemét.

Volt régebben egy vákuumos is, annál úgy jelentkezett az elöregedés, hogy behullámosodott a szilikon szárazon, aztán emiatt eresztette a vizet. Ha nedvesen tartottam előtte, akkor meg valahol másutt szivárgott.:)

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4817 napja

Inkább a szem körüli gumi nem tapadt a bőrhöz. Lehet, hogy elöregedett az anyag?

necromedve képe

necromedve 4817 napja

Lehet, hogy húzni kell picit a gumiján, mert megnyúlt. Nálam olyankor szokott ereszteni, vagy ha nem a megszokott módon gyűröm be a kontyomat a sapi alá. Másfél-két év alatt egyébként képes volt a szemüvegem gumija cirka 7-8 centit nyúlni, mielőtt elszakadt.

Eperszem képe

Eperszem 4818 napja

Kis átmozgatás? Egészségedre!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!