Radcliffe New Yorkban eddig kétszer indult és mindkétszer sikerült is nyernie. Először, 2004-ben, a kenyai Susan Chepkemei-el szemben a női maratonfutés eddigi talán legszorosabb befutójában győzedelmeskedett, mindössze három másodperces különbséggel. Másodszor pedig kislánya születése után alig tíz hónappal indult a versenyen 2007 novemberében, amikor is az utolsó mérföldön sikerült az addig vele futó etióp Gete Wami-t leszakítania és végül 2:23:09-es idővel nyert.

Ha harmadszor is győzni tudna, akkor második helyre lépne előre a legtöbb NYCM győzelemmel rendelkezők ranglistáján. Háromnál többször ugyanis eddig csak a norvág futónőnek, Grete Waitz-nak sikerült nyernie, ő 1978 és 88 között összesen kilenc alakalommal (!) nyerte meg a versenyt.

Radcliffe, aki egy sérülésekkel teletűzdelt felkészülési időszakot követően a Pekingi Olimpián csak a 23. helyen ért célba a maratonon (2:32:38), szeretné maga mögött tudni a csalódást jelentő eredményt. "Nagyon várom, hogy visszatérjek New Yorkba, ez egy nagyon különleges verseny számomra. Grete Waitz példája inspirál engem, és ha sikerülne egy kis lépéssel közelebb jutnom az ő eredményéhez, az csodálatos lenne." - nyilatkozta.

A női maratonfutás világcsúcstartója (2:15:25) komoly ellenfelekre számíthat idén New Yorkban. Ott lesz többek között a World Marathon Majors versenysorozat győztese Gete Wami, és a 2007-es Boston Marathont megnyerő etióp Dire Tune is.

Forrás: http://www.trackandfieldnews.com/
Képek: http://www.daylife.com/