Tündüs futás

2011.03.11 Péntek, 15:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:53:35

Távolság

8.28 km

Tempó

06:28 p/km (9.27 km/h)

Pulzus

Átlag
160
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

1. Nagyon meleg volt, felesleges volt rajtam a vékony széldzseki, de majd megtanulom.

2. Tanulok inni, gondolom a vivin is kocogásban kell innom, mert különben az utánam jövők fellöknek.

Emberem hozzott kis decis joghurtot, annak a flakonja pont zsebbe is belefér. Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz inni közben, de istenien felfrissített, jól esett, csak 3x akartam megfulladni, pedig nem ment félre csak nem kaptam közben levegőt.Tegnap én is "vettem" 2,5 decis joghurtost ami pont passzol  a kezembe, de kíváncsi lennnék milyen arcot vágott az illető akinek a kosarába beletettem, mert az enyémben nem volt, de csak a pénztárnál vettem észre...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:53:35 8.28 06:28 9.27 0 0 0 160
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

14 hozzászólás

monique képe

monique 4800 napja

Tündüs: hát, mosdó sincs azon a munkahelyen?...

Tündüs képe

Tündüs 4801 napja

sajnos nincs kút, ha lenne használnám.

Monerd te egy nagyon-nagyon naiv hölgy vagy!!!!

monique képe

monique 4801 napja

"a vivin lesz egy délelőttöm, hogy megyigyak néhány litert a verseny előtt" --- azért az időzítés fontos. a verseny előtt az utolsó 2 órában már ne igyál, csak pisild ki amit addig megittál :P aztán a rajt előtt 5-10perccel ihatsz még fél litert vagy amennyit akarsz.

 

munkahely: nem értem, nem szabad bevinni 1 palack vizet vagy mi?

 

Briel: persze h meg lehet állni.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4802 napja

Önmagában nagyon jó ötlet, csak ha félig van a palack akkor lötyögni fog benne, engem idegesít...

Esetleg van működő közkút a futóútvonaladon? Akkor elég egy kis 1 dl-es pohár is, ami elfér a zsebedbe!

Briel képe

Briel 4802 napja

Érdekes ez az ivás. Én azt gondoltam, meg lehet állni picit, amíg iszol, főleg hogy a frisítőpontokon poharak vannak, nem? Azzal hogy lehet futni? - el nem tudom képzelni.

 

Viszont pont tegnap én is annyira szomjas voltam, hazajöttem futásból, és rábuktam a vízre. Nem gondoltam volna, hogy egy óra alatt így megszomjazom, de pont tegnap merült fel bennem, hogy lehet, érdemes lenne vinni magammal kis vizet. Pont olyan palackra gondoltam, amit Bozót mond.

torolt_4724 képe

torolt_4724 4802 napja

:-) Jó volt a joghurtos sztori!

Szerintem nem baj, ha iszol, vagyis megtanulod. Ultrás barátosném állandóan ezt beszéli nekem is, mivel én régen a félmarcsikon sem akartam inni, aminek nem is lett jó vége:-( Szoktasd csak magad hozzá ügyesen. Én is viszek magammal (főleg melegbe) frissítőt. Ja, és az öltözködés rajtam is kifogott a napokba, tegnap is túlöltöztem magam,de ma délután nem veszek már széldzsekit:-))) Hajrá!

Bozót képe

Bozót 4802 napja

A joghurtosnál szerintem jobb megoldás a sportkupakos pici palack (elég egyszer venni egy ilyen kupakosat aztán lehet mosni ezerszer, mi a gyerekeknek állandóan használjuk - néha csak a kupak volt a zsebemben, hogy egy literes ásványvizesre is rátehessem a gyereknek :))

Bozót képe

Bozót 4802 napja

Na, jó kis munkahelyed van :/     :)

forgi képe

forgi 4802 napja

Edzések közben soha nem kellett innom, de pl. tavaly a Spar 7 km-esén majd megpusztultam a szomjúságtól. Igaz a térkép alapján előre tudtam, hol lesz frissítőpont, és egyszerűen nagyon kívántam az ivást, mikor oda értem.

Tündüs képe

Tündüs 4802 napja

Az jó ha ki tudok állni, de mivel nem voltam még ilyen versenyen, nem tudom mire számíthatok. De az időeredményen nem fogok rágódni ivás közben.

12-n indulok.

Monerd nem vagyunk egyformák. Ennél keveseb kilin is inni fogok, ha szomjasnak érzem magam. Igaz a vivi és  a mai edzés közt az a különbség, hogy a vivin lesz egy délelőttöm, hogy megyigyak néhány litert a verseny előtt, ma pedig 2-kor végeztem, 3-kor már futottam.

És, hogy ez miért fontos, mert nem íróasztal meleltt ülök, ahol bedugok a lábam mellé egy palack ásványvízet, oszt majd elkortyolom egész nap.

Meghatározott időben hagyhatom el a helyemet 1x10 és 1x20 percre. 2x fél liter innivalót viszek és hazafelé megpróbálom nem elfelejteni az ivást, főleg, ha futni készülök. Mindehhez jön a nyálkahártyaromboló 12%-os páratartalom (az ideális 40-nél kezdődik).

Most meg nem győzök a toalettre járni, mert pótolom ami egész nap hiányzott.

monique képe

monique 4803 napja

a vivicittán hány km-re mész? a 12-n szerintem felesleges inni.. áprilisban még nincs olyan meleg úgyse.

de amúgy nem löknek fel. mások is belesétálnak.

hja, én még nem sokat gyakoroltam a menet közben ivást, nem is megy vmi jól. inkább Ferenc trükkjét szeretem alkalmazni

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4803 napja

Lassan a hölgyeknek fűrdőruhában is lehet futni....biztos sok követőjük lenne, és így sok embert nyernének meg a futás nemes sportjának....

Én sem tudok inni futás közben...

Szerintem ki lehet állni, mivel az út szélén lesz az asztal ahol a frissitők lesznek, ha kiáálsz, és megiszod 5 mp alatt, és hamar visszagyorsulsz nem sok időt veszítel!

Hány km távolságon indulsz, és mikor?

CXsak azért kérdem, mert ha indulás előtt 10 perccel iszol mondjuk 3 dl, és ha közepes idő lesz 15-20 fok, és a táv. csak 15 km lesz, még lehet, hogy kibirod ivás nélkül is...

Persze ez nagyon egyéni!!!!!!

Minstrel képe

Minstrel 4803 napja

Ez a joghurtos flakon jó ötlet, köszi :)

faxau képe

faxau 4803 napja

:):)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!