foxmulder Úszás

2016.07.02 Szombat, 08:42:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:53:50

Távolság

5.2 km

Tempó

21:53 p/km (2.74 km/h)

Edzésleírás

Balatonátúszás

Bruttó négy óra alvás után nem voltam túl fitt, de legalább a reggeli őrült sorbanállást ki tudtam kerülni  (Köszi, Nimród!)

A reggeli bemelegítő babakocsis kocogás után már jó melegben rajtoltam. Nagy volt a tömeg, a startnál is kellett toporogni egy csomót, és a vízben is sűrű volt a massza. Nem volt triatlonos startos bunyó, de haladni így sem lehetett. Reméletem, hogy találok egy jó lábvizet és azzal együtt majd csak átsodornak a hullámok a túlsó partra.

A mellúszás nem csak lassú és helyigényes, de ugyanolyan szinuszgörbéket írnak le vele az emberek, mint gyorsúszásban. Egy kilométer körül egy előttem áthaladó mellúszótól kaptam az oldalamra egy olyan rúgást, aminek a helye még most, két nap múlva is látszik. Kihúzódtam egészen messzire, a hajóktól vagy száz méterre a bal oldali bójasoron túlra és ott már nagyjából járható volt a pálya. 

A két kilométeres bójánál még 42 percnél voltam, akár jobb idő is lehetett volna belőle, de sajnos a vazelint elfelejtettem, így egy óra múlva már kidörzsölődött a hónaljam és a jobb tarkóm (egy ideig négyesével vettem a levegőt a jobb oldalon, mert balról sütött a nap), ami a végére már elég kellemetlen volt.

Végülis így is PB lett, de nem a titkon remélt 1:45, pedig a körülmények ideálisak voltak. Több motiváció kell és odafigyelés az apró részletekre (rendesen aludni, kajázni, meg a vazelint és úszógatyát nem otthon felejteni)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:53:50 5.2 21:53 2.74 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

janosib képe

janosib 2900 napja

Szép volt Tomi, van még időd :-)

foxmulder képe

foxmulder 2901 napja

Azért jobb lett volna 2:00 körüli tempóban menni. Az azért mégiscsak tíz százalék. Az azért érdemi különbség.

Tibor72 képe

Tibor72 2901 napja

Jó voltál Tomi!

Minden elismerésem.

hadzsi képe

hadzsi 2901 napja

Szép volt, Tomi! Ezen a távon az 1.45 és az 1:54 között gyakorlatilag nincs különbség!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!