- Ezekre a kiemelt versenyekre már eljutni sem könnyű.
- A korábbi 2:51:37 órás egyéni csúcsommal elvileg már fogadtak volna, de Knipl István menedzser jóvoltából bekerültem az elitbe. A második sorból rajtolhattam, tehát a legnagyobb lökdösődést így megúsztam. Egyébként már június végére mind a negyvenezer hely elkelt.

- Végül jócskán meghálálta a rendezők bizalmát...
- Első és eddig egyetlen edzőmmel, dr. Török Jánossal jól sikerült felkészülnöm, s mindenképpen egyéni csúcs elérése volt a célom. Sokat jelentett a végig velem futó Józsa Gábor segítsége. Neki is köszönhetem, hogy nem kapott el a túlzott akarás, ami elsősorban a táv elején lehet veszélyes. Egyenletes öt kilométereket futottam, mindössze 35 és 40 kilométer között kerültem kisebb gödörbe. Ezért a tervezett 2:46 óra helyett meg kellett elégednem a 2:48:26 órás eredménnyel is.

- Ez az idő azért már jó alapot ad a további tervezgetéshez. Különösen akkor, ha hozzátesszük, hogy a berlini mindössze a negyedik maratoni próbálkozása volt.

- A táv második felében még bennem maradt két-három perc. Ha elindulok a Bécs-Pozsony-Budapest ötnapos szupermaratoni után november végén Firenzében, úgy ott ennyivel jobb időt szeretnék elérni. Ez azonban még egyáltalán nem biztos, mert szeretnék óvatos lenni. A legfőbb célom ugyanis a londoni olimpia A-szintjének teljesítése, mindent ennek szeretnék alárendelni.

- Az olimpiai szint teljesítése mellett milyen további célok motiválják?

- Mindenképpen meg akarom szerezni az atléta szakedzői képesítést. Egyébként szeptember óta félállásban dolgozom a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Arra már ilyen rövid idő után rájöttem, hogy nem egyszerű a tanárok dolga.

Videó Barbara berlini befutójáról

Forrás: www.masz.hu