Da Martian erősport

2017.01.18 Szerda, 21:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:40:00

Megmozgatott súly

780 kg

Edzésleírás

Mell

 

A tegnapi sérülés kicsit komolyabbnak mutatkozott, mint ahogy elsőre tűnt, igy egyértelmű volt, hogy bármilyen dinamikus edzés ma esélytelen lenne. Korábban ilyenkor magamba roskadva ültem le a TV elé és magamat sajnálva vártam hogy rendbejöjjek. Azonban elhatároztam, hogy ezúttal másképp állok hozzá. Ha ugrálni nem tudok, majd emelgetek. Régen rendszeresen kondiztam (a testépitést kicsit nagyképű lett volna használni rá) de már jó néhány éve nem emeltem egy bevásárlókosárnál nagyobb súlyt, ezért amúgy is terveztem a kondizás edzésprogramomba való visszaintegrálását, hiszen mióta komolyabban futok, az edzéseim nagyon egyoldalúak lettek, és szó szerint elfutottam a felsőtestem. Mióta meg szinte semmit nem edzem, na arról ne is beszéljünk.

 

Igy munka után meglátogattam a tetőn az edzőtermet, de a saját súlyos edzés helyett most a gépeket kezdtem el vizsgálni. Az edzésprogramom megvolt még sok évvel ezelőttről, de az már első blikkre is látszott, hogy sokat kell módositanom majd rajta, mert a ház súlyokkal való ellátottsága egy lepukkant csepeli konditerem felszereltségét sem éri el, mivel a jelenlegi trendnek megfelelően inkább a kardio elemek dominálnak benne. Legalább akadt egy széles skálát tartalmazó kézisúlyzó állvány. Mivel azonban sem fekvenyomó padot, sem rudat nem találtam, igy improvizálnom kellett.

 

Az első edzés nap mell-láb let volna, de ugye az tiszta volt, hogy a lábnap ma elmarad, igy kezdésként jó ötletnek tűnt csak a mellre fókuszálni. Igen ám, de a teremben fekvenyomó pad nincs, ami az alap gyakorlat lenne. Igy a fekvenyomás helyett nagy méretű 18 kilós kézisúlyokkal dolgoztam. Nem tudom mennyivel tudtam volna nagyobb súlyt emelni rúddal, de a régi 60-80 kilós szériázásokra emlékezve most ez a 36 kiló meglehetősen szánalmasnak tűnt. Ezt követően szűk fogással ferde padon 9 kilósokkal, majd ugyanezekkel jött a tárogatás is. Az utolsó sorozatra azonban még úgy éreztem van bennem erő, igy 12 kilóra váltottam. Azt hiszem legközelebb ez lesz az alapértelmezett, mert nem fogott ki rajtam.

 

Persze az évtizedes kihagyás meg a ceruza karjaim birtokában nem meglepő, hogy az emelgetésben sem brilliroztam elsőre. Ami a jó oldala a történetnek, hogy mikor napi szinten csináltam ezt, akkor marhára untam, most hogy régóta nem csináltam, még izgalmasnak éreztem az új fajta terhelést. Illetve remélem fenntartja majd egy ideig a lelkesedésem a gyors fejlődés, és akkor a kondizás újra az edzésprogramom rendszeres részévé válhat. Illetve egy nagyon menő képet sikerült lőnöm a kézisúlyokkal, amin valami optikai csoda folytán úgy tűnik, mintha izmaim is lennének.

 

Fekvenyomás: 3x10 36kg

Fekvenyomás szűken 45fokban: 3x10 18kg

Tárogatás: 2x10 18kg 1x10 24kg

Edzésszakaszok

Idő Súly
(kg)
Sorozat Ismétlés Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:40:00 780.0 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!