solkima futás

2010.02.21 Vasárnap, 10:24:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:17:30

Távolság

38.6 km Szint: 1000 m

Tempó

06:40 p/km (8.99 km/h)

Edzésleírás

Pénteken reménykedtem, hogy bejön a hétvégére jósolt időjárás: szombat - eső és szél, vasárnap - napsütés és gyenge szél. Ezért döntöttem: szombaton nem lőttem el a hétvégi puskapor egy részét, mindet vasárnapra tartalékoltam. Reggel már szépen sütött a nap, ez bíztató jel volt. Felpakoltam és elmentem Sztaravodára. Tervem az ún. Pap-réti kereszt teljesítése volt. Nem sokkal az indulás után láttam, hogy a Pap-rétre vezető aszfaltutat friss 2-3 cm vastag hó borítja. Nocsak, én meg azt gondoltam, hogy ma már keveset fogok futni havon. Óriásit tévedtem, magam sem értem: ahogy közeledtem Pap-rét felé, egyre vastagabb (5 cm) lett a hó és nyom sem volt. Kezdett a dolog tetszeni. Az igazi meglepetés csak ezután következett: Urak-asztala felé kezdetben csak kb. 10 cm, a tetőn pedig 20-25 cm szűzhó és szikrázó napsütés fogadott. Itt volt az egyetlen hely, ahol nem bírtam futni. Csodálatos volt, a látvány magával ragadott. Percekig álltam és búcsúztattam az idei telet. Le Visegrádra és vissza Pap-rétre: ez volt a "sportos" szakasz (kb. 14. km): ugyanis a két keréknyom között remek 5-8 centis frisshó volt. Pont olyan, amiben szeretek futni. Az is motivált, hogy ma én voltam a "nyomfektető". Lent az Apátkúti-völgyben erősen olvadt a hó és nagy nyüzsgés volt. Igyekeztem minél gyorsabban végezni ezzel a résszel és menni vissza Pap-rétre a lefelé vezető nyomaim mellett. Pap-rétről a szentlászlói műútig jól letaposott, de hepehupás volt a hó. Itt is sokan sétáltak. Pap-rétről vissza Sztaravodára ismét csak meglepetésben volt részem: az indulástól eltelt kb. négy óra alatt a hó sokat olvadt és sok helyen megjelent az aszfalt. Jobb volt a reggeli havas út, mint visszatéréskor a hókása. Nagyon élveztem a mai futást. Se kesztyű, se sapka, se széldzseki nem kellett, sőt könyékig neki is gyűrkőztem. Valószínűleg most már meg kell várni, hogy leolvadjon a hó az útról.

Pap-réti aszfaltutak

 

Út az Urak-asztalára

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:17:30 38.5 06:41 8.97 1000 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

SzBogárka képe

SzBogárka 5207 napja

Szia Miklós, köszi hogy benéztél hozzám! Nagyon jól eltalált ez a vasárnapi útvonal. Legközelebb szólj, ha nem zavar téged, Kabócának pont hiányzik a sok szigetkör után valami változatos aszfaltos hosszúfutás, meg Kisbér is közeleg.

atom képe

atom 5207 napja

Gratulálok, nagyon szép és jó lehetett, a kitűnő tempóról nem is beszélve ebben a szűzhóban! Hej, ha tudtam volna előre hogy így búcsúzik a tél vasárnap, csak felmentem volna én is...

Ezüsthegyi képe

Ezüsthegyi 5207 napja

Ha tudom, esetleg csatlakozom, persze ha lehetett volna. Ugyanakkor mi is arra voltunk, de arra gyakorlatilag futhatatlanul havas, jeges és vizes volt minden:(

Gratulálok!

gergő képe

gergő 5208 napja

hopp, ezt jól odatetted. gyönyörű volt az idő ma, klassz lehetett. gratula. még a normafánál is volt vagy 5 cm friss hó. én is meglepődtem, mert csütörtökön még száraz aszfalt volt..

Steve lánya 1 képe

Steve lánya 1 5208 napja

Gratulálok! Szép tél bucsuztatás volt ez. Gyönyörű lehetett tényleg. :)

Sipi képe

Sipi 5208 napja

Tegnap nézve üres naplód ,gondoltam hogy ma egy nagyobb durranás lesz...:)))

Egészségedre!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!