smarcsu futás

2015.01.04 Vasárnap, 10:04:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

04:18:14

Távolság

42.21 km Szint: 238 m

Tempó

06:07 p/km (9.81 km/h)

Pulzus

Átlag
154
Minimum
0
Maximum
164

Edzésleírás

Gutai Vízkereszt maraton

ÉLetem legnehezebb maratonja, második legrosszabb idővel, de ez nem számít. 

Két nappal a verseny előtt ráestem a térdemre. Ami eléggé gátolt a mozgásban, kicsit dagadtabb, kissé színesebb volt, mint az alapbeállítás. Másnap megpróbáltam a futást, bár minden egyes lépés fájt, de úgy éreztem, jót tesz a mozgás. A verseny napján úgy voltam, majd ott eldöntöm. Odaértünk, s úgy voltam, futnom kell. Maratont. 

Elindultunk. A városban volt egy 5 kilis körözés, már az első 1,5 kilinél tiszta víz volt a cipőnk a latyaktól, ami az éjszaka leesett, s a napsütésben olvadó hónak volt köszönhető. Aztán végre kimentünk a városbl, rá egy országútra, ami tetszett nagyon, sajna csak egy kili volt kb. Aztán rá a gátra. Kicsit Hollandiás feelingem volt, mint ott a dűnéken, csak a tenger hiányzott. A latyak meg nem. keskeny volt az út, de elfértünk, hisz nem nagyon voltunk sokan.  A versenyen a félmaratonistáknál volt "záróbusz", ami nem is busz volt, hanem lovasok :) A félmaraton 13 környékén fordult, mi mentünk tovább. Kb 18-19 köryékén le a gátról, durva oldalszél, aztán bementünk Vágfüzesre, reménykedtem, ott alábbhagy a szél. Na arra nem számítottam, hogy utána még felerősödik. 13 után nem volt frissítő (előtte 5-nél, 10-nél, sőt 13nál is volt), így mire a fordítóhoz értünk (23 km) már csak a frissítőpontot láttam meg, mert addigra már nagyon éhesnek, azaz valószínű szomjasnak éreztem magam. Rávetettem a frissítőpontra, kérdeztem is, hogy hogy-hogy nem volt előbb. Mondták, hogy kivitték ugyan a frissítőt, de aki megígérte a faluból, hogy kimegy frissíteni nem ment ki valószínű. Na megittam két pohárnyi innivalót, s végre eljutott a tudatomig, mit mondott egy ismerősöm, hogy ott van a fordító (nem értettem, mit kóvályog). na elkocogtam a fordítóig, megittam még egy pohárkával, megköszöntem a frissítést, aztán indultam vissza. Na ez volt a legrosszabb rész. Tömény pofaszél, viharos erővel, néha azt éreztem egy helyben futok. Baromi sokat kivett bellőllem ez a kb 5 kilis szakasz. A szervezőket dicsérve a faluban megláttam a kitett innivalókat, amihez kellett volna a falubeli frissítő ember, persze gyorsan visszafutottam, hátha nem lesz, utána a falu másik felén meg ott volt a frissítőpont, ugyanis a szervezőcsapat amint realizálta, hogy nincs frissítés gyorsan korrigálta a dolgot. hihetetlenek. 

23 és 36 között nagyon nehezen mentek a kilik.Az erős szél alábbhagyott (bár ezt a félmaratonisták még mindig erősnek tartották, de a viiharos után ez már inkább szellőcske volt) a gáton. A térdemnek  semmi baja nem volt, ugye ettől féltem, kb 5 kiliig ugyan fájt, de utána nem is éreztem, ellenben a húzódásom megint megkeserítette az életemet, s kb 10-től fájt. Az utsó 5 kili egész jól ment, pláne, mikor lejöttünk kb 40-nél a gátról, rá az országútra, be a városba. Ismét tudtam 6-on belül futni. A végén a szervezők lelkes kis csapata, valamint a barátok kis csapata várt a befutónál, nagyon vigyorogtam :)

Életem legnehezebb maratonja volt, de nagyon jó kis hangulatban, családias szervezéssel, bárkinek ajánlom. 

http://connect.garmin.com/activity/665788338

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:18:14 42.21 06:07 9.81 238 0 164 154
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

zolle képe

zolle 3435 napja

Szép volt!

smarcsu képe

smarcsu 3436 napja

Köszönöm Tomcsi. Döme, olyan jól mutatott Bögöly a pukedlis fényképen, miután átvette a kupát ;)

Dö-Man képe

Dö-Man 3436 napja

Mikor  a 23-as fordítónál megkaptam a fejtépő szelet olyat mondtam, hogy a pontőr elszégyelte magát.

Jöttél szmből és a frissítőtől 40 méterre megkérdezted hol a firssítő láttam, hogy bajban vagy, pedig akkor még a sarkvidéki pofaszelet se kaptad meg. Szép küzdés volt. Azért sajnáltuk, hogy eredményhirdetéskor még olvasztottad magad. :-)

 

tomcsi képe

tomcsi 3436 napja

maratont nem kell magyarázni, ráadásul tök jó lett!!!

Grat

smarcsu képe

smarcsu 3436 napja

köszönöm

smarcsu képe

smarcsu 3436 napja

hát baromira nem érdekelt a helyezés, magammal meccseltem inkább :) tudom, nem ellenem :)

csetbalu képe

csetbalu 3436 napja

Ú de durva! Nagyon gratulálok :)

Sneci-ke képe

Sneci-ke 3436 napja

Egyetértek, tényleg nehéz volt.

a 3. helyet nem "ellened" írtam, de tényleg nagyon lassítottam Tündüst - lehet, hogy jót meccseltetek volna :-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!