dilisuni futás

2013.03.02 Szombat, 09:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:10:00

Távolság

25 km

Tempó

05:12 p/km (11.54 km/h)

Edzésleírás

A csapat kb. háromnegyede tette tiszteletét a szombati edzésen, melyen 2 kör bemelegítő után 10 "tempósabb" kili volt a menü, illetve a végén egy levezető 5-ös.
Jó hangulatban toltuk a bemelegítőt Dóri, Viki, Illus, Fidó, Zsolti és én. Kirobbanó erőt most sem éreztem, az edzés végén meg is kaptam, hogy leszállóágon vagyok, gyengülök. Lehetséges. De az elmúlt 3 hétben végigszenvedett nátha és a héten végre megejtett három napos teljes pihenő után nem is gondoltam, hogy élvezni fogom a gyors részt. A héten ez a második futásom, ilyen a tavaly nyári sérülésem óta nem volt (hogy ennyit kihagyjak).
A gyors részt Viki, Fidó és Zsolti társaságban kezdtük, 4.20-4.30-as "laza" tempó volt előírva. Fidó az első 2 kili után mondta, hogy ő nem feltétlenül szeretné ma leamortizálni magát a hosszabb kihagyása után, így ő picit lemaradt, én előrálltam, húztam a két nagyot. Furcsa, hogy két hete 4-esben toltam 20 kilit és most a 4.25-től se voltam boldog. A kör végén kapom az ukázt, hogy lassabban, kicsit lassítok, de erre Zsolti kilő, mint a nyíl. Viki okos, nem vált tempót, csinálja amit utasításba kaptunk. Én tanakodom, forduló után kérdőn nézek edzőnkre, most mi legyen? Nem kapok egyértelmű választ, így még agyalok rajta egy sort, kell most ez nekem, kockáztatok egy héttel az első igazi felkészülési megmérettetés előtt? menjek vele, ne menjek? Megyek. Paláig felzárkózom, de nem esik jól (ránézek az órára és döbbentem látom, hogy alig 162-165 a pulzusom, míg ennél egy 10-15-tel magasabb szokott lenni ennél az érzésnél). Zsolti 3-4 méterrel előttem és győzködöm magam, hogy nehogymá' ne tudjak még 2-3 kilit futni 4.00-4.10-es tempóban. Forduló után Zsolti tesz még rá egy lapáttal, jobban lemaradok. Palánál eldöntöm, hogy felzárkózom hozzá, így elindulok és megközelítem 2-3 méterre. És akkor bummm... kilő... sprint a végére... auuuuuuu... honnan van még erre is ereje? biztos eszébe jutott valami jó kis "romantikus" vicc és felpörgött tőle ;) Komolyra fordítva: nagyon erős, és napról napra tovább erősödik.
ok. akkor ímmel-ámmal én is sprintelek egy kicsit, de csak az érzés kedvéért. "A Zsolti meg akar ölni" - lehetne az edzés neve;)))
Levezető körön a sérvem kezdett fájdogálni, gondolkodtam azon, hogy kiállok... ennek a sz.rnak is most kell előjönnie, az elmúl hónapokban majdnem teljesen rendben volt. De rendben is lesz, mert rendben kell lennie.
Jó edzés volt, jó társaságban. Dóri 10 km-en pb-ét futott, le a kalappal a teljesítménye előtt.
Köszönjük edzőbának a mai edzést is.
Jövő szombaton... ööö... jöhet a móka. Vegyes érzéseim vannak, ha nincs sérülés, akkor végre tényleg elkezdjük az évet... a futóévet :)
Nagyon várom - és ez a legfontosabb, ez a lényeg.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:20:00 25 05:36 10.71 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

caribe képe

caribe 4091 napja

Ügyik vagytok mindketten! :) Szombati meg sima ügy, meg lesz annak az eredménye, hogy ennyit edzettél a télen :)

NagyKata képe

NagyKata 4093 napja

Egészségedre Zoli! Szuper vagy szerintem:)

LTimi képe

LTimi 4094 napja

Erős vagy Zoli!!! Jó lesz ez a 'futóévre'! Már alig várom a jövő hétvégi beszàmolókat!!! 

Haanchee képe

Haanchee 4094 napja

Jó lesz ez, majd számolom, hányszor körözöl le! :) Viszont ne gondolkodj ennyit szerintem, mert csak fölöslegesen stresszeled magad! Csak lazán, jó vagy! :)

DoraZs képe

DoraZs 4094 napja

Hm....alacsonyabb pulizstartomány? Itt valaki mégis fejlődik, hiába mondja, hogy nem.... :-) Láttam a küzdelmet, odatetted magad, ez volt a lényeg és ment is! És igeinis reális, hogy egy betegség ennyit kivett belőled, de mostmár megint csak a futásra tud koncentrálni a teested és akkor pák-pák-pák lesz! :-)

faxau képe

faxau 4094 napja

Fog az menni!! Egs!

VéZsé képe

VéZsé 4094 napja

Egyrészt baromi erős vagy !! Másrészt ha betartod amit Attila mond a versenyen nagyot fogsz menni mindenesetre én is ott leszek és mindent megteszek annak érdekébe hogy sikeres versenyed legyen !!Harmadrészt pedig Igen jöhet a móka Készen Állsz !!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!