A nézők egyöntetű véleménye szerint ilyen izgalmas versenyt még nem láttak semmilyen sportban! A rajt után több mint 100 versenyző indult neki a kerékpáros szakasz mély havas pályájának. Smith vezetett az első szám után, szorosan nyomában Josiah. Lebrun még tartalékolt. A második számban a hótalpazásban, Josiah átvette a veztést, de az élbolyban ekkor még Greg Krause volt a 3.

A terepfutás alatt kezdett feljönni a téli triatlon világbajnoki ezüstérmes francia Lebrun, az élboly sokáig nem vette észre. A síelésre váltás után Lebrun, mint a rakéta elindult és a cél előtt 2 km-rel már tisztán vezetett. De jött egy éles kanyar, és 30 m-es zuhanás után egy árokban landolt. Visszamászott és két ellenfele nyomába eredt. Ekkor megint Josiah vezetett 4-5 m-es előnnyel, de a célegyenesben, ahol 8 kaput kellett megkerülni, az elsőnél elesett. Felállt, elindult, megint elesett. Smith átvette a vezetést a cél előtt 200 m-rel! Josiah a nyomába eredt, de a célig már nem tudta utolérni. Ha van még 100 m, megnyeri így is. De ha van még 200 m, akkor Lebrun nyer az esés ellenére is! Drámai küzdelem!

A hölgyeknél hasonlóan izgalmas volt a verseny, de kisebb drámával - komolyabban senki nem sérült meg. A végső győztes Sari Anderson szintén a verseny második felében zárkózott az élmezőnyhöz. Sokáig a végül második Rebecca Dussault érezhette magát győztesnek, de az utolsó számra elfáradt.

A 70 év feletti kategóriában a német Armin Beyrich győzött. 70 felett..!

Forrás: http://www.3x2s.hu/