stojesz futás

2010.09.05 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:48:53

Távolság

21.1 km

Tempó

05:10 p/km (11.63 km/h)

Pulzus

Átlag
179
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Életem első félmaratonja!

 

Tavaly futottam itt a Ligetkört. Akkor határoztam el - az egész hangulat és kihívás miatt -, hogy jövőre (azaz idén) lefutom a félmaratont. Tehát egy célt tűztem ki magam elé. Ennek még lesz később jelentősége.

 

A terv 1:45 volt. (Ez pár hónapja még 2:00 volt.) Pontosabban az, hogy az 1:45-ös iramfutókkal indulok és igyekszem tartani a tempót. A 9. km-ig ment, akkor kezdem el szépen lassan leszakadni. Igyekeztem stílust is váltani - az elején viszonylag nagy léptekkel indultam, a végére inkább sok aprót léptem.

 

Szinte minden pontnál frissítettem. Volt olyan is, hogy éreztem, sok volt a víz, lötyögött a hasamban. Féltáv környékén megettem egy múlt héten kapott, kajakversenyről maradt energiazselét, utána meg két szőlőcukrot 15 környékén. Ezt a részt kell még megtanulni. Lehet akármilyen gyors a versenyautó, üzemanyag nélkül nem megy...

 

Voltak holtpontok, amikor azt éreztem nem érek be. Aztán a Nyugati felüljárónál kicsit meghaltam és csak az egyre nagyobb számú km-jelzők éltettek.

 

Az utolsó 300 métert sprinteltem - azt nem értem honnan volt energiám. Ott már könnyes volt a szemem. De amikor beértem a célba, megláttam asszonypajtást kifakadtam. Kb. mint egy kisgyerek. Utána még vagy negyedóráig vissza kellett magam fognom, hogy ne bőgjek a célbaérők közt.

 

És itt jön be a cél, amit már említettem. MEGCSINÁLTAM!!!

 

Hatalmas élmény volt, az érzést a végén sosem fogom elfelejteni. Köszönöm mindenkinek, de főleg magamnak, hogy lehetőséget kaptam megismerni azt, hogy milyen érzés elérni egy célt!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:48:54 21.1 05:10 11.63 0 0 0 179
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

torolt_4724 képe

torolt_4724 4988 napja

Gratulálok én is, ügyes voltál!

Cyco képe

Cyco 4988 napja

Gratulálok, és irigyellek, hogy sikeredet ilyen átéléssel tudod megélni. Én futottam már sok félmaratont, maratont is 3-at, sőt Ironman-t is csináltam, de egyszer sem tudtam ennyire örülni az eredménynek (szerintem már elvárás is volt magam részéről, a sok befektetett munka utána  siker).
A gélekről, meg frissítésről az előttem szólók már írtak, mindennel egyetértek velük. Ezen a távon nem kell enni, inni is csak kicsit, de ez tényleg hőmérséklet függő. Ki kell tapasztalni edzéseken. További sok sikert, és rengeteg ilyen nagy katarzist kívánok!

stojesz képe

stojesz 4989 napja

Néhány pohár helyett néhány kortyot akartam írni :)

Monerd: amennyi spagettit megettem péntek-szombaton, szerintem még bérbe is adhattam volna a glikogén-készlet egy részét :)))

monique képe

monique 4989 napja

szerintem előtte se kell semmi gél. félmaratoni távra több, mint elég a raktározott glikogén az izmokban és a májban...

stojesz képe

stojesz 4989 napja

Még Juditot kérdeztem a verseny előtt, hogy szerinte mikor érdemes ezt a gélt. Annyit mondott, hogy nyugodtan a rajt előtt, mert ez nem olyan hosszú táv. Igaza volt :)

A frissítőknél meg az, hogy bemártottam a vízbe a sapkámat és úgy raktam vissza nedvesen, többet segített, mint néhány pohár víz vagy Powerade.

Köszönöm a gratulákat mégegyszer :)

balazs.dobrosi képe

balazs.dobrosi 4989 napja

En is azt a tanacsot kaptam a tapasztaltabbaktol, hogy felmaraton alatt kajalni, gelezni felesleges! Ebben a homersekletben a frissitoket sem kellett tulzasba vinni!

Gratulalok en is Neked stojesz! ;)

cs1krisz képe

cs1krisz 4989 napja

Gratulálok ! Nagyon szép volt!

stojesz képe

stojesz 4990 napja

Köszönöm szépen!

monique képe

monique 4990 napja

gratula :) azt tudtam h 1:50 alatt leszel bőven :)

kaja: sztem rohadtul felesleges egy félmaratoni távon :) nem fog segíteni a teljesítményeden sokat. amúgy az éhségérzet egyéni lehet, én rá sem bírtam gondolni a kajára félmaraton közben, meg még utána se 1-2 óráig. talán nálad több vér maradt a bélrendszernek. :))

a stílusváltás szerintem oké, mert a végén fáradt lábakkal valóban az a hatékonyabb. nekem is így jött ki bár én nem tudatosan csináltam.

pátyalso képe

pátyalso 4990 napja

Elsőre ez nagyon gyönyörű eredmény! Gratulálok!

teadrop képe

teadrop 4990 napja

Gratulálok! nagyon szép időt mentél, és ez még csak az első:-) ügyi vagy!

miki képe

miki 4990 napja

Gratulálok!

Felszerelések

Saucony ProGrid Jazz 12