pety8 futás

2015.06.14 Vasárnap, 12:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:57:08

Távolság

21.18 km Szint: 20 m

Tempó

05:32 p/km (10.85 km/h)

Pulzus

Átlag
164
Minimum
139
Maximum
183

Edzésleírás

22. K&H mozdulj! félmaraton

Nem szeretem a nyári versenyeket, ezért nem is szoktam ilyenen indulni. Az idei évben azonban kivételt tettem, mert szerettem volna végre egy FélMaratonMánia - 4 évszak - 4 félmaraton érmet! :)
Ehhez az kell, hogy a futó induljon a BSI egy-egy őszi-téli-tavaszi-nyári versenyén megszakítás nélkül. Én ezek közül csak az őszit (Bp FM) és a télit (Balaton Maraton) szoktam a futónaptáramba venni, de tekintettel arra, hogy a félmaraton a kedvenc távon, kellett végre egy ilyen érem.
Mivel az idei évben megkezdtem a triatlonos pályafutásomat, az őszi FM rendre ütközni fog a Balatonman Kenese versenyével, ami a hazai pálya miatt fontosabb esemény lesz... :)
Tavaly viszont még indultam a WizzAir-en, aztán teljesítettem a Balaton Maratont, ezért idén letudtam a Vivicittát, a nyári verseny két opciója közül pedig a kevésbé rosszat, vagyis a K&H-t választottam (alternatíva: Hortobágy, júliusban).
Kedvem nem volt a versenyhez, de az érmet szerettem volna végre. Így családi áldozatot kellett hozni, mert a kenesei hétvégét vasárnap reggel meg kellett szakítani, és reggel 7-es indulással visszajönni Pestre, hogy a 10 órás rajt idején ott álljak a napon a többi hülye között.
És ott is álltam.
Mivel mocskos meleg volt, annyi volt a célom, hogy fájdalom nélkül menjek végig. Ehhez az kell, hogy 160-as pulzus környékén haladjak, és becsületesen frissítsek. Mind a két feltételt sikeresen teljesítettem, így folyamatosan lassuló tempóban, de szinte egyenletes pulzusgörbével haladtam, közben pedig ügyesen frissítettem magamat kívül és belül.
A harmadik kör előtt még nagyon jó erőben éreztem magamat, ezért úgy döntöttem, hogy elengedem a pulzust, és tempót váltok.
Ezt minden probléma nélkül tudtam is teljesíteni, igaz, ez azzal járt, hogy az 5:30-os belüli tempóhoz 33 fokban már 170 feletti pulzus kellett.
A versenyt végig mosolyogva, a többieket biztatva sikerült letudnom, mindenféle fájdalom és izomláz nélkül. Az érmek szépek, a  napon futás már megy 5:30-as átlagtempóval is, ami jó jel, mert ez évekkel ezelőtt nagyon nem így ment... Fejlődök, vagy mi! :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:39:59 21.1 04:44 12.66 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Hoka Conquest 2014
Suunto Ambit2 S
Egyéb Endomondo Pro