monique futás

2012.07.22 Vasárnap, 21:26:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:20:07

Távolság

25.29 km

Tempó

05:32 p/km (10.83 km/h)

Pulzus

Átlag
166
Minimum
0
Maximum
181

Edzésleírás

szigetre ki hegyről le + szigeten 4 kör + vissza hegyig.

fúúú, na most ezzel elégedett voltam. a pulzus picit béna volt, de nem pihentem sokat a hétvégén, nyilván az befolyásolta. annyira nem vészesen. csak nem értem h miért ugrott meg a végefelé. (érzésre nem volt más az intenzitás)

 

amivel elégedett voltam, az nem a táv, abban azért semmi különös nincsen, hanem hogy SEMENNYIRE sem éreztem még a végén se a lábaimban, konkrétan combfeszítőben. ááá, csak nem használnak a terepfutások?!

 

de áááá, annyira kényelmes volt! csak mentálisan telt lassan, mert gondolkoztam közben dolgokról. én jobban szeretem, ha ki van kapcsolva az agyam futás közben. jó lehetne azt mondani, h 4 kör a szigeten az mentálisan eleve nehéz lenne, de nekem nem az :) (máshol az lenne)

 

ja, kajára kevés időm volt egész nap, viszont cserébe közvetlenül a futás elkezdése előtt (tehát 1 perccel előtte) betoltam 0,5l ice teát, mert tényleg nem volt másra időm sajnos. mindenesetre a futás közben nem éreztem h kevés lett volna a kalóriabevitel :) meg utána se.

 

hja és menet közben 1mp-re sem álltam meg.

 

adatok:

1. kör: 28:09 (5:37) @163
2. kör: 27:51 (5:34) @164
3. kör: 27:26 (5:29) @170
4. kör: 27:19 (5:27) @176

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:20:07 25.27 05:33 10.82 0 0 181 166
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

20 hozzászólás

monique képe

monique 4350 napja

tzh: ok, csak az eredeti állításod hangzott úgy. azt mindenesetre továbbra is tartom, hogy az emberek hajlamosak kevés infóból ítéletet hozni :P

 

érzésre jó volt, igen, persze. csak tűnődtem h mitől ment fel úgy :)) ez a tűnősdi nem kényszeres vagy kellemetlen valami nálam, inkább fun :)

 

a plusz 5km... hát majd kiderül ha futok 30km-t :D de szerintem nem lett volna nehezebb ezen a futáson ezen a napon ezzel a tempóval.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4350 napja

Mónika: nem kételkedek-tudom. Ma már kiszürtem, jó otlet volt részedről.

tzh képe

tzh 4350 napja

Semmiféle sablont nem alkalmazok, és nem is tudok jobban semmit, csak véleményt írtam, nem igazságot, se nem ítéletet. Meg mintha a mondat második 40%-át mintha észre se vetted volna. lásd: "de te érzed, hogy milyennek kellene lennie".

Ez utóbbit viszont akkor is mondanám, ha egy edző megmondaná neked a frankót külső szemlélőként, míg te egészen másként éreznéd.

Végső soron minden jó volt érzésre nem? Akkor meg ez egy jó futás volt, és kész, amiben ennek az emelkedő pulzusnak így túl sok jelentősége már nincs, mert nem biztos, hogy kapsz rá addig magyarázatot, amíg nem ismétled meg még néhányszor. Nem kizárt, hogy +5 km esetén érzésre is más lett volna tartva közben a tempót, de ez csak eszembe jutott, mint feltételezés.

monique képe

monique 4351 napja

tzh: lehet sarkítva fogalmaztam, de a lényeg tényleg ez, hogy sokan valamiért azt gondolják h kevés infóból + egy nagyon generikus sablon alkalmazásával jobban meg tudják a dolgaimat (futós témák ebben az esetben) ítélni, mint én jóval több infó tehát saját tapasztalataim specifikus elemzéséből. nyilván megértem, hogy nem rossz szándékkal történik ez, csak arra próbálok rámutatni, hogy nem is olyan könnyű helyes ítéletet hozni valamiről.

 

pudingman: köszi :)

pudingman képe

pudingman 4351 napja

Gratula Móni!

Ha így megy tovább, akkor jól fog sikerülni a maraton októberben.

tzh képe

tzh 4351 napja

Móni: "nem szeretem, amikor minimális infó alapján próbálják kinyilatkoztatni az igazságot."

No comment.

monique képe

monique 4351 napja

Feri, elnézést, azt nem láttam, hogy csak a felsővezetéknél van a kiugrás. akkor nyilván az az oka, miért kételkedsz?

monique képe

monique 4351 napja

de, ez gyors, ahhoz képest hogy alacsony pulzusról indultam. eddigi tapasztalatok alapján. nem szeretem, amikor minimális infó alapján próbálják kinyilatkoztatni az igazságot.

tzh képe

tzh 4351 napja

Móni: szerintem ez nem olyan nagyon gyors emelkedés "mint az állat", de te érzed, hogy milyennek kellene lennie.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4351 napja

Megpróbálom, de ismétlem mindig a vasúti felsővezeték alatt szoktam a kiugrást tapasztalni mindig.

A mai biciklizésnél is a felsővezetéknél tapasztaltam a kiugrást.

/még akkor sem tapasztaltam kiugrást, mikor majdnem elcsapott a kamion-40 centire ment el tőlem.../

monique képe

monique 4351 napja

tzh: ha megnézed a szigeten futott félkörök adatait, háááát... vmiért a futás második felében elkezdett emelkedni, mint állat (relatíve gyorsan). érted, 5km 163 átlaggal, aztán 5km 164 átlaggal, aztán a következő 5km már 170, a következő 5 meg már 176. a tempó annyit nem gyorsult. mindegy, majd a következőnél biztos jobb lesz =) nem volt emelkedő a végén, csak a margit híd persze. emelkedőn amúgy kizárt, hogy gyorsítanék a tempón lol. elég jól lassítok általában, persze pár ütést azért felmehet a pulzus.

 

Feri: akkor ez nem elég szoros. próbáld meg olyan szorosra húzni, hogy majdnem kellemetlen a futás előtt. (persze menet közben ne akadályozzon a lélegzésben)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4352 napja

Jaj elnézést....normál szoros volt, magától nem mászkált, de ha megfogtam lehetett le, és fel húzogatni.

tzh képe

tzh 4352 napja

Most jobban megnézve szerintem semmi kiugró nincs benne, mert a tempó is lassacskán folyamatosan nőtt, és a végén nem emelkedett egy kicsit? Egy alig észrevehető emelkedő is tud dobni észrevétlenül 5-10 köztött a pulzuson, ha közben a tempót nemhogy nem csökkented, de még hajszálnyit növeled is.

monique képe

monique 4352 napja

tzh: nem, nem feltétlen jó ha túl sokat emelkedik. tán a legjobb ha stabil, max minimális emelkedés, és a teljesítmény közben nem csökken a végéig.

 

Feri: nem válaszoltál a kérdésemre, mennyire szoros az az öv a mellkasodon?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4352 napja

Ha a futás 99,5%-ban jól mér mekkora valószinüsége van egy elmozdulásnak, majd magától visszaállásnak?

tzh képe

tzh 4352 napja

" fokozatosan ment fel"

Olipapa szerint, legalábbis versenyen egy adott távon éppen akkor van jól elvégezve a munka, ha pulzus fokazatosan emelkedik a végéig éppen így, megfelelő tartományban, meghalás nélkül. Ha jól emlékszem arra, amit írt korábban erről más forumban.

monique képe

monique 4352 napja

nem, nem az volt, és nem is szokott ilyen lenni. fokozatosan ment fel. szerintem ha nem magasfesz vagy mi, akkor a pulzusmérő öved mozdulhat el, mennyire szoros alapból?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4352 napja

Nahát de érdekes...szinte ugyanazt futotuk a hétvégén...te 270 méterrel hosszabbat, én 3 mp/km-mel jobbat....még 1% külonbség sincs kozottük...

Nagyon-nagyon jó hír, hogy ilyen lazán mennek az ilyen távok.

A végén nem pulzuskilővés volt? Én neveztem el így, mivel megfigyeltem, hogy néha 1-2 percre felugrik a pulzusom minden ok nélkül....majd 1 perc múlva visszaáll a normális szintre, sőt sokszor még annyi sem kell...

De nálad azt látom, mintha fokozatosan ment volna fel, nem kilőtt..

Gratulálok Mónika. Ez egy nagyon szép futás volt.

lacika76 képe

lacika76 4352 napja

Ügyi vagy! :-)

RunKa képe

RunKa 4353 napja

Úgy belelendültél,mint aki meg sem akar állni :))) Egs!

Felszerelések

Asics gel 2150 f 2 w
Garmin 910XT