ORBEA ORCA bringázás

2010.09.05 Vasárnap, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:02:00

Távolság

45 km Szint: 250 m

Tempó

01:23 p/km (43.55 km/h)

Edzésleírás

Pécs-Kupa Orfű országúti körpálya futam.

A szokott rajt-cél hely megváltozott,a keleti sík partról a nyugati hullámosra költözött.A szokásos tömegrajttal indult a mezőny,aztán körönként voltak befutók az 5.körtől kezdve,mi seniorok a 7.körben futottunk be.

Rajt után az első 2 körben a középmezőnyben ültem,és szépen forgattam,könnyedén.a sík oldalon hátszél volt,így elég gyors volt,a nyugati oldalon van 3 kis dombocska,itt ezek végéig kistányérral,42-13-19 között mentem ott is 100-as forgás felett.Volt jó néhány balfék is,olyat is láttam,akinek a kormányvégén visszapillantó tükör volt....

Hálistennek hamar elmaradt,de addig is csinált pár érdekes dolgot...

A 3.körtől előrébb mentem az első 1-15-be,mert nem szerettem volna úgy járni,hogy megint elgurul egy ellenfelem egy elmenéssel.

Az 5.körben épp a cél előtti részen pont előttem 2 emberrel ketten összeakadtak,és már estek is...

Szerencsére bár jobbról befújt a szél én ott mentem,mert általában az biztonságosabb,nincsenek szemben álló autók.Így volt helyem kikerülni a fekvőket,de akik bal oldalt jöttek nem voltak ilyen szerencsések...

Hallottam,hogy még esnek,de nem gondoltam,hogy legalább 20-an lefeküdtek....Szerencsére komolyabb sérülés-törés nem volt,de a bringák közül sokan súlyosan megsérültek,volt,ami tört is...

Aztán a 6.körben Erb Zsolti próbálkozott elmenéssel,és nem ment rá senki,csapattársai a Contact Pécs-iek pedig fogták a sort.Így nekem kellett menni,gyorsan felértem rá,de persze erre már a többi ellenfelem is ugrott...

Így megint összezártunk.

aztán az utolsó körben Ormánközi Zolika próbálkozott a kör felénél,ugyanott,mint Zsolti.

Persze rá sem mozdult senki.

Ekkor talán rossz döntést hoztam,rá is mentem,bár tudtam az erő hiányozni fog a végén.

Amikor már majdnem felértem rá viszanéztem,és láttam,hogy az összes senior ellenfelem jön,így megálltam.Amikor felértek félreálltam,de egyik sem ment tovább....

Kelemen szabi,kis ifi csapattársam segített be,vele felváltva vezetve értük utol Zolikát,és innét már egyben maradt a mezőny a célig.

A lábam nem forgott olyan jól,megéreztem a kemény menést azért,de reméltem elég lesz az erő a sprintre.

A sprintet egy Contactos Elite csapattárs vezette fel Erb Zsoltinak,én úgy terveztem hosszút nyitok,de végül csak 200m-nél indultam én is,amikor a többiek.

Sajnos nem volt elég gyors sprint,és én egy-két áttétellel keményebbel mentem,nem éreztem meg jól az ideálisat,és az ötven páras tempóból nem tudtam gyorsítani...Így Zsolti hazaért,második Sebestyén lett,és még a 3.helyről is lecsúsztam,mert Schneider Gabi a surranópályán balról az utolsó métereken pár centivel,talán gumi szélességgel levett.....

Na,ez volt a legrosszabb eredmény,ami csak születhetett az összetett szempontjából,hisz így mind a ketten hoztak rajtam pontokat...

Az állás 36 nekem,35 Zsoltinak,34 Gabinak...

Így ha Gabi/60kg/ nyer délután a záró hegyi szakaszon

akkor én/72kg/ hiába leszek 2.pontazonossággal,utolsó jobb eredménnyel ő lesz a bajnok...

Azt reméltem,hogy azért Erb Zsoltit/86kg/megverem a hegyen,ő nem szól bele az elsőségbe.

Tavaly a 2 futam között megittam 2 sört is,és ettem a szokásos babgulyásból,de idén erről szó sem lehetett...

Pihentem,ettem egy kevéske müzlit,és csak vizet ittam.

Aztán szereltem előbb a saját bringámat,a délelőtti 11-21 sor helyett a hegyre 13-26 sort tettem fel.

Majd egy srác Cervelóját gyógyítottam,aki benne volt a bukásban,és a váltópapucsa elgörbült,fékváltókarja elhajlott.Szemre imbuszkulccsal egész szépen sikerült visszaállítani a papucsot amihez egyébként egy speciális karos szerszámot szoktunk használni,de hát azt nem hoztunk magunkkal.

Aztán az utolsó fél órában már melegítettem,mert a verseny első fele mindig döntő szokott lenni,aki hamar leszakad a főmezőnyről az sokat kap a 18km-en.

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:02:00 45 01:23 43.55 250 110 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4989 napja

Igen,a hosszabb versenyek vége felé,ha addig az élen maradok,mert csak rövidebb hegyek vannak akkor mindig az erősebbek közé tartozom,így van esélyem jó helyre még akkor is,ha esetleg hegyi befutó van.

Schneider Gabi is hiába 60 kiló,megvertem a hegyen,mert ő elfáradt a délelőtti szinte sík szakaszon,ahol nagy tempó volt.

Sajnálom,hogy nem jössz el,de előbb-utóbb biztosan összefutunk valahol majd versenyen.

Egyébként az OB-n MMagyaróváron időfutamra nem teszek be telekereket,mert általában a szélirány épp szerencsétlen a pályán,nagyrészt oldalszél.Tavaly olyan erős szél volt,hogy a vezetés cseréléseknél nagyon oda kellett figyelni.

Te is jól zártad a szezont a kemény versennyel,erőt ad az alapozáshoz.

Fari képe

Fari 4989 napja

én is 72kg vagyok,és soxor csak nézem a 60egynéhánykilosokat,mikor 3oránál kiürülnek,elfogynak(nagyobb tömeg több tartalékot feltételez)tisza zoli pont most akart volna beszervezni ebbe a páros ob-ba,de messze is van,meg nem is érdekel,pedig valami telikeekes csodamasinát is kaptam volna tőle.....örülök hogy elégedett vagy,igy szezon végefelé sokat számit ha mentálisan jo állapotba vagy

picikata képe

picikata 4989 napja

Ez az eredmény valóban nagy súllyal bir Tibi...mert ha már lélekben erős vagy... jobban hiszel a győzelmedben... és ez megsokszorozza az erődet is a következő  versenyekben!

"Az az igazi,a másikért is küzdve".... igy tökéletes a játék... :) 

 

 

 





 

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4989 napja

Köszönöm MIke:-)

Remélem a sok második hely után ez a két győzelem segít átlépni a leki gáton,jobban hiszek majd a győzelmekben,és talán a kritérium OB-n is sikerül végre az "örökös" második helyek után idén győznöm...:-)

Na meg persze a páros OB-n,mert egy cspatban a jó barátommal Erb Zsoltival nagyon nagy élmény lenne...

Az az igazi,a másikért is küzdve.

Mike01 képe

Mike01 4989 napja

Nagy gratula az egesz hetvegeert, megerte a felkeszulest, meg is hozta a gyumolcset a sok ezer szorgalmas km. Szep eredmenyek.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4989 napja

KÖSZÖNÖM:-)

NEM,NÉZTEM,JÓL ÍRTÁK.DÉLELŐTT CSAK 4.LETTEM,DE A DÉLUTÁNI SZAKASZT MEGNYERTEM,ÍGY PEDIG AZ ÖSSZETETT VERSENYT IS.ELÉG VOLT A SOK MÁSODIK HELYBŐL AZ IDÉN...:-)

pátyalso képe

pátyalso 4989 napja

A velo.hu szerint a szeniorban 2. lettél. Gratulálok!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!