zolle futás

BalatonMan Triatlon Középtávú OB2018.05.26 Szombat, 13:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:26:55

Távolság

21 km

Tempó

04:08 p/km (14.50 km/h)

Edzésleírás

BalatonMan Triatlon Középtávú OB;

Össz idő 4:20:41

Abszolút 25. hely.

Korosztályos 1 hely. :-)

 

Hol is kezdjem? :-) A végén! :-) Nagyon örültem a Bajnoki cím megszerzésének.

(Próbáltam most ezt a dobogón is vissza adni és csináltam örömködő beállást, de nem sikerült lefényképezni :-) ).

Szóval, ez az első Középtávú OB győzelmem. Általában nem indultam. Hogy miért, azt nem tudom. Tavaly a Podersdorfi féltáv volt a "lényeg", az mellé csináltam még meg a Leveleki - szintén féltávú - Vasembert (igaz, ezt meg is nyertem :-) )....

És idén így alakult. :-)

De a versenyről pár szóban. :-)

Időben indultunk siófoki szállásunkról, mégis nagy kapkodás volt Kenesén, a verseny helyszínén. A kerékpáros "müzliszelet tartóm" otthon maradt - Matyi segített ki szig.szalaggal, amivel végül is csak 2 energia szeletet rögzítettem a könyöklőmre.  Fehérje és só tablettákat, 1 gélt és egy magnéziumot a futóövbe tettem. Neoprént Lendvai Zsolti adtott kölcsön.

Éppen csak bedepóztam, felhúztam a neoprént és már melegíteni nem volt idő. A vízben Varga Zoli, Kovács Szili, Matyi környékére próbáltam magam belőni, de felesleges volt. Igazából senkit nem lehetett látni, megkülönböztetni a rajt után. Iszonyat tömeggel érkeztünk meg az eslő fordító bójához. Próbáltam valami kicsit erőssebb embert keresni, hogy húzzon, és beállni valami normális tempóra a kezdeti sprint után. Többé-kevésbé sikerült is, de nem tudtam mennyire lehetek elégedett,, hol lehetnek a többiek.?

29 perc lett az úszás (4. legjobb a korosztáylban és 39. helyen jöttem ki), a neoprén egész jól lejött, de kicsit elbénáztam az időt a kompressziós zokni felvétellel, amit azért ezen a távon már szükségesnek, vagy inkább hasznosnak gondoltam. (depó1 2:12, ami 8. volt a korosztályban).

Bringát szintén 2 körben kellett teljesíteni egy számomra nem túl szimpatikus, hullámzó pályán. Sztem sík nem is volt :-) és mintha a szél is mindig szembe fújt volna. :-) Kremmer Zolit nem láttam a rajtnál, így Varga Zolira próbáltam belőni magam és meglepetésemre az első fordítónál nem is volt nagyon messze, talán 1 percre (de az 2 volt :-) ). Megfogható távnak tűnt de csak nagyon aprókat közeledtem. Beértem Matyit és megelőztem Kindl Gabit is - és csak ekkor esett le, hogy Ő is a pályán van és ellenfél - rá is figyelnem kell! Folyamatosan ettem a tablettákat; rögtön az elején jött egy energia szelet, de sajnos a masodik fele a 2. körben egy bukkanón kiesett  kezemből. Megittam a magnéziumot és 20 kilivel a vége előtt a gélt is megettem. V.Zolihoz nem közeledtem (vagy mégis?), de a 2. körben megpillantottam egy piros felsős srácot az út szélén bringát szerelni - mintha Kremi lett volna! Sőt! V.Zoliék úgy eltűnt a a táv 4. negyedében, mintha motoros húzta volna! Nem értettem és bosszankodtam magamban :-), elveszni láttam az esélyt, de újjítani már nem volt erőm de igyekeztem magam megerősíteni hogy futásban jó vagyok. Bíztam a futásomban, ami 21 kilómétert tekintve elég nagy táv a felzárkózásra.

Végül is a korosztályos legjobb bringa időt mentem. Abszolútban ez a 37. helyre volt jó és 36.6km/h átlagnak felelt meg. :-)

A 2. depó persze már gyorsabb volt és indúlt a futás 3 körben.

Nagyon meleg volt. Ment a víz a ruhába a fejbe, a fejre :-) mindenhová. :-) V.Zolit elég hamar megláttam és mivel a tempó tartásával is éreztem hogy közeledem, így nem kapcsoltam nagyobb fokozatra. Zolit az eslő kőrben beértem de Maróti Vili és Róth Balázs is gyanús volt számomra, hogy fenyegetés lehet a korosztályomra - és bár Zoli szerint nem, azért Én  megpróbáltam befogni Őket. Összeálltam Koller Zolival futni és utol is értük a srácokat. 2 körben 2 gél ment le és a tempónkból csak az zökkentett ki, hogy Kindl Gabi beérte V.Zolit - nagyon jött - és ezért ritmust kellett váltanom. Nem akartam a végére sprintet. Persze folyamatosan fáradtam és a körök már nem gyorsúltak, de Koller Z.-t otthagytam és ugyan az izmaim már nem akarták, de Én futottam. 1:26:55

Korosztályos leggyorsabb futóidő, abszolút 23.. Hát, ez lett a vége. :-)

 

 

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

foxmulder képe

foxmulder 2170 napja

Respect! Átkozottul jó mindegyik eredmény, de a futás...Ez alapból s nagyon király, de egy ilyen menet végén. Megérte a befektetett meló.

foxmulder képe

foxmulder 2170 napja

Respect! Átkozottul jó mindegyik eredmény, de a futás...Ez alapból s nagyon király, de egy ilyen menet végén. Megérte a befektetett meló.

hadzsi képe

hadzsi 2172 napja

Gyönyörű! Gratulálok!

plezerm képe

plezerm 2172 napja

Megérdemelt győzlem egy erős feékészülés után. Szép volt. Itt is Gratula!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!