solkima futás

2009.10.31 Szombat, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

12:37:00

Távolság

88.5 km Szint: 3200 m

Tempó

08:33 p/km (7.01 km/h)

Edzésleírás

Végül mégis indultam. A héten már futkároztam jó 60 km-t és úgy éreztem kezd a lábfejem helyrejönni. Az utolsó löket az volt, hogy gyönyörű időt jósoltak szombatra. Nem bírtam ki otthon és 10 perccel a rajt előtt megjelentem Római-fürdőn. Úgy búcsúztam a feleségemtől, hogy majd telefonálok, hol szedjen össze. Lehet, hogy már Szentkereszten (41 km), de lehet, hogy csak a Kopár-csárdánál (55 km), vagy netalán tán Nagykovácsiban (66 km). Aztán elindultunk. Sokáig Steve-vel mentem, nagyon kellemes tempóban. Vigyáztam minden egyes lépésre, nehogy kapjon valami extrát a lábam. A kellemes tempó, a jó társaság inkább egy jó kis túrára emlékeztetett, mintsem az év egyik legkeményebb hosszútávú terepversenyére. Dömösön (29 km) frissítés és irány Dobogókő. Éreztem, jót tesz a felfelé menet a lábamnak, gondoltam tartom a tempót. A tavalyi szakó-nyergi fiaskó nem ismétlődött meg (igaz akkor a tempó is erősebb volt) így jó iramban mentem az Ilona-pihenőhöz, majd tovább a Jász-hegyen. Dobogókőn gyors pecsét és lenyomtam az általam egyébként sohasem fogyasztott energiaitalt. Lefelé csatlakozott hozzám egy sporttárs, mondta, hogy jó neki a tempó, jönne velem. Mikor megtudta, hogy ismerem az útvonalat, örömet véltem felfedezni szavaiban. Így ismét társaságban mentem egészen a Vörös-hegyig. Gyors lekvároskenyér evés a Kopár-csárdánál és irány a Budai-hegység. Itt már úgy véltem, végigmegyek. Lábaim jó állapotban voltak, meghálálták a kíméletes lejtmeneteket. Hosszú-árok elején lámpát gyújtottam és élveztem a szénási kapaszkodást. Annál kevésbbé a nagykovácsi ereszkedést. Gyors átöltözés a plébánián (66km) és irány az utolsó negyed. A száraz és melegebb cucc jót tett lelkileg. Jól haladtam egyedül, nyomtam a futás-gyaloglás kombókat ritmusosan. Elég sok túrázót értem utol a Fekete-fej, Hárshegyi-körút, János-hegy szakaszon. Makkosmárián telefonáltam a feleségemnek, hogy még 6 km-em van a célig, jöjjön értem Budörsre. A végét nagyon kíméletesre vettem, ha már ilyen jól bírta a lábam. Jó volt, nem bántam meg, hogy reggel beneveztem.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
12:37:00 88.5 08:33 7.01 3200 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

SzBogárka képe

SzBogárka 5308 napja

Kedves Miklós! Szívből gratulálok én is, ahhoz képest, hogy mióta küszködsz a sérüléssel, elképesztő ahogy bevállaltad ezt a versenyt, és nem éppen rehabos időt mentél rajta! Sajnálom, hogy a célban már nem találkoztunk, nem így terveztük. És köszönöm, amiért rendszeres olvasója vagy a mi kis ezüsthegyi világunk történéseinek! :))

Ezüsthegyi képe

Ezüsthegyi 5309 napja

ha Te tudnád, mennyit szurkoltunk neked, hogy jöjjön helyre a lábad, és hogy ott legyél a versenyen, aztán többször eszembe jutottál menet közben, hogy ugye végigcsinálod! örülök, hogy sikerült, megérdemelted, és az időd is szép lett! Remélem, nemsokára együtt futhatunk Kevélyen, és nemsokára valami versenyen is.
hajrá tovább!
yoyo képe

yoyo 5309 napja

Elképesztő idő !
Nagyon gratulálok !
Steve képe

Steve 5309 napja

Gratulálok ..., és köszönöm a kalauzolást az első harmadban:) Úgy tűnik a lábad lassanként rendbe jön és a hét eleji futások inkább javítottak az állapotodon. így szép hetet zárhattál ...
gergő képe

gergő 5309 napja

köszi és gratulálok én is! a vörös pocsolya előtt mentünk le balra, majdnem a nagykovácsi útnál lukadtunk ki, eldumáltuk, figyelmetlenek voltunk és még vissza kellett mászni. nem vagyok egy nagy terepfutó, de ezt a részt ráadásul pont nagyon jól ismerem.. ezért volt bosszantó.
csak így tovább a lábadnak :)
mjoci képe

mjoci 5309 napja

Gratulálok.
Sipi képe

Sipi 5309 napja

Nem hittem volna ,hogy elindulsz ,az egész hetet végig edzetted ! ?
Gratulálok !

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!