Radcliffe hét hetes lábadozás és könyített edzés után végre elkezdheti versenyspecifikus felkészülését az augusztusi atlétikai vb-re. A futónő egy lábujj műtéten esett át, de elmondása szerint már teljesen jól érzi magát. „Egy darabig most csak 2-3 futóedzésem lesz hetente. Most még a kilométerszám és nem a sebesség emelése a lényeges. Remélem, hogy június közepére újra teljes értékű edzésmunkát tudok majd végezni, be a keresztedzéseket akkor sem fogom abbahagyni." - nyilatkozta Radcliffe, aki nemsokára elutazik Franciországba, Font Romeu-be, a brit csapat magaslati edzőtáborába. „Jó lesz a brit csapattal edzeni, és remélem, hogy a rendszeres magaslati munka jó hatással lesz majd a teljesítményünkre a vb-n." - mondta Paula.

A futónő arról nem nyilatkozott, hogy a vb mellett milyen más versenyekre készül idén, de azt megerősítette, hogy a Londoni Olimpia továbbra is a legfőbb célja. "Ahogy öregszel, az állóképességed, kitartásod egyre javul. Lehet, hogy két erős edzés között már szükséged van egy extra pihenőnapra, de ebben a korban már fejben is erősebb vagy, tapasztaltabb, és sokkal motiváltabb." - válaszolta arra a kérdésre, hogy életkora nem okoz-e majd gondot a következő olimpián. Radcliffe még elmondta, örülni fog, ha együtt versenyezhet majd Londonban honfitársnőjével, Mara Yamauchival, aki múlt hónapban második lett a London Marathonon 2:23:12-as idővel. „A maraton egy egyéni versenyszám, de nagyszerű lesz, hogy ő is ott lesz velem, és motiválhatjuk, segíthetjük majd egymást."

Végül Radcliffe még elmondta, hogy kislánya, Isla máris remek edzőpartner, sokszor tőle kapja a frissítőjét, amikor a futógépen edz.

Forrás:
iaaf.org
Képek: daylife.com