Második nap
A 400 m gyorson Kis Gergő a Cseh Lacitól kapott Arena X-Glide dresszben javított saját, korábbi rekordján úgy, hogy elsősorban a táv első fele sikerült neki igazán jól. Az új csúcs: 3:46.38 perc. „Nagyon belekezdtem, aztán kétszázötvenet követően már minden bajom volt. Elkezdett szorítani a dressz, mert tényleg igaz, hogy ez az X-Glide csak kétszázig jó, meg aztán fáradtam is rendesen. Ilyenkor már mindenem fáj, tulajdonképpen nem lehet eldönteni, hogy a gyors kezdés, vagy a ruha miatt, üvölteni viszont nem lehet, úgyhogy maradt az úszás. Azért boldog vagyok, hogy sikerült megdönteni az országos csúcsot, azért így egyszerűbb volt, hogy nem kellett három erőset úsznom, mint az első napon." - nyilatkozta Gergő.

Férfi 100 m mellen négyen szinte egyszerre értek célba. Bodor Richárd nyúlt be legjobban, öt századdal előzte meg Gyurta Dánielt. A dobogó harmadik fokáért Molnár Ákos és Financsek Gábor vívott nagy csatát, négy századdal Molnár bizonyult jobbnak.

A nőknél Verrasztó Evelyn 100 m gyorson és 100 m háton is elsőnek ért célba, ezzel már a negyedik bajnoki címét szerezte meg. „Száz háton végre sikerült egyéni csúcsot úsznom, épp ideje volt, két éve nem sikerült megdöntenem a saját legjobbamat. A száz gyors sikerülhetett volna jobban is, azaz nem vagyok teljesen elégedett a mai napi teljesítményemmel." - nyilatkozta Evelyn.

Cseh László 100 pillangón nyert, 200 háton második lett. „Igen jó állapotban érzem magam, mind erőben, mind állóképességben. A száz pillangóm még nem volt olyan, amilyennek szerettem volna, bár már közelít, a kétszáz hát rajtjánál lecsúszott a lábam, onnantól fogva nem volt ritmusa az úszásomnak, ettől függetlenül gratulálok Bernek Petinek, aki kiválóan úszott" - nyilatkozta.

Kis Gergő (a 400m gyors győztese)
A 200m mellen győztes Kovács Emese nyerte a Kovács Ágnes vándor díjat megvédve tavalyi győzelmét.


Harmadik nap

Kis Gergő 200 m pillangón és 1500 m gyorson is győzött. 200-on Cseh Lászlót győzte le. „Hú, nagyon mentem, csak úgy hordtam a vizet... Jó érzés volt nagyon, tudtam, a lehető legjobban el kell mennem Lacitól, mert ha csak egy kicsit is magamra engedem, végem van. Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem, jót tesz a véremnek... „ - nyilatkozta.

50 m mellen Szele Dávid másodszor is megúszta a vb-szintidőt. „Nem tagadom, hogy ez a dressz segít. Alapvetően jobban siklik az ember a vízben, viszont maximum száz méterre jó, hosszabb távokra már nem, annyira összepréseli a testet. ...Nem, a többiek nem tesznek megjegyzéseket - nekem egyébként a klubom szerezte be ezt a dresszt." - nyilatkozta Dávid.

Verrasztó Evelyn az 50 méter hát mellett a 4x100-as gyorsváltóban is
győzelemnek örülhetett.

1500 méteren szintén Kis diadalmaskodott, győzelme papírforma volt.

Női 400 gyorson Hosszú Katinka nem indult el, az így esélyessé előlépő Mutina Ágnes pedig jól osztotta be erejét, és fokozatosan leszakította Kádas Vivient, megszerezte második aranyérmét.

A nap egyetlen országos csúcsára az utolsó számig kellett várni: a Jövő SC 4x100 méteres női gyorsváltója majd 3 másodpercet javított a saját rekordján.