maris83 futás

2017.07.29 Szombat, 16:22:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:13:43

Távolság

42.2 km Szint: 150 m

Tempó

06:01 p/km (9.98 km/h)

Pulzus

Átlag
138
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

https://mysports.tomtom.com/service/webapi/v2/activity/perm_IwgB85kB4jCHZvKlxBoPDEhLpf4gVYkm8KyeOL5P09ZffbhVoEYoz-x1nVpbeE3UgQyYZ4MwhoQqhnKjiQ4s1Q?format=html

Na, és akkor jött a legjobb rész a futás. Itt már csak az volt a célom, hogy egyéni maratoni csúcsot fussak és beférjek vhogy 13 óra alá. Elég lendületesen kezdtem, bár az edzőm mondta, hogy 5:50 alá szerinte ne nagyon menjek. Az első két körben persze gyorsabban mentem, de aztán visszafogtam magam, nem akartam az elejét nagyon elfutni. A frissítési terv 1,5 körönként egy zselé és egy sótabi, illetve minden állomáson egy kis víz volt. Ezt a 2. zseléig sikerült is tartanom, de aztán a 3. körben a toitoiban időzve úgy döntöttem, hogy inkább érzésre és rendes kajával frissítek tovább. Innentől háztartási kekszet, sós perecet, dinnyét, vizet, kis isót és a legvégén kólát toltam. A sok műkajára gondolni sem tudtam. Viszonylag egyenletes tempóval nyomtam a köröket, nagyon kicsit visszalassulva, de lendületesen. Kerestem a pályán az ismerős sporttársakat, akivel találkoztam, mkinek hajráztam egyet. Voltak páran nem túl jó formában és voltak, akik megtáltosodtak. A lábaim persze folyamatosan nehezedtek. A térdeimet is el kezdtem érezni, de a fal szerencsére nem jött. A gyomrom is viszonylagos nyugalomban maradt. Viszont az órám a 18. km-ben lemerült, így onnan vakon futottam. Halvány lila gőzöm sem volt, hogy időben hol tartok egészen a 8. kör elejéig. Ott aztán megláttam a kijelzőn a 12:32-t (Gyuri pomt akkor futott be :). Egy körrel hamarabb jobb lett volna tájékozódnom. Minden mindegy alapon azért azt utsó kört még megtoltam, bár sejtettem, hogy nem sok esélyem van 13 óra alá beérnem, de a jó maratoni idő és a világosban célbaérés gondolata még a szemem előtt lebegett. Az utsó km-t szinte "sprintelve" tettem meg. Kb. 400m-rel a cél előtt még Patkós Gabit is lehajráztam. Aztán jött a célegyenes, ott is megelőztem még 2 emberkét, hogy aztán a célkapu előtt pár méterrel kb. 20 mp-t töltsek el azzal, hogy az előttem álló méltóztasson már átszakítani a gyerekkel a célszalagot. Amit aztán én vettem fel és fogtam meg, hogy azért legyen már nekem is célszalagos képem, amit viszont nem sikerült időben elkattintani. :) Így lett a befutó időm végül 13:03:13. Tavalyhoz képest 26 perccel jobb, új 4:13-as egyéni maratoni csúccsal, s még világosban való beérkezéssel. Sajnos a 12:30-as álomidő nem lett meg, de a javítás legalább igen. 

Utána masszázs, 2 tál kaja elpusztítása és termálvizes élménybeszámoló, majd a tüzijáték megtekintése következett. Tényleg ez volt az év leghosszabb napja és örülök, hogy túl vagyok rajta. :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:10:00 42.2 05:55 10.13 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

maris83 képe

maris83 2462 napja

Köszi! :)

Vegyes érzéseim vannak, voltak jó és nem annyira jó tapasztalataim. De ez csak rajtam múlt. Ha jobban koncentrálok az adott pillanatra és ritkábban kalandoznak el a gondolataim, akkor jobban sikerült volna. De biztos kellett ez a tapasztalat is ahhoz, hogy legközelebb jobban menjen. Nem, nem szeretném abbahagyni. Bár a legsötétebb pillanataimban voltak ilyen gondolataim, hogy minek erőltetem, ami nem megy (mármint az úszást és a bringát), elég lenne csask futnom, abban legalább fejlődőképes vagyok. :) De tuti megcsömörlenék, ha folyton csak futnék. A triatlon változatos és pont az a jó benne, hogy kihívás nekem. És ha megdöglök is bele, de megtanulok tényleg gyorsúszni és rendesen bringázni, s megcélzom az edzőm által belőtt időeredményeket. :)

hdz715 képe

hdz715 2463 napja

Hűűű, nagyon jó lett a beszámolód, megérte várni! Szinte olyan, mintha én is ott lettem volna melletted... Érdekes, hogy nekem is a 2. ironmannél volt a legnagyobb a motivációm és a 3.-nál úgy voltam mint Te. Csak nehogy abbahagyd mint én. :) Az úszásból és a futásból simán tudsz még faragni jövőre, sőt ha a futásnál kicsit koncetnráltabb vagy idén is még gyorsabb lehettél volna. Kár, hogy nem figyelted a köridőket közben. De így legalább maradt kihívás jövőre! :) Még 1x gratulálok, nagyon ügyes vagy!

maris83 képe

maris83 2466 napja

Köszi! Írom már, írom. :)

hdz715 képe

hdz715 2466 napja

Gratulálok! De hol marad a beszámoló???

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!