jrichard76 Úszás

2015.10.29 Csütörtök, 08:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:50:00

Távolság

1.5 km

Tempó

33:20 p/km (1.80 km/h)

Edzésleírás

Vigyáztam a vádlira, és már 800m után nyújtogattam a 100-asok végén.

400m laza gyors

400m teás gyors

400m laza gyors

300m ötös gyors

Inkább kiálltam, folytatom a nyújtást majd, de már jobb. Nagyon lazán fogok úszni basszameg, de kézből igyekeztem dinamikát belevinni. Szerintem túl laza a kezem. Teával érezhetően nagyobb a sebességem, aminek örülök.

Amit nem értettem, egy elég jó triatlonos srác hüvelykujjal tette bele a kezét a vízbe, tehát gyorsnál a tenyere kifelé mutatott. Nekem befelé, mert jön a tenyérhajlítás, és a testem alatt a kezem elhúzása, majd - ha eszembe jut - akkor tolás. nem tudom ez csak valami úri hóbort, vagy jó is valamire.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:50:00 1.5 33:20 1.80 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

jrichard76 képe

jrichard76 3138 napja

Kipróbálom ezt a kezet, illetve megnézem előtte videón. De teával kicsit macerásnak tűnik, legalábbis úgy ahogy gondolom. Kívülre fordított tenyérrel beérkezik a kéz, kinyúlik a tenyér most már vízszintesen van, majd befelé fordítom csuklóból és húzok, tolok.

Hát a lábmunka, ha kijön az izomból az a görcs, akkor szeretném a felszínen csobogtatni. Lehet nagyon lóg, így küzd a vízzel és több erőt kell neki adni, hamarabb fáradt el. Biztos technikai hiba. Érzem is, hogy az edzés elején még fent van a lábam, utána fárad a hátam és lóg.

ttfut képe

ttfut 3138 napja

Hüvelykujj felől csúszik a vízbe a kéz, így a víz alatt könnyebben húz és tol. Ezzel könnyebb,h ne menjen túl mélyre a húzás. 

Azon gondolkoztam,h a múltkor írtad,h süllyed a láb. Amiatt nem lehet,h túl nagy teret jár be a lábmunka? Mert igazaból a lábmunka tere kb a vízfelszín felülről, alulról pedig a test vonala alatt picivel. (Csak ötlet :) ).

Szépen haladsz az edzésekkel :)! Alakul ez! 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!