Oscar Freire Gomez
még a Tour of California 4. napján sérült meg - az esés következtében eltört két bordája. A Rabobank tervei szerint a spanyol versenyző felépülése után először a Vuelta a Castilla y Leon körversenyen áll majd rajthoz, március 23-án.

A kilencszeres vb-győztes Chris Hoy egy februári világkupa versenyen bukott nagy sebességgel, és az akkor elszenvedett csípősérülése miatt kell most kihagynia a Lengyelországban március 25-29 között megrendezésre kerülő pályakerékpáros vb-t.

A brit kerékpáros csapat orvosának tájékoztatása szerint Hoy-nak csontja ugyan nem tört, de a jobb csípőjénél a bőr és bőr alatti szövetek elváltak az izomtól, és az így keletkezett résben folyamatosan folyadék gyűlik össze, amit le kell csapolni. Hoynak nincs más választása, mint hogy teljesen leáll az edzésekkel, amíg az izom és a szövetek újra megfelelően össze nem tapadnak. Hoy újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy rettenetesen csalódott, de reméli, hamarosan felépül és lesz még alkalma a következő években megvédeni vb címeit, illetve továbbra is az a célja, hogy 2012-re a londoni olimpiára a legjobb formába hozza magát.

A 32 éves Hoy Pekingben a sprint, a keirin, illetve a csapat sprintversenyben lett aranyérmes, így összesen négy olimpiai bajnoki címmel büszkélkedhetett, hiszen 2004-ben Athénban az 1 km-es egyéni időfutamban nyert.

Forrás: http://www.eurosport.yahoo.com; http://sportgeza.hu
Kép: http://www.telegraph.co.uk