Da Martian futás

2017.01.10 Kedd, 20:20:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:11:24

Távolság

2 km

Tempó

05:42 p/km (10.53 km/h)

Edzésleírás

Oud Metha - Burjuman

 

Dilemmában voltam. A tervezett Futóklub edzésről ugye a kosarazás miatt végül lemaradtam. Az előirt tempófutást viszont nem akartam kihagyni. Úgy gondoltam hazametrózom, ledobom a cuccom, és teljesitem a Promenádon. Igen ám, de az egy óra utazás, és utána még az edzés stb. én meg már éhen haltam. Viszont tudtam, ha eszem hazaút előtt, abból nem lesz futás. Mi lehet hát a megoldás? Mivel Oud Metha környékén úgysincs semmi normális kajálda, gondoltam elfutok Burjumanhoz, az kb. az előirt hossz, és ott már tudok vacsorázni (úgyis most adták át az új bevásárlóközpontot, meg is akartam már nézni milyen a foodcourt). Ezzel hamarabb leszek túl az edzésen és jutok kajához is, igy megvettem a tervet.

 

Edzéscuccban voltam és bemelegedve, egyedül a hátizsákom volt probléma, benne a laptoppal. De szerencsére a zsák a keresztpánttal stabilan rögzithető. Becsatolás után megpróbáltam milyen futni vele és meglepően könnyedén ment (a táska súlyához képest), egyáltalán nem zavart, és nem is pattogott a hátamon, a pánt totál fixen rögzitette. Ez meglepett, mert korábban a legkisebb cuccal pl. övtáskával sem tudtam futni, camelback nálam pl. szóba sem jöhet. Mivel hirtelen jött az ötlet, még arra is lusta voltam hogy átvegyem a futócipőm, gondoltam pár kilométerre megteszi a kosárcipő is. Ezzel nem is volt probléma.

 

Elinditottam hát az appot. A tempóm meglepően gyors volt a nehéz táska ellenére. Úgy gondoltam, ha már nem tudok résztávos edzést futni, akkor helyette a táska cipelésével nehezitem az edzést. Azért az első kilométer után a táska meg is tette a hatását, masszivan kezdtem lassulni, de igyekeztem tartani a tempót. Ez többé-kevésbé sikerült is. Ami viszont fontos, hogy nagyon élveztem a futást, a tökéletes, hűs dubaji estében.

 

Önmagában egy 2 kilométeres futásnak nem sok értelme lett volna, de igy a kosárral kiegészitve és a táskával nehezitve mar egy fullos napi edzést adtak ki és jöhetett a jól megérdemelt vacsi.

 

Km  Idő        Tempó   Szint
1     05:34     5'34"     -1m
2     11:18     5'44"     +2m

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:11:24 2 05:42 10.53 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!