Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 866 289 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

UltrAspire Surge vs. Omega

firex    3655 napja

Termék: Egyéb - UltrAspire Surge vs. Omega

Összefoglalás

Amatőr futóként sokszor problémaként merült fel nálam, hogy a hosszú futásoknál miben vigyem magam az épp szükséges felszereléseket. Próbálkoztam sokféle megoldással, kisebb - nagyobb túra hátizsákokkal, övtáskával, bringás felső zsebeinek megpakolásával és sorolhatnám. A tökéletes megoldás nem igazán akart az utamba kerülni, mindnek volt valami hibája, ami nagyban rontotta a futás élményét. Idén a terepfutás.hu rendezvényein botlottam bele az UltrAspire termékeibe, melyek ígéretes megoldásnak tűntek a probléma megoldására.

Részletes teszt

UltrAspire
Surge vs. Omega

Amatőr futóként sokszor problémaként merült fel nálam, hogy a hosszú futásoknál miben vigyem magam az épp szükséges felszereléseket. Próbálkoztam sokféle megoldással, kisebb - nagyobb túra hátizsákokkal, övtáskával, bringás felső zsebeinek megpakolásával és sorolhatnám. A tökéletes megoldás nem igazán akart az utamba kerülni, mindnek volt valami hibája, ami nagyban rontotta a futás élményét. Idén a terepfutás.hu rendezvényein botlottam bele az UltrAspire termékeibe, melyek ígéretes megoldásnak tűntek a probléma megoldására. Interneten való utána olvasás, tesztek böngészgetése után felvettem a kapcsolatot Csanyával, és beszereztem egy UltrAspire hátizsákot. A beszerzett hátizsák a Surge 2013-as modellje, fekete színben. Könnyű kis zsák, strapabíró anyagból, rengeteg zsebbel. A zsák testében van elhelyezve egy 2 literes víztartály, melyet egy gumírozott pánt tart a helyén. A teletöltött víztartály mellé egy vékonyabb szélkabát, egy - két kisebb dolog befér, bár így már eléggé ducinak tűnik a dolog. A rengeteg zseb a vállhevederen sok mindent elnyel, nagyon praktikusan lehet pakolni. A mágneses kis zseb nagyon hasznos, könnyen kezelhető, vízhatlan. Megpakolva, felvétel után a zsák elég magasra kerül a háton, így kiküszöböli, hogy a zsák alsó széle kidörzsölje a derekamat, hátamat. A mellhevederek, oldalsó hevederek és a gumírozott pánt segítségével a zsákot tökéletesen a testre lehet igazítani. Első futások során beleestem a hibába, hogy nagyon fixre, szorosra húztam a zsákot, és 2-3 óra után a bordáim fájtak a folyamatos szorítástól. A lazábbra húzott hevederek is tökéletesen tartják a zsákot a háton, valószínűleg ez a gumírozott hevedernek köszönhető. Sokszor problémám volt hosszú futásoknál, hogy a póló az izzadtság hatására a folyamatos mozgástól, még zsák nélkül is kidörzsölte a mellbimbómat. A könnyű lélegző anyagból készült vállhevederek a felsőruházatot is fixen fogják, így ez a probléma a zsák használatakor megszűnt. Futás közben eddig használt eszközöket mindig igazgatni kellett egy idő után, viszont a Surge használatakor egyszerűen el is felejtettem, hogy van rajtam zsák. Feltűnésmentesen idomul a hátra, nem lötyög, nem mozog, nem dörzsöl. Mintha rajtam se lenne, mégis majdnem minden velem lehet, amire a futás során szükségem lehet. Mondhatnám biztonságérzetet ad. Ha valaki nem tölti folyamatosan tele a víztartályt, hanem megelégszik kevesebb folyadékkal, akkor pakolhatóbb a zsák és tökéletes választás hosszú futásokhoz, versenyekre.

A Surge használata során, magányos hosszú futásoknál a hidegebb idő beköszöntével felmerült bennem a kétely, hogy nem e kicsi ez a zsák számomra. Szeretem, ha minden velem van, amire szükségem lehet, főleg ha nem versenyen vagyok, ahol nincs frissítés és nincs lakott település a közelben. Nagyobb zsák persze nagyobb súlyt jelent, az ember többet pakol bele, néha felesleges dolgokat is, bár a többletsúly gondolata nem igazán zavar. Gondolataimat megosztottam Csanyával aki felajánlotta, hogy egy UltrAspire Omega zsákot kölcsönad nekem kipróbálásra, tesztelésre. 
Omega a Surge nagyobb testvére, felépítése nagyon hasonló, egy - két eltéréstől eltekintve. A vállhevederek és a zsebek megoldása teljesen ugyanaz, mint a kistestvérnél. A víztartály itt már nem a zsák belső részében, hanem a zsák hátrésze és a futó háta közötti külön nyitott rekeszbe került, amellyel hely szabadult fel a zsákban, és nagyban megkönnyítették az amúgy is könnyen tölthető víztartály megtöltését. Az eleve nagyobb belső rész és a víztartály által felszabadult hely rengeteg dolgot elnyel, mindent vihetek, amit csak szeretnék. Az Omega két oldalára tartó került a túrabotoknak. A Surge-el szemben ez a zsák teljesen más anyagból készült. A Surge anyaga egy vastagabb, masszívabb anyagnak tűnik, míg az Omega egy nagyon könnyű vékony anyagból készült, az eleve nagyobb zsák súlycsökkentése miatt. Ez az anyag a látszat ellenére ugyanolyan tartós, erős, mint a kistestvéré. A nagyobb zsák viselés közben lejjebb kerül a háton, mint a Surge, de így sem feltűnő a viselése. A behelyezett víztartály miatt a zsák alsó része távolabb kerül a háttól, deréktól, úgyhogy a kidörzsölés veszélye itt sem áll fent. Viselése ugyanolyan komfortos, mint a kisebb zsáké, csak egy kicsit nagyobb méretben. A hátrány összesen annyi, hogy mivel nagyobb a zsák, hajlamosak is lehetünk megpakolni, és így ha nem figyelünk jelentős súlytöbbletet cipelhetünk.

Egyéb - UltrAspire Surge vs. Omega értékelése Megvennéd-e újra?
Szívesen megvenném következő alkalommal is
Design
Nagyon szép, legszívesebben egész nap nézegetném
Kényelem
Az egyik legkényelmesebb cuccom, ami valaha volt
Tartósság
Tartós, hosszú használat után is jól működik
Összesítés
(4.25 / 4)
Teszt értékelése
3 / 2 értékelésből

0 hozzászólás