2010.09.05 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:41:26

Távolság

21.1 km

Tempó

04:48 p/km (12.48 km/h)

Edzésleírás

Nike félmaraton. Második teljesítés, első tavaly volt. A tavalyi fő cél (csak fussam le) után idén az volt a lényeg, hogy javítsak. Az UB 22,3 km-s szakasz után bizakodtam, titkon reméltem 1:45-öt. Az edzéstervet végig nyomtam, ugyanakkor rizikós volt, hogy pénteken elmentünk vizitúrázós kempingezésre, mert egy ilyenben mindig benne van egy buta hiba. Figyeltem az evésre, ivásra, alvásra, de ennek ellenére a hűvösben picit megfáztam, és ráadásul szombat reggel felkelés közben rosszul léptem ki a sátorból és összezúztam a bal lábamon a kisujjam...teljesen elkeseredtem, hogy hogyan lehetek ekkora lúzer. Aggódtam. Aztán eljött a nap, kimentünk a Ligetbe, Linda és a szülők kísértek, támogattak, a lábam nem fájt annyira, szép idő volt, még a szél se látszott előre, uh optimistán vágtam bele. Andrássy úton jól ment, összefutottam BMate-vel és Milánnal. Beálltam egy kb. 5:00-5:15-ös tempóra, de végig előzgettem inkább, mert lassabbak voltak előttem, szándékosan hátulról indultam. Pech, hogy az órám nem volt hajlandó elindulni, csak a Köröndnél tudott startolni, buktam az első kili és így az egész verseny pontos nettó idejét. Andrássy út után viszont jött a fekete leves. A Lánchídtól, úgy 4 kilométertől nagyon elkezdett görcsölni a bélrendszerem. Ilyet még sohasem tapasztaltam, gondoltam, átmeneti lesz, de nem így volt, az egést verseny során végig kísért. Iszonyú kínokat éltem át, semmi bajom nem volt az állóképességgel, nagyon jól bírtam, a lábak mentek, de a hasmenéssel való küzdelem nem szűnt. Nem merült fel, hogy feladom, de egy toi-toi break-en komolyan elgondolkodtam...végül nem álltam ki, mert nem volt üres toi-toi, és inkább azt mondtam magamnak, erős vok, nem számít semmi, lenyomom. A tempó stabil volt, fokozatosan gyorsultam, 10 kili után már öt percesnél jobb tempót nyomtam. A váltópontnál már láttam az iramfutót, tudtam, hogyha beérem, akkor már semmi gond, ha vele is tartok, már 1:45 alatt vagyok, mert ő sokkal előbbről indult, mint én. Fordítónál beértem, és lehagytam, biztos, ami biztos. Innen már nem volt kérdés, nyomtam ezerrel, bár nem hajráztam túl erőset, mert nem bírtam, fentebb leírt okok miatt. Utolsó kilométeren Galagyuri már szemben futott...korábbra vártam, de így is találkoztunk. A célba végül beestem bruttó 1:45 fölött egy picivel, tudtam, hogy jó lesz az idő, de nem tudtam pontosan, mennyire. Most kiderült. Meg vagyok elégedve és köszönöm mindenkinek a bíztatást, főként Galagyurinak és Atomic22-nek. Nekik innen is Gratulálok, folyt köv.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:41:26 21.1 04:48 12.48 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Atomic22 képe

Atomic22 4990 napja

Gratulálok, alapból kiváló teljesítmény és körülmányekkel együtt pedig igazi harci tett. Szurkolok Neked, h a 30 on IS sikerüljön a terved.

galagyuri képe

galagyuri 4991 napja

Szep volt Csabi! Linda es szuleid elott nagyszeru elmeny! Es buszkek lehetnek Rad! A hasgorcs sajnos benne van, az nem a Te hibad. Ilyen a futas! Orulok, az edzesterv miatt kicsit magamenak is erzem a sikert! Szolj majd most mi jojjon, de egyenlore elvezd ki a sikert..

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!