foxmulder Úszás

2013.07.20 Szombat, 08:45:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:01:19

Távolság

5.2 km

Tempó

23:20 p/km (2.57 km/h)

Edzésleírás

5:30-as keléssel 8:45-ös indulás, úgy, hogy Zamárdiban éjszakáztunk... Lassú rajt, mint Nagyatádon.

Előtte a hónaljakra vastag vazelinréteg, aztán még a nagyobb tömeg előtt start. A víz kellemes hőmérsékletű volt. Az első kilométeres bójánál még 20:46-ot mutatott az órám (csak a vízbeérkezéskor indítottam, de a hivatalos órát kicsivel korábban csippantották le, a lépcsőnél volt egy kis sor), amiből még jó idő is lehetett volna. Két kilométernél már 44:09 (amiben volt egy pisilős megállás, mert úszás közben egyszerűen nem megy), ami még mindig jó lett volna, de hiába próbáltam gyorsítani, kilométerről kilométerre kezdett látszani, hogyha meglesz a két óra, akkor éppenhogycsak.

Nem voltak túl sokat, csak néhány embert kellett kerülgetni, de pár hajó megtréfált. A startnál folyamatosan mondták, hogy figyeljenek az úszók, hogy a hajók mindig jobb kéz felől legyenek. Ennek ellenére volt néhány teknő, ami konkrétan az 50-80 méteres úszósáv bal szélén állt, amit gyorsúszás közben nem nagyon lehet észlelni, csak akkor, amikor balról megkerültem, és a következő hajó piszokosul "jobbrább" volt.

 

A másik tényező a hullámzás volt, ami nem volt egy megacunami, de egy kicsit zavaró volt.

 

Összességében nem fáradtam el különösebben, a tüdő rendben volt, a táv második felében nagyon szomjas voltam (úgyhogy időnként kicsiket kortyoltam a vízből), viszont a mozgás nem volt túl jó. Hol a tájékozódás, hol a hullámok, hogy a csökkenő koncentráció miatt, de mérhető arányú volt a fals húzás.

 

Úgy volt, hogy utána haza, és mehet a bringa, de túl gyors voltam, a csomagom átérkezésére még várom kellett fél órát, aztán ebéd a családdal, aminek az összeszervezése egy emberöltő, közben egy koktéll, két sörrel és két hosszú lépéssel pótoltam a folyadékot. Szinte közvetlenül "ebéd" után indultam, azaz 18:07-kor bringázni.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:01:19 5.2 23:20 2.57 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

foxmulder képe

foxmulder 3979 napja

Köszi. Sajnos az 1:19 miatt jövőre is kell szervezkedni, hogy eljussak az átúszásra, ami a sok halasztás miatt nem egyszerű.

janosib képe

janosib 3979 napja

Gratulálok Tomi!

Nagyon szép eredmény!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!