Bodry szerint döbbenetes volt látni, hogy némely versenyző milyen csont soványan tekert a háromhetes versenyen, illetve a csapatok által használt hotelek átvizsgálásakor a szemeteszsákokban is vértranszfúzióra utaló nyomokra bukkantak. A hematide egyébként még teszt fázisában van, hivatalosan nem elérhető a gyógyszeriparban sem, de a Nemzetközi Doppingellenes Szövetség (WADA) tiltólistáján már szerepel.

A Le Monde szerint a két új szert kimutató tesztek hamarosan elkészülnek, így elképzelhető, hogy az idei doppingmentes Tour mintáit újravizsgálják majd. A franciák azt már korábban bejelentették, hogy 15 versenyzőnek (név szerint nem nevezték meg őket) újravizsgálják a 2008-as tesztjeit is.





Időközben egy másik sztori is borzolja a kedélydeket, miszerint a Tour alatt a dopping ellenőrök nem megfelelő komolysággal vizsgálták az Astana csapatát, a megengedettnél több időt hagyták magukat várakoztatni. Egy esetben állítólag 45 percet kellett várniuk a "vámpíroknak", megkávéztatták őket, mielőtt Armstrongék rendelkezésre álltak, illetve folyamatosan a kazah bejegyzésű gárda volt az utolsó a kora reggeli, rajtaütésszerű vizsgálatok során.


Az UCI szerint a Tour-on egyik csapat sem részesült különleges elbánásban, az AFLD jelentésben szereplő vádak nem megalapozottak és nagyon súlyosak.