teadrop Úszás

2010.12.22 Szerda, 06:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:15:00

Távolság

2.6 km

Tempó

28:51 p/km (2.08 km/h)

Edzésleírás

400 bemelegítés

8 x 25 lendületes, 20mp-re indulva

150  7-es levegővel (kb.2hosszig ment utána összevissza:-))

8 x 25   -"-

150  5-ös levegővel (-"-)

6 x 25  -"-

150  3-mas levegő (ez talán ment végig...)

6 x 25 -"-  

150   2-es levegővel (ez ment a legjobban:-DD a végére: K.O.)

100 levezetés-oxigén felvétel

aztán önszorgalomból, mert ráértem:-) maradtam még kicsit, mondjuk levezetni:

600 gyors bukókkal:-))

200 vegyes

 

k.ra elfáradtam. volt pihenő 1-1 adag után, de 3-4 hossz után nekem szinte végig anaerob volt, de azért küzdöttem:-) aztán amikor maradtam, egy edző (nem a mienk, de a nevét sajna nemtom) átparancsolt az 1.pályára, a saját úszóit a 2.re, aztán elmondta, h mit csinálok rosszul.

szóval túlságosan keresztbe nyúlok, nem elég hosszú a kartempóm, hátul is tovább kéne vinnem a tolást. igazából eddig is tudtam, csak mostanában nem figyeltem oda, lekötött az, h lépést (tempót) tartsak a többiekkel..  technikáznom kéne, de okosan, odafigyelve , magas könyék egyenesen, hosszan előrenyúlni... mondjuk sok söprést kéne csinálnom. most hogy figyelt, próbáltam szépen úszni, de már annyira fáradt voltam, h biztos nem sikerült. viszont a lábtempóm jó, azt mondta, végre vmi pozitívum:-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:15:00 2.6 28:51 2.08 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

teadrop képe

teadrop 4914 napja

ez így alakult most, 1 sávunk volt csak (alapból 2szokott, akkor, ha úgy érzem, h erős az edzés, át tudok menni lazázni) és olyan jó érzés, h tudok a többiekkel úszni. úgy szoktam csökkenteni a távot, h pl. a rövidebb szakaszokból kevesebbet úszom, vagy a hosszabbaknál lemaradok, úszok a saját tempómban és a többiek leköröznek..

a hosszútávval az a gondom, h reggel csak max 1 órám van úszni, mennem kell dolgozni, máskor nem nagyon van időm. másrészt meg élvezem, h nem csak monotonon kell úszni, hanem részekre van bontva, kvázi feladatokra, amit a csapattal együtt teljesíthetek. ja, és ha folyamatosan úszom, állandóan megállási kényszert érzek, de ha tudom, h mondjuk még 200 és megvan az 500, akkor nem állok meg:-)

ja és egy korábbi kérdésedre a válaszom kiegészíteném: van  céges sportnapunk, azon idén megnyertem az 50m-es gyorsúszást, jövőre meg kell védenem a címem :-) persze a konkrét felkészüléssel még ráérek

a söprés az olyan, h magas könyékkel viszed előre a kart, úgy hogy a kézfejed a vízbe merül, tolod előre a csuklóddel a vizet. a kinyúlás végén a húzás már ugyanolyan. először fura, de javítja a technikát. én ált. bemelegíteni is technikával kezdek, olyan jó kis nyugis rutin.

(nemtom ismered-e, de technika még: kivárás (csúsztatás) - értelemszerűen 2 kartempó között kivársz, egyik kéz elöl nyújtva, másik comb mellett, egykaros, váll/hónaljérintés -combtól indítasz, magas könyékkel végig húzod az oldaladon a hüvelykujjat, és válléritnés után idul az előrenyúlás. sztem érdemes kipróbálnod!)

necromedve képe

necromedve 4914 napja

Anaerob edzést szerintem ne csinálj, annak egyedül savtolerancia-szintet kitolandó van értelme nekiállni versenyszezon előtt, amúgy meg csak lemerevedik tőle az ember, aztán még nehezebb lesz az edzés érzésre, haszna meg kevesebb. Szerintem. Állj át te is hosszútávra, az kevésbé technikaigényes, jó a magunkfajta kóklereknek is, ráadásul még csak tolni se kell benne.;) Amúgy a söprés az milyen?:O
stojesz képe

stojesz 4915 napja

A végén túlóráztál, úgyhogy itt üzenem: boldog karácsonyt :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!