solkima futás

2010.05.18 Kedd, 08:28:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:36:15

Távolság

13.3 km Szint: 350 m

Tempó

07:14 p/km (8.29 km/h)

Edzésleírás

A ma reggeli futást T100 utáni átmozgatásnak szántam, de szándékomat sajnos sokkal jobban befolyásolta az, hogy megnézzem mekkora pusztulást szenvedett az erdõ. A látvány megdöbbentõ és mélyen lehangoló volt. El vagyok keseredve.

Fenyõgyöngyétõl indultam szokás szerint fel az Árpád-kilátóhoz. Már az út elején kettétört, gyökerestül kifordult fák látványa fogadott. Mindent letépett, friss zöld levélszönyeg borít. Ez a látvány végigkísért az alábbi útvonalon: kilátó után tovább az OKT-n az Oroszlán szikla mellett a Határ-nyeregbe. Onnan le Hûvösvölgybe (a völgy egy kicsit védettebb volt a pusztítással szemben), majd tovább egészen a Kondor úti bejáratig. Felmentem a Kondor úton és megnéztem a Libanoni cédrust. Az maga a tökéletes sziklaszilárdság: egyetlen tûlevelét sem tudta a vihar letépni (nem véletlen, hogy már több, mint 120 éves). A cédrus után, egy eddig nem próbált úton (Közép utca a Google map szerint) haladtam a Nyéki hegy oldalán húzódó sárga útig. Onnan áttérve a sárgára, majd arról letérve felmentem a Nyéki-hegy tetejére. Megcsodáltam a hegy tetején szétszóródott, csodálatos sziklatömböket, majd tovább a kis ösvényen leereszkedtem a reptérhez. Visszamentem a Határ-nyeregbe, majd fel a Szépvölgyi útra és vissza a Fenyõgyöngyéhez. Még mindig a hatása alatt vagyok a látottaknak. Hétvégén ki kell mennem megnézni mi maradt a Kevélyen. Fájó.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:36:15 13.3 07:14 8.29 300 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

atom képe

atom 5119 napja

Jó kis útvonalat találtál! Gratulálok a regeneráló futáshoz! A pusztítás pedig valóban fájdalmas, de részben ez a természet rendje. A gyenge elpusztul, a helyén az életerősnek nagyobb tere lesz, és még erősebbre tud fejlődni. Persze ahol az ember beavatkozik, ott más a helyzet... Én ma sokkal kisebb károkat találtam a János-hegy - Hárs-hegy vonalán, bár a csúcsokra nem mentem fel, ott valószínűleg cudarabb a helyzet. Ami meglepett, hogy a szombati tapasztalatok alapján sokkel erősebb eróziót vártam az utakon és a nyílt részeken, ehhez képest a legtöbb helyen még a földet és az őszi lombok maradékát se mosta le a víz...

Steve képe

Steve 5121 napja

Úgy tűnik nem csupán az emberek sajátja az önpusztítás, olykor a természet is megtépázza önmagát. Ezért kellene nekünk mégjobban vigyázni a megmaradó értékekre ... Azért az átmozgatáshoz gratulálok :)

yoyo képe

yoyo 5122 napja

Így igaz Miki !

Lehangoló ,és szívfájdító ,és  még mindent nem is láttam pl a magasabb részeket  .

az a kevés  fenyő is gyökerestől fekszik .. Óriási sebet kapott mind a Pilis mind a BHGYSG .

Egészségedre.

Sipi képe

Sipi 5122 napja

Nem jó hírek ....,a Fenyőgyöngye -Árpád-kilátó közti pusztulásba bele játszhatott az is ,hogy azon a szakaszon az utóbbi időben nagyon sok fát kivágtak ,ezáltal  a szél is könnyebben utat tört magának...:((

Egészségedre !

ui.     ma szabin voltam ,délelőtt gondolkodtam erősen felmenjek-e a hegyre ,de aztán az uszit választottam...

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!