maris83 Úszás

2017.07.29 Szombat, 07:33:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:40:22

Távolság

3.8 km

Tempó

26:25 p/km (2.27 km/h)

Edzésleírás

3. Ironmanem története

Nagy elhatározással vágtam neki az idei Nagyatádomnak: szerettem volna 1 órát javítani a tavalyi időmön, azaz 12:30-t tűztem ki célul. Ez nem is tűnt lehetetlennek egy 1:35-ös úszással, 6:30-as bringával és 4:10-es maratonnal kalkulálva. Az edzőm még optimistább volt. Ő úszàsra 1:20-1:25 közötti, bringára 6:20-6:30 közötti, futásra 4:10-4:15 közötti, depóra 2x5 perces időt, azaz összesen 12:00-12:20 közötti befutó időt prognosztizált. Ami még számomra is reálisnak tűnt, az úszást leszámítva. :) Aztán végülis kevésbé jól alakult az eredményem, de kezdjük az elején.

Csütörtök du. értünk le Nagyatádra Gergővel és Gyurival jó hosszú utazást követően. Miután a koleszban elfoglaltuk a szállásunkat, mentünk is a közös pályabejáró futásra. Az esti program pedig tészta party volt. Ezerrel terveztük a frissítésünket, találkoztunk ismerősökkel, jó hangulatban telt az este. A pénteki fő programunk egy gyékényesi fürdőzés volt. Ott csatlakoztunk Fániékhoz (még kocsikázhattam is a nagy automata váltós autójával :). Leúsztam a csütörtökről átütemezett 1200m-emet, még a lábvizezést is tudtam gyakorolni. A tó vize kellemes 26 fokos volt és gyönyörű kék és tiszta. A csobbanás után megebédeltünk a tóparton, majd irány Nagyatád, az előadás és a megnyitó. Közben Emese is csatlakozott hozzánk, illetve a poreci edzőtáboros csapattal is összefutottam. A vacsit a kolesz melletti büfében fogyasztottuk el miközben technikai egyeztetést tartottunk az év leghosszabb napjára. Hiába a nagy tervek, az edzői felkészítés, valahogy dekoncentráltnak és fáradtnak érzem magam egy jó ideje. Így harmadikra már a hangulatom sem volt annyira felfokozott, mint a korábbi években. Hiányzott az a tavalyi jó érzés is, ami eltöltött, hogy minden klappol és biztos jó lesz. Idén vhogy egy kicsit fásultan vágtam neki a nagy napnak, pedig tényleg erre készültem 1 éve.

Szombat reggel 4:45-kor csörgött a telóm. Készülődtem, reggeliztem (májkrémes és lekváros szendvics), aztán némi csúszással 5:45 fele el is indultunk Gyékényesre. Ott sikerült pont Patkós Gabiék mellé leparkolnunk, velük is lepacsiztunk. A depóban pedig Feri volt a szomszédom. :) Gyors pakolászás, eü-i szünet, s kb. 8 perccel rajt előtt sikerült kiérnem a partra, ahol már elég nagy volt a tömeg. Ott még találkoztam M. Lacival, majd sikerült megtalálnom Gyurit. Az volt a tervem, hogy az ő lábvizén úszok, így biztos lehetek abban, hogy jó lesz a tempó és az irány is. Lementek a szokásos zenék, aztán láttam is, hogy dördül az ágyú és indulnak be a vízbe az emberek. Mi középen jobbról indultunk. A tömeg elég nagy volt, nem oszlott több 100m után sem. Egy darabig tudtam tapadni Gyurira, de aztán a nagy káoszban közénk úszott vki és végleg szem elől vesztettem. Na mindegy, találtam más mellúszókat, akik után tudtam úszni. Olyan tiszta volt a víz, hogy láttam magam előtt a víz alatt a lábukat, így nem is nagyon kellett a bólyák miatt felnéznem, csak mentem utánuk. Ha az egyik elhúzott vagy közénk álltak, akkor mentem a másik után. Így ment ez szinte végig az 1. körben, ami után 47 perces idővel jöttem ki a vízből. Idén először nem köröztek le a profik. :) Ugyan meg volt beszélve, hogy Emese a 2 kör között ad inni, de sajna nem találtam őt ott, ahol gondoltam, így frissítés nélkül mentem a 2. körre. Itt az elején sajnos elvesztettem azt a mellúszó csapatot, akik után az előző kör végén elég jó tempóban haladtam és elég hosszan egyedül úsztam. Aztán az 1. bólya előtt nem sokkal megint megjelentek mellúszók, akikre rá tudtam csatlakozni. A túlsó sekély részen megálltam egy kis eü.-i szünetre (máshogy sajnos nem megy :), majd úsztam tovább. Valszeg lassabb emberek lábvizén jöhettem a 2. körben, mással nem tudom magyarázni az 53 perces köridőmet. Erőfeszítésre nem tűnt sokkal gyengébbnek. Szóval 1:40-es idővel jöttem ki a vízből és futottam a depó felé kicsit elégedetlenül.

A depót legalább sikerült gyorsan letudnom, 5 perc alatt már a bringán voltam. Már eleve a mez gatyában úsztam, így csak zoknit, cipőt, mezt, sisakot, kesztyűt és szemüveget kellett magamra vennem. Emese még gyorsan bekent naptejjel, nehogy leégjek, majd azzal a lendülettel elindultam bringázni.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:35:00 3.8 25:00 2.40 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!