A világcég képviselői tartottak a MÚSZ vezetőivel és több sportolóval közösen a Margitszigeten tartottak sajtótájékoztatót. Cseh László az X-Glide kipróbálása után így nyilatkozott: „Ez még annál is gyorsabbá tesz, mint az a szintén Arena-szerelés, amelyben a tavalyi ötkarikás játékokon úsztam. Belebújni is könnyebb, kényelmes, nincs benne szorító érzésem, amitől előzőleg tartottam. Hozzáteszem, hogy maximum kétszáz méterig segít, hosszabb távon inkább hátráltat, de még alaposabban meg kell ismernem például a négyszáz méter vegyesen is. Ha ott nem válik be, van nadrágos változata is az X-Glide-nak, ami még jó lehet. Ha mégsem, vagy végül nem engedélyeznék a használatát, maradok a korábbi, jól bevált Arena-ruhámnál."

Hogy az egész testet borító dressz hatása milyen, arról Cseh és a többi Kőbánya SC-s versenyző mestere, Turi György így beszélt: „A Kőér utcában próbáltuk ki délelőtt a legújabb fejlesztésű modellt, és mondhatom, remek: Cseh Laci például 49 és fél másodperc alatt tudta le a 100 m gyorsot úgy, hogy korábban ebben az uszodában sohasem úszott 51 másodpercen belül! Ráadásul leterhelt állapotban van még ő is, és gyakorlatilag annyi volt a bemelegítés, hogy magukra húzták a X-Glide-ot."

Az úszóruha a FINA által módosításra visszaadott modellek között szerepel. Az Arena képviselői szerint egy hónapon belül derül ki, hogy a kellő finomítások után, amelyeket elvégeznek a modellen, rábólint-e a FINA, vagy nemet mond. Az MTI kérdésére Cristina Cantoni, a cég sportszponzorációs menedzsere azt válaszolta: ötvenszázalékos esélyt lát arra, hogy a nemzetközi szövetség engedélyezze az X-Glide-ot.

Cseh László egy 150 méteres hedikepes gyorsúszóversenyt is bevállalt az új ruhában, mégpedig a szövetség egyik fő szponzora, a Magyar Villamos Művek elnöke, Mártha Imre ellen, aki viszont csak 100 métert úszott. Hogy egy oldalon érjenek célba egymással szemben rajtoltak, s mire Mártha fél távhoz ért Cseh éppen 25 métert hozott rajta, így roppant izgalmas befutóra volt kilátás. Világbajnokunk ugyan karcsapásról karcsapásra közelített a célba mégis néhány centis hátránnyal érkezett. Laci 1:18.06 percet úszott 150 méteren, ami ezen a ritkán úszott távon az eddigi legjobb hazai eredmény.Videó benne a 150 méteres versennyel és Laci nyilatkozatával